گفتگوی اختصاصی خسروی وفا با ایسکانیوز

 | تاریخ ارسال: 1386/4/7 | 

رییس فدراسیون جانبازان و معلولین در ایسکانیوز

به دلیل کافی نبودن بودجه فعلی هیچ توافقنامه ای را امضا نخواهیم کرد

رییس فدراسیون جانبازان و معلولین درخصوص بودجه درخواستی این فدراسیون گفت: اعتباری را که ما برای توسعه ورزش قهرمانی جانبازان و معلولین درخواست کرده ایم، اعتباری در حدود 4 میلیارد تومان است که پاسخگوی برنامه ها، اردوها، اعزامها، کارهای ستادی و آموزشی ما است.

وی افزود: اما متاسفانه از این مبلغ تا به امروز به ما اعلام کرده اند که تنها با 1میلیارد و 700 میلیون تومان موافقت شده و به همین علت ما هم هیچ توافق نامه ای را امضاء نکرده ایم و نخواهیم کرد چرا که هر مبلغی را که به ما اعلام کنند بر همان مبنا کارمان را پیش خواهیم برد اما قدر مسلم این مبلغ جوابگوی نیازهای واقعی ما نیست.

خسروی وفا خاطر نشان کرد: ورزشکاران بخصوص ورزشکاران جانباز و معلول که هیچ درآمد خاصی ندارند اگر تامین حقوقی نشوند نمی توانیم انتظار داشته باشیم که با تعریف های کمی و کیفی که ما مدنظر داریم همسو باشند و به همین دلیل اگر نتوانیم از لحاظ مالی ورزشکاران ما را که عموما بیکار هستند تامین کنیم مطمئنا با مشکل مواجه خواهیم شد.

وی در خصوص بودجه سازمان تربیت بدنی گفت: برای توسعه ورزش قهرمانی سعی می کنیم به هیچ عنوان از این بودجه در زمینه اعتبار استفاده نکنیم و تنها آن را در زمینه توسعه هزینه کنیم که متاسفانه تا به امروز مسوولان سازمان تربیت بدنی بودجه در نظر گرفته شده برای ما را اعلام نکرده اند.

رییس فدراسیون جانبازان و معلولین ادامه داد: برنامه اصلی ما این است که ورزش جانبازان و معلولین باید یارانه ای شود چرا که اگر ما امروز به ورزش جانبازان و معلولین رسیدگی کنیم فردا هزینه های کمتری را دولت خواهد پرداخت در نتیجه امیدواریم اعتبار در نظر گرفته شده از سوی سازمان تربیت بدنی برای ورزش جانبازان و معلولین با نگاه ویژه ای همراه باشد و با نگاهی اعتباری به فدراسیون خاص انجام نگیرد.

وی گفت: ما در 16 رشته ورزشی حضور فعال داریم که متاسفانه در سال 85 به دلیل کمبود اعتبارات لازم نتوانستیم در 5 الی 6 رشته مسابقات قهرمانی کشور را برگزار کنیم که امیدواریم در سال جاری دچار این چالش نشویم.

فقط به سکوها چشم دوخته ایم
خسروی وفا با انتقاد از برخی تبعیض های موجود در بین رشته های ورزشی مختلف گفت: در درجه اول باید اولویت های ورزش کشور تعیین شود که چه رشته هایی در کشور ما مدال آور هستند و چه رشته هایی برای سلامت روحی و روانی جامعه مهمتر هستند و متاسفانه ما به هیچ عنوان چنین موضوعی را مد نظر قرار نمی دهیم. وی افزود: در برخی مواقع اولویت ها مدال ملی است که باید سرمایه گذاری شود اما متاسفانه باز هم تعریف درستی در این زمینه نداریم که باید بر روی کدام ورزش و به چه صورت سرمایه گذاری کنیم و در بحث دیگر اشاعه روحیه شادابی و نشاط در بین مردم است که باید بدانیم که کدام ورزش ها در توسعه این بحث موثرتر هستند. وی خاطر نشان کرد: در بحث ورزشهای مدال آور باید دو اولویت را مد نظر داشته باشیم، 1- مدال آوری در سطح ملی و برون مرزی، 2- توسعه ورزش رشته های کم هزینه در سطح داخل کشور که در سلامت روحی و روانی جامعه تاثیر بسزایی دارد .

رییس فدراسیون جانبازان و معلولین ادامه داد: برای مثال ورزش بدمینتون را شما می توانید با خانواده و حداقل امکانات بازی کنید که برای سلامت روحی و روانی جامعه نیز بسیار مفید است پس در اینجا لازم است مسوولان ورزش نگاه ویژه ای به این قبیل از رشته های ورزشی داشته باشند.

وی ادامه داد: برای پیشرفت ابتدا باید در طرح جامع ورزش این را پیش بینی کنیم که در 20 سال آینده قصد داریم به کجا برسیم چرا که در طرح جامع است که مشکلات ساماندهی می شود و شیب های انحرافی آن به تدریج گرفته می شود.


در کشور ما در توزیع جوایز ورزشکاران جانباز و معلول و ورزشکاران سالم تبعیض های فراوانی وجود دارد
خسروی وفا خاطر نشان کرد: متاسفانه در کشور ما حتی در توزیع جوایز نیز تبعیض هایی وجود دارد که ما معتقدیم باید در این زمینه تعریف درستی داشته باشیم تا تبعیض در این زمینه از بین برود.

وی گفت: برای مثال برای پرداخت جوایز ورزشکاران جانباز و معلول اعلام کرده ایم که هر چه را که به ورزشکاران دوم المپیک می دهید به مقام اول پارا المپیک پرداخت کنید و مبلغ دوم جهانی را به اول جهانی معلولین بدهید اما متاسفانه این نگاه وجود ندارد و از هیچ چارچوبی تبعیت نمی کند و متاسفانه تبعیض فعلی تبعیض بسیار تلخی است.


صدا و سیما بدنبال کار رسانه ای است و نه کار کارشناسی
رییس فدراسیون جانبازان و معلولین که در چند ساله اخیر همواره در مراسم قهرمان قهرمانان جزء فدراسیون های برتر انتخاب شده است در خصوص این که آیا برگزاری این مراسم در نوع نگاه مسوولان ورزش نسبت به ورزش جانبازان و معلولین تاثیر داشته است یا خیر گفت: اگر بخواهیم برترین های ورزش را سالی یک بار انتخاب کنیم باید یک عده کارشناس بنشینند و معنای واقعی برتری را تعریف کنند و بگویند برترین های ورزش ایران اینها هستند که در این موضوع سازمان تربیت بدنی و کمیته ملی المپیک می توانند تعریف مشخصی داشته باشند و نه صدا و سیما چرا که صدا و سیما به دنبال یک کار رسانه ای است تا کار کارشناسی.

وی ادامه داد: برای ما در این مراسم یک سهمیه جزء 10 نفر برتر قرار می دهند که اگر از نگاه بنده به این مساله بنگریم معتقد هستم که یک سهمیه کم است اما اگر از نگاه آنها ببینیم معتقد هستند که انتخاب 10 نفر از بین 100 قهرمان مدال آور کار بسیار سختی است و قرار دادن یک ورزشکار جانباز و معلول در بین این 10 نفر کافی است.

وی گفت: اگر ملاک ها برای انتخاب ورزشکار برتر را از قبل اعلام کنیم دیگر احتیاجی به مراسم این چنینی که در یک اتاق در بسته به ورزشکاران امتیاز بدهند نداریم و مشکل اصلی ما این است که ملاک ها را از قبل تعیین نکرده ایم و قصد داریم در یک شب و به صورت شو مانند ورزشکاران برتر را معرفی کنیم.


نگاه رسانه ملی به ورزش جانبازان و معلولین مطلوب است اما جوابگوی نیازهای ما نیست
خسروی وفا در پاسخ به این سوال که نگاه رسانه ملی به ورزش جانبازان نگاه حرفه ای و مطلوبی است یا خیر گفت: در یک کلام بله، چرا که وقتی خودمان را با کشورهای دیگر مقایسه می کنیم می بینیم که حتی مسابقات پارا المپیک و جهانی نیز در کشورهای دیگر پخش زنده و مستقیم ندارند اما در ایران ما حتی برای مسابقات آسیایی و بین المللی پخش زنده می گیریم که در اینجا رسانه ملی نمره قبولی می گیرد اما باز هم جوابگوی نیازها و انتظارات ما نیست و بنده احساس می کنم که صدا و سیما هنوز می تواند به ما کمی بیشتر از این توجه کند.

در زمینه ورزش عمومی تهران شهر بسیار فقیری است
رییس فدراسیون جانبازان و معلولین در پاسخ به این سوال که با توجه به اینکه اکثر مدال آوران جانباز و معلول از شهرستان ها هستند چه برنامه ای برای رشد وزرش معلولین در تهران دارد گفت: در زمینه ورزش عمومی شهر تهران شهر بسیار فقیری است، برای مثال برای رسیدن به یک میدان ورزشی بعضی مواقع باید زمانی در حدود یک ساعت و نیم را صرف کرد و این زمان برای معلولین با توجه به وضعیت جسمانی شان و مشکلات ترافیکی تهران حداقل 2 برابر خواهد بود.

وی افزود: در تهران متاسفانه هیچ مکان اختصاصی استانداردی برای ورزش معلولین وجود ندارد و ما باید در محلی که قابل دسترسی برای معلولین باشد یا امکانات ورزشی مخصوص به وجود بیاوریم و یا امکانات متعلق به ورزشکاران سالم را برای معلولین را بازسازی کنیم و اگر این کار صورت بگیرد رفته رفته تهران نیز در ورزش معلولین حرفهایی برای گفتن خواهد داشت.

خسروی وفا خاطرنشان کرد: در راستای تحقق همین موضوع قرار است با همکاری شهرداری تهران و اداره کل تربیت بدنی حداقل در چهار الی پنج منطقه تهران امکانات ورزشی به وجود بیاید که البته ساخت این اماکن نقطه شروع ورزش قهرمانی جانبازان و معلولین در تهران به حساب می آید.

وی ادامه داد: متاسفانه فدراسیون جانبازان و معلولین با وجود اینکه در تهران مستقر است اما هنوز نتوانسته حتی یک متر فضای سبز برای تمرینات ورزشکاران رشته های دو و میدانی، فوتبال و تیراندازی خود تهیه کند و واقعا در برخی مواقع برای برگزاری تمرینات تیم های ملی دو و میدانی و فوتبال ماتم می گیرند.

• ایسکانیوز


دفعات مشاهده: 6470 بار   |   دفعات چاپ: 2406 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 414 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 59 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25120711 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 5292 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb