شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
بیانیه انجمن های حوزه معلولیت به مناسبت 27 اردیبهشت روز روابط‌عمومی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1398/2/27 | 
 به مناسبت 27اردیبهشت‌ماه روز گرامیداشت روابط‌عمومی جمعی از انجمن‌‌های فعال در حوزه افراد دارای معلولیت طی بیانه‌ای خواستار توجه بیشتر شهروندان، مسئولان و فعالان حوزه روابط‌عمومی و رسانه به مشکلات افراد دارای معلولیت شدند. 
 
متن این بیانه به شرح زیر است؛ 
چند روز دیگر روزشمار تقویم به 27اردیبهشت می‌رسد، روزی که به نام روابط‌عمومی و ارتباطات نام‌گذاری شده است. از حالا می‌شود پیش‌بینی کرد تعدادی مراسم، سخنرانی، مقاله و... در باب اهمیت و ضرورت روابط‌عمومی برگزار یا نوشته می‌شود؛ اما کمتر شاهد استفاده مناسبی از این مناسبت‌های تقویمی و نیروی اثرگذار اجتماعی هستیم، مواردی همچون: حل ناهنجاری‌های اجتماعی، ارتقاء فرهنگ عمومی جامعه، برطرف کردن نارسایی‌های رفتاری، دسترسی‌پذیری، احترام به حقوق گروه‌های آسیب‌پذیر و...
جامعه افراد دارای معلولیت ضمن قدردانی از روابط‌عمومی‌ها و رسانه‌هایی که در سال‌های اخیر موضوع توجه به مسائل این گروه از شهروندان را به سطح مسائل اجتماعی قابل‌ ملاحظه بدل کردند، انتظار دارد در ادامه این وظیفه انسانی، تلاش‌های بیشتری را در تحقق اهداف زیر به عمل آورند.
1- شهروند مسئول
شهروند مسئول نقطه آرمانی در حیات اجتماعی انسان هزاره سوم محسوب می‌شود. در تعریف این واژه شناخت و درک صحیح از موفقیت زمان و مکان برای هر فرد و نقشی که در بهبود روابط اجتماعی دیگران می‌تواند ایفا کند، اهمیت دارد؛ بنابراین بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت به رسیدن همگان به این سطح از آگاهی اجتماعی بستگی دارد.
2- تغییر نگرش
این روزها موضوع نگرش‌های سنتی و عدم انطباق آن با نیازهای امروزی بحث رایجی است. عدم توجه به افراد دارای معلولیت و غفلت تاریخی به این گروه از شهروندان، می‌طلبد در بخش مناسب‌سازی ذهنی و فکری، بیشتر از مناسب‌سازی فیزیکی و شهری سرمایه‌گذاری کنیم و این دقیقاً به صاحبان قلم، آگاهی و فعالان رسانه برمی‌گردد، زیرا حضور متنوع و متکثر اجتماعی افراد موجب حیات و نشاط عمومی جامعه می‌شود و همگان باید از مواهب زیست اجتماعی بهره‌مند باشند.
3- رعایت حقوق بدیهی
در اسناد تعهدآور ملی و بین‌المللی به رعایت حقوق افراد دارای معلولیت تأکید شده و می‌شود، مواردی همچون کرامت انسانی، رفع تبعیض، مشارکت در تصمیم‌گیری‌های مرتبط، ارایه فرصت‌های برابر، امکان دسترسی به اماکن عمومی، احترام به توانایی‌ها و شخصیت افراد و برخورد برابر با دختران و پسران از جمله حقوق قانونی و مورد انتظار افراد دارای معلولیت است. 
ترویج و توسعه این مفاهیم، همت و عزم عمومی می‌طلبد که روابط‌عمومی‌ها در خلق آن شایسته‌ترین هستند.
4- ارایه تصویری واقع‌گرایانه
ارایه تصویری واقعی از مسائل و چالش‌های افراد دارای معلولیت و نیز تشریح توانایی‌هایی که بهره‌مند هستند، وظیفه مهم رسانه‌ها و به ویژه رسانه‌های دیداری و شنیداری است. به‌استثنای انتشار اخبار موفقیت‌های ورزشی که توانمند‌ی ورزشکارانش انکارناپذیر است و ورزشکاران دارای معلولیت بارها در میادین آسیایی، جهانی و پارالمپیکی با مدال‌های زرین آن را ثابت کرده‌اند، در سایر عرصه‌های علمی، اجتماعی، فرهنگی تقریباً هیچ توفیقی حاصل نشده است و عموم جامعه ‌شناختی از تلاشگران و برگزیدگان این حوزه ندارند.
همچنین است معرفی معلولیت به منزله کیفر یک گناه در فیلم‌ها و سریال‌های تلویزیونی که از سطحی‌نگری تهیه‌کنندگان، کارگردانان و نویسندگان برنامه‌های رادیویی و تلویزیونی سرچشمه می‌گیرد.
5- مناسب‌سازی‌های فکری و تقدم آن بر مناسب‌سازی‌ محیط‌های فیزیکی
 فرافکنی یکی از پدید‌های رایج این دوران است و این پدیده آفت مسؤولیت اجتماعی است. برای حضور مؤثر اجتماعی افراد دارای معلولیت در جامعه، همگی مسؤولیت داریم از دستگاه‌های دولتی و شهرداری‌ها گرفته تا انجمن‌های تخصصی و فعالان اجتماعی، باید جامعه را برای دسترسی بیشتر و مناسب‌سازی اصولی گروه‌های آسیب‌پذیر آماده کنیم در این مسیر وظایف فرد فرد اعضا جامعه بسیار مؤثرتر از وظایف یک سازمان یا سمن است.
در خاتمه ضمن قدردانی از همت‌های بلندی که در سال‌های اخیر گام مشخصی برای بهبود کیفیت زندگی افراد دارای معلولیت برداشته‌اند، باید توجه داشته باشیم تا رسیدن به وضعیت مطلوب فاصله زیادی وجود دارد که با تدبیر و همکاری نهادهای اجتماعی و از آن جمله روابط عمومی به عنوان یکی از ارکان تأثیرگذار جامعه در باورهای مردم، می‌توانیم به آن برسیم.
 
انجمن‌های فعال حوزه افراد دارای معلولیت حامی این بیانیه:
1. انجمن علمی و آفرینش‌های هنری معلولان ایران
2. دفتر فرهنگی معلولین
3. جامعه معلولان ایران
4. انجمن باور
5. انجمن پیام‌آوران ساحل امید
6. انجمن معلولان پارس
7. انجمن نابینایان ایران
8. انجمن ندای معلولان
9. انجمن دفاع از حقوق معلولان
10. انجمن آسیب نخاعی تهران
11. انجمن آسیب نخاعی ایران
12. انجمن آرمان فرصت‌های برابر
13. مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد
14. مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد کرمان
15. مؤسسه خیریه آموزشی و توان‌بخشی رعد کرمانشاه
16. مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد فاطمیه قم
17. مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد طالقان
18. موسسه نیکوکاری رعد الغدیر
19. مجتمع خیریه آموزشی توان‌بخشی رعد کرج
20. مجتمع خیریه آموزشی توان‌بخشی رعد سنندج
نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.9906.fa.html
برگشت به اصل مطلب