کاروان پارالمپیک نماد خواستن

 | تاریخ ارسال: 1391/6/24 | نویسنده: رضا پورعالی - اميد توفيقی | 

کاروان پارالمپیک نماد خواستن

AWT IMAGE

مشعل بازی‌های پارالمپیک 2012 لندن، شب گذشته خاموش شد تا تب و تاب جهانی این رویداد بزرگ فروکش کند؛ اما در نقطه مقابل آن، از همین امروز این باور که خواستن، توانستن است، در جامعه معلولان ایران افزایش خواهد یافت.
 شاید تا قبل از این خیلی‌ها به این جمله که «معلولیت، محرومیت نیست»، به چشم یک جمله شعاری نگاه می‌کردند، اما حالا دیگر باید روی این باور اشتباه یک خط قرمز کشید.

این حقیقت را که معلولیت نه تنها محرومیت نیست که ناتوانی هم نیست، کاروان افتخارآفرین دلوار با کسب 24 مدال خوش رنگ طلا، نقره و برنز به عینه ثابت کرد.

سوای این افتخارآفرینی غرور انگیز که با ایستادن کاروان ایران در رتبه یازدهم دنیا توام شد، عزم ستودنی همه ورزشکاران مرد و زن کشورمان در پارالمپیک 2012 لندن، باعث شد خیلی از واژه‌های مرسوم و جا افتاده هم بی معنا شود.

حالا دیگر معلول و ناتوان معنای گذشته خود را ندارد. کدام معلول می‌تواند 300 کیلوگرم وزنه را پرس کند؟ این‌که ورزشکاری با وجود دو پای قطع شده 100 متر را زیر 11 ثانیه می‌دود یا نیزه را بیش از 50 متر پرتاب می‌کند، از روی ناتوانی است؟ بدون شک؛ نه!

درک این موضوع برای آنهایی که تا دیروز خود را معلول می‌دانستند، آسان‌تر از دیگر اقشار جامعه است. رقابت‌های پارالمپیک 2012 لندن، در کنار پیروزی‌هایش، شکست‌هایی هم برای کاروان ورزشی کشورمان داشت، اما بزرگ‌ترین دستاورد همه این برد و باخت‌ها، اعتماد به نفس بالایی است که حالا به جامعه پارالمپیکی و دیگر معلولان ایران تزریق شده است.

این شور و اشتیاق و اعتماد به نفس را در چهره همه آنهایی که تا دیروز معلول بودند و از امروز با احساس قهرمان بودن زندگی می‌کنند، می‌توان دید. همان‌طور که افتخارآفرینی ورزشکاران کشورمان در المپیک 2012 لندن، خیل عظیمی از جامعه نوجوان و جوان کشور را به ورزش علاقه‌مند کرد، افتخارآفرینی کاروان دلوار هم به معلولان زیادی انگیزه داده است که از الان برای حضور در پارالمپیک‌های بعدی تلاش کنند و بدون تردید خودباوری، اعتماد به نفس و اراده والا بزرگ‌ترین دستاورد پارالمپیک لندن برای جامعه معلولان ایران است.

پایانی باشکوه

داستان لندن و در کانون توجه بودن این شهر برای ورزش سراسر دنیا در شرایطی به ایستگاه پایانی رسید که بازی‌های پارالمپیک نیزهمچون المپیک شاهد درخشش ورزشکاران کشورمان بود و نمایندگان جانباز و معلول ایران با کسب 24مدال طلا، نقره و برنز و قرار گرفتن در جایگاه یازدهمی بازی‌ها، نتیجه‌ای خوب و درخور توجه از خود بر جای گذاشتند.

یک ماه پس از آن‌که بازی‌های المپیک با کسب 12 مدال ارزشمند و ثبت بهترین کارنامه تاریخ ورزش ایران خاتمه یافت، بامداد امروز (دوشنبه) هم پارالمپیک در شرایطی با برگزاری مراسم اختتامیه در ورزشگاه المپیک پارک به پایان رسید که کاروان ورزش جانبازان و معلولان ایران با رسیدن به جایگاه یازدهمی، بهترین رتبه تاریخ ورزش جانبازان و معلولان در این بازی‌ها را رقم زدند تا جامعه ورزش ایران خاطره خوبی از بازی‌های لندن داشته باشد.

در حالی که ورزشکاران جانباز و معلول در پکن 2008 با کسب پنج طلا، شش نقره و سه برنز در رده بیست و دومی قرار گرفته بودند و بهترین نتیجه خود را در سیدنی2000 با کسب 12 طلا، چهار نقره و هفت برنز و کسب رتبه شانزدهمی کسب کرده بودند،اما در لندن با 10 طلا، هفت نقره و هفت برنز در رده یازدهمی قرار گرفتند تا بهترین رتبه تیمی خود را در هفت دوره حضور در این بازی‌ها به دست آورند.

این عنوان در شرایطی به دست آمد که شنبه شب محمد خالوندی آخرین ملی پوش دوومیدانی در ماده پرتاب‌نیزه با ثبت حد نصاب50 متر و 98 سانتی متر، ضمن شکستن رکورد جهانی این ماده بالاتر از پرتابگر برزیلی به مدال طلا دست یافت.

این در حالی بود که شاهین ایزدیار در ماده 100 متر شنای قورباغه و در مرحله فینال با ثبت رکورد یک دقیقه و 12 ثانیه و 47 صدم ثانیه در رده هشتم قرار گرفت. عنوانی که خود ایزدیار از آن اظهار رضایت کرد.

اما در این شب یک نتیجه غیرمنتظره نیز برای کاروان ایران رقم خورد و تیم ملی والیبال نشسته در فینال این رقابت‌ها مقابل بوسنی با نتیجه 3 بر یک مغلوب شد و به مدال نقره بسنده کرد.

پرتابی استثنایی به عشق والیبال نشسته

محمد خالوندی پس از آن‌که شمار مدال‌های طلای ایران را دو رقمی کرد به جام‌جم گفت: تنها چیزی که می‌توانم درباره این رقابت بگویم انگیزه بالایی بود که به یکباره در من ایجاد شد. در حالی که پیش از این همه پرتاب هایم حدود 47، 48 متر بود به محض این‌که شنیدم والیبال نشسته در فینال مغلوب بوسنی شد همه وجودم انگیزه شد تا من طلاهای ایران را دو رقمی کنم. در نتیجه بهترین پرتاب عمرم را انجام دادم و از این بابت بی نهایت خوشحالم.

 

وی با اشاره به موفقیت تیم ملی دوومیدانی در این رقابت‌ها تصریح کرد: همه بچه‌ها مزد تلاش و زحمت خود و کادرفنی را گرفتند. البته نباید از حق گذشت اردوهای غیر متمرکزی که در شهرستان‌ها و زیرنظر مربیان شهرستانی برگزار شد، نقش فوق‌‌العاده مهمی در آماده‌سازی کم نظیر اعضای تیم داشت و به طور طبیعی اردوهای متمرکز تهران نیز به بهترین شکل ممکن انجام شد و همه چیز دست‌به‌دست هم داد تا این موفقیت ارزشمند حاصل شود.

رضایی: من مقصر شکستم

تیم والیبال نشسته در شرایطی دیدار نهایی را با نتیجه 3 بر یک به بوسنی واگذار کرد که با همین نتیجه در مرحله گروهی بر این حریف چیره شده بود، اما شاگردان رضایی در دیداری پر اشتباه بویژه در دفاع روی تور و عقب زمین در فینال مغلوب شدند تا خاطره تلخ شکست مقابل این تیم در فینال پارالمپیک آتن در اذهان تداعی شود.

در این بین هادی رضایی، سرمربی تیم که پیشتر وعده داده بود توان اصلی تیمش را در دیدار نهایی رو خواهد کرد، با پذیرش اشتباهات تاکتیکی تیمش در این دیدار گفت: بد بازی کردیم و تاوان این بد بازی کردن را دادیم. بوسنی با بازی فوق‌العاده خود ما را غافلگیر کرد و من به‌عنوان سرمربی خودم را مسئول این شکست می‌دانم، چرا که خود من هم پس از این‌که ست اول را بردیم، فکر کردم کار تمام شده است و بازی را برده‌ایم.

وی با بیان این‌که تیمش در این دیدار به لحاظ جسمانی هیچ مشکلی نداشت، ادامه داد: ما در این بازی به لحاظ روحی با مشکل مواجه شدیم. همه از ما توقع قهرمانی داشتند و همین مساله بار سنگینی را روی دوش اعضای تیم گذاشته بود. رضایی از انجام تغییرات در تیم ملی در آینده خبر داد و گفت: به هر حال برای این‌که در آینده بتوانیم باز هم به مدال طلا دست پیدا کنیم، چاره‌ای نداریم جز آن‌که در ترکیب تیم تغییراتی ایجاد کنیم.

ساور: عملکرد کاروان ستودنی بود

در شب پایانی رقابت ورزشکاران کشورمان در لندن فرصتی دست داد تا با عبدالرضا ساور معاون وزارت ورزش و جوانان گفت‌وگویی داشته باشیم.

او که در پی حضور محمد عباسی، وزیر ورزش در لندن حضور یافت، در ارزیابی عملکرد ورزشکاران جانباز و معلول به جام‌جم گفت: جای خوشحالی است که بعد از درخشش ورزشکاران المپیکی و شور و نشاطی که افتخار آفرینی آن عزیزان در جامعه ایجاد کرد جانبازان و معلولان عزیز هم این روند را ادامه دادند و بارها پرچم کشورمـــان را به اهتزاز درآوردند.

وی با بیان این‌که هیچ موفقیتی بدون برنامه‌ریزی حاصل نمی‌شود، افزود: بی‌تردید موفقیت‌های بزرگ ورزش علاوه بر این‌که حاصل تلاش و زحمات ورزشکاران و مربیان است، بیانگر وجود برنامه‌ریزی در مجموعه فدراسیون جانبازان و معلولان و کمیته ملی پارالمپیک است و امیدوارم با ادامه این روند در آینده هم شاهد چنین موفقیت‌هایی باشیم.

ساور با بیان این‌که یکی از مشخصه‌های بارز کاروان پارالمپیکی ایران، اهداف فرهنگی آن بود، یادآور شد: به هر حال ما در ورزش یک سری اهداف فرهـنگی را هم دنبال می‌کنیم و خوشبختانه کاروان پارالمپیک ما بخوبی در این راستا حرکت کرده و با گرامیداشت یاد و نام شهدای عزیزمان بخوبی نشان داد در هر شرایطی باید ادامه دهنده راه شهدا باشیم.

وی تصریح کرد: به هر ترتیب صرف نظر از برخی نتایج دور از ذهن که جزء لاینفک ورزش است، در مجموع پارالمپیکی‌های ایران موفق بودند.

مدال برنز فوتبال

در دیدار رده بندی رقابت​های فوتبال هفت نفره ،​تیم ایران موفق شد باپنج گل برزیل را در هم کوبیده و صاحب مدال برنز شود.

در حاشیه بازی‌ها:

ـ اوج حضور تماشاگران ایرانی در سالن برگزاری بازی‌ها شنبه شب بود، اما چه فایده که تیم ملی والیبال نشسته مغلوب بوسنی شد.

ـ شاید باور کردنش برایتان سخت باشد، اما در جریان رقابت‌های دوومیدانی یعنی چیزی حدود یک هفته ورزشگاه 80 هزار نفری المپیک پارک مملو از تماشاگر بود.

ـ ایرانیان مقیم لندن با شور و اشتیاق خاصی در طول برگزاری بازی‌ها به تشویق ورزشکاران کشورمان پرداختند و بعضا انگلیسی‌ها هم با آنها همراهی می‌کردند.

ـ‌ مسوولان کاروان بلیت حضور در مراسم اختتامیه را برای اعضای گروه خبری تهیه نکردند.

ـ بازی‌ها در سه نقطه شرقی، غربی و جنوب شرقی لندن برگزار شد، البته بیشتر رقابت‌ها در 16 سالن مجموعه اکسل برگزار شد.

ـ در طول برگزاری بازی‌ها هیچ خبرنگاری حق حضور در دهکده بازی‌ها را نداشت. این تصمیم را مسئولان برگزاری بازی‌ها و با هدف حفظ آرامش ذهنی ورزشکاران و به دنبال تجربه موفق المپیک اتخاذ کرده بودند. البته این قانون در مواردی انگشت شمار دور زده می‌شد.

ـ اشک‌ها و لبخندهای بیش از 4000 ورزشکار بامداد امروز با برگزاری مراسم اختتامیه تمام شد و دوبــاره نقطه سر خط تا پارالمپیک 2016 ریودوژانیرو برزیل.

همه مدال‌آوران ایران

طلا: جلیل باقری(پرتاب وزنه)، پیمان نصیری(دوی 1500 متر)، زهرا نعمتی(تیروکمان)، محسن کائیدی (پرتاب نیزه)، سیامند رحمان، نادر مرادی، علی حسینی و مجید فرزین(وزنه‌برداری)، جواد حردانی (پرتاب دیسک) و محمد خالوندی (پرتاب نیزه)

نقره: مهرداد کرم‌زاده(پرتاب دیسک)، کامران شکری (پرتاب نیزه)، محسن کائیدی(پرتاب وزنه)، سجاد نیک‌پرست (پرتاب نیزه)، روح‌الله رستمی (وزنه‌برداری)، عبدالرضا جوکار (پرتاب نیزه) و تیم ملی والیبال نشسته

برنز:ساره جوانمردی (تفنگ بادی 10 متر)، علی صادق‌زاده (وزنه برداری)، جواد حردانی (پرتاب وزنه)، فرزاد سپهوند (پرتاب دیسک)، علی محمدیاری (پرتاب دیسک) ، ریکرو تیمی بانوان وتیم فوتبال 7 نفره




CAPTCHA
دفعات مشاهده: 4031 بار   |   دفعات چاپ: 1254 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 111 بار   |   0 نظر


اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 30 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25161067 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2133 بازدید

شمعدانی حمایت می کند

 

کلیه حقوق این وب سایت متعلق به پایگاه خبری ورزش جانبازان و معلولان می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb