زندگی عادی برای معلولان ؛ رویایی که تحقق می‌یابد

گزارش مهر از تحول در دنیای فناوری بیونیک
زندگی عادی برای معلولان ؛ رویایی که تحقق می‌یابد

فناوریهای نوین در برخی عرصه ها همچون بیونیک سازی و ساخت اندامهای مصنوعی دارای بافتهای زنده، بیش از هر عرصه دیگری به زندگی انسانی گره خورده اند. پیشرفتهای صورت گرفته در این عرصه آنچنان حیرت انگیز بوده است که نوید زندگی کاملا عادی برای افرادی که با چنین اعضایی زندگی می کنند، دور از ذهن نخواهد بود.
محققان آلمانی گروهی بوده اند که تازه ترین سازه های این عرصه از فناوری را به نام خود ثبت کرده اند. اخیرا گروهی از محققان آلمانی بازوی روباتیک بیونیکی را طراحی و ساخته اند که پیش بینی می شود برای احیای اعضای از دست رفته به میزان قابل توجهی تاثیرگذار باشد.

AWT IMAGE

ISELLA بازوی روباتیک بیونیک ساخت محققان آلمانی

ارزان قیمت بودن و ضریب انعطاف بالا، آن را از سایر سازه های مشابه مجزا کرده است. به گفته محققان آلمانی این بازوی جدید تنها تا دو سال دیگر به تولید انبوه رسیده و در اختیار معلولان قرار خواهد گرفت. محققان انستیتو فرانهوفر آلمان برای طراحی و ساخت این بازوی بیونیکی از خرطوم فوق العاده قوی فیل ها الهام گرفته اند.
برخلاف سایر سیستم های تحریک هیدرولیکی، بازوی روباتیک بیونیکی محققان آلمانی ترکیبی از یک موتور الکتریکی کوچک به همراه محور محرکه و یک کابل ویژه است که کار را برای استفاده کننده فوق العاده راحت می کند.
از انگلیس نیز خبرهایی به گوش می رسد. محققان این کشور فناوری را ارایه کرده اند که اعضای مصنوعی را قادر می سازد تا مستقیما به اسکلت انسانی متصل شوند.

فناوری بیونیکی ارایه شده در کالج لندن

این تحول نوین که از سوی محققان کالج لندن ارایه شده است شرایطی را برای اندام های مصنوعی ایجاد کرده است تا بدون ایجاد خطر شکل گیری عفونت، وارد پوست شوند. این فناوری تا به آن حد قابل توجه بوده است که از سوی محققان انگلیسی امیدوارکننده عنوان شده است.
به گفته محققان، این فناوری نوین راه را برای طراحی، ساخت و عملکرد بهتر و موثرتر اعضای بیونیکی که با سیستم های عصبی مرکزی بدن کنترل می شوند، هموار می سازد.
اما بازوی بیونیکی کنترل عصبی که اخیرا ساخته شده است را باید نخستین پروتزی در جهان عنوان کرد که «فکر» و«ماشین» را با یکدیگر ترکیب کرده است.

سیستم بیونیکی ترکیب کننده فکر و عمل

این برای نخستین بار در جهان است که استفاده کننده این بازوی بیونیک تنها نیاز به «فکر کردن» برای انجام کاری همچون برداشتن لیوان دارد چون بلافاصله پس از خطورکردن این فکر به مغز وی، بازوی بیونیکی کنترل عصبی که کمتر از 6 کیلوگرم وزن دارد، این فکر و عمل را با یکدیگر ترکیب می کند.
در این سیستم نوین، الکترودهای ویژه ای به عنوان حائل میان پایانه های عصبی قطع شده عمل کرده و آنها را به رایانه ای ویژه که در بازوی سیستم نصب شده متصل می کند. این رایانه به 6 موتور موجود در کل سیستم یعنی در شانه، آرنج و دست این بازو فرمان هایی را صادر می کند. از آن گذشته و به لطف وجود حسگرهای نصب شده در دست، استفاده کننده می تواند به خوبی میزان فشار وارد بر شیء را درک کند. این سیستم بیونیکی جدید در انستیتو بازپروری شیکاگو ارایه شده است.
چشم بیونیکی طراحی و ساخته شده در شرکت آمریکایی OPHTHALMOTRONICS CORPORATION از دیگر دستاورد های عرصه بیونیک سازی جهان است.

چشم بیونیکی ساخته شده در آمریکا

نوار هوشمندی که به دور این چشم قرار گرفته است وظیفه تنگ و گشاد کردن آن را برعهده دارد و پیش بینی شده است که در آینده نزدیک به میلیون ها آسیب دیده چشمی کمک کند.

• خبرگزاری مهر


دفعات مشاهده: 6674 بار   |   دفعات چاپ: 2448 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 345 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 26 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25171904 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2953 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb