ساخت دست مصنوعی با قدرت حس لامسه

امیدی تازه برای معلولان؛
ساخت دست مصنوعی با قدرت حس لامسه


محققان امریکایی موفق به ساخت دست مصنوعی شده اند که از حس لامسه برخوردار بوده و تحولی در این عرصه محسوب می شود.
در سال های اخیر، پروژه های مختلف محققان معطوف به ساخت دست های روباتیک شده تا بتوانند به کمک افرادی بشتابند که عاجز از حرکت دست های خود هستند. برای مثال، چندی پیش محققان دانشگاه MIT روبات جدیدی را با نام HERMES ساخته بودند که از ویژگی هایی مانند در دست گرفتن فنجان ظریف قهوه یا تخم مرغ برخوردار بود و این پروژه تلفیقی از انسان و اسکلت روباتیک نام گرفته بود.

AWT IMAGE

اما اکنون محققان دارپا (DARPA) سازمان پروژه‌ های تحقیقاتی پیشرفته دفاعی موفق به ساخت دست مصنوعی شده اند که حسی نزدیک به حس لامسه را به بیمار بر می گرداند. چندی پیش این سازمان تحقیقاتی اعلام کرده بود، در حال ساخت دست روباتیک مصنوعی با قدرت حس لامسه است.

بیماری که این دست روباتیک را دریافت کرده بود توانست لمس پزشکان روی دست خود را تشخیص دهد حتی زمانی که پزشکان لمس را با دو انگشت خود انجام دادند، بیمار قادر به درک و تشخیص بود. در این دست مصنوعی از موتورهای حساس به لمس استفاده شده که به طور مستقیم به مغز متصل هستند. در نتیجه، زمانی که بیمار با کمک دست خود جسمی را لمس کند، این موتورها سیگنال های الکتریکی را به مغز ارسال کرده و این حس به بیمار منتقل می شود.

AWT IMAGE

محققان دارپا اعلام کرده اند که تا تکمیل شدن این دستگاه تحقیقات بسیاری را پیش رو دارند. برای مثال، حسگرها قادر به درک لمس در تمام نقاط دست نبوده و درکی از گرمی یا سردی اجسام نداشته و به آن واکنشی نشان نمی دادند.

دست های روباتیک می توانند امید جدیدی برای افرادی باشد که در سوانح یا بیماری های مختلف دستان خود را از دست داده اند.

منبع: مهر


دفعات مشاهده: 2310 بار   |   دفعات چاپ: 474 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

 

آخرین تمبر اضافه شده به مجموعه
تصویر سوم
ژاپن
1968
یادبود هلن کلر

نمایشگاه تمبرهای معلولیت در شمعدانی


   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 26 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 26630003 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 1076 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2026 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb