مین‌های مانده از جنگ هنوز قربانی می‌گیرد

مین‌های مانده از جنگ هنوز قربانی می‌گیرد

مین‌های مانده از جنگ هنوز قربانی می‌گیرد

 

 مین‌های باقی‌مانده از زمان جنگ تحمیلی در استان‌های مرزی غرب کشور هنوز قربانی می‌گیرند به همین خاطر در کنار پاکسازی این مین‌ها سازمان بهزیستی نیز طرح آموزش ساکنان این مناطق را برای حفاظت از خود اجرا می‌کند.
 لیلا ترابی، کارشناس دفتر پیش‌گیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور  گفت: طرح آموزش پیش‌گیری از ضایعات مین در استان‌های مرزی از حدود یک سال پیش آغاز شده و اکنون در دو استان کردستان و ایلام در حال اجراست.
وی اضافه کرد: گروه هدف این طرح بیش‌تر دانش‌آموزان، دامداران و کشاورزان هستند و به آن‌ها آموزش داده می‌شود که در صورت مشاهده یک مین چه اقداماتی انجام دهند تا دچار حادثه نشوند.
ترابی اضافه کرد: تاکنون حدود 34 هزار دانش‌آموز در دو استان کردستان و ایلام تحت این نوع آموزش‌ها قرار گرفته‌اند اما پیش‌بینی ما این است که حدود 150 هزار نفر در استان کردستان و 20 هزار نفر در استان ایلام باید تحت آموزش پیش‌گیری از ضایعات مین قرار گیرند.
وی گفت: سال آینده پوشش این طرح کامل می‌شود و علاوه بر دو استان کردستان و ایلام استان‌های خوزستان، کرمانشاه و آذربایجان غربی نیز تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند.
وی اضافه کرد: گروه هدف این طرح در مرحله اول دانش آموزان همه مقاطع تحصیلی هستند که از طریق معلمانشان با دریافت جزوه ‌آموزش پیش‌گیری از ضایعات مین و استفاده از آموزش‌های حضوری معلم، آگاهی لازم را برای حفاظت از خود فرا می‌گیرند.
ترابی گفت: گروه دوم در معرض خطر دامداران و کشاورزان هستند که برای آموزش آن‌ها از کمک نیروی بسیج و کادر جهاد کشاورزی استفاده می‌کنیم.
کارشناس دفتر پیش‌گیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی افزود:‌ در استان کردستان شهرهای سنندج، سقز، بانه، مریوان، دیوان دره و کامیاران تحت پوشش این طرح قرار می‌گیرند و در استان ایلام دو شهر مهران و دهلران شهرهای مورد نظر برای اجرای این طرح هستند.
وی ادامه داد:‌ فعلاً آموزش به دانش‌آموزان این دو استان شروع شده و سال آینده آموزش به دامداران و کشاورزان این دو استان به علاوه گروه‌های هدف این طرح در سه استان دیگر انجام می‌شود.
ترابی گفت: این طرح ‌در استان خوزستان در شهرهای اندیمشک، شادگان، شوش، دزفول و دشت آزادگان اجرا می‌شود، در استان کرمانشاه نیز شهرهای باینگان، قصر شیرین، گیلان غرب، نوسود، طول رود، روانسر، سرپل ذهاب، پاوه، ثلات و باباجانی مد نظر هستند‌ اما شهرهای استان آذربایجان غربی هنوز نهایی نشده است.
وی افزود: برآورد ما این است که حدود 300 هزار نفر در خوزستان، 100 هزار نفر در آذربایجان غربی و 100 هزار نفر در استان کرمانشاه تحت پوشش این طرح قرار گیرند.
وی افزود:‌ اجرای این طرح در دو استان کردستان و ایلام موجب افزایش 30 درصدی آگاهی دانش آموزان درباره خطرات مین شد و میزان مصدومیت‌های ناشی از آن را در این دو استان حدود 80 درصد کاهش داد.

• خبرگزاری فارس

 


دفعات مشاهده: 2760 بار   |   دفعات چاپ: 1035 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 157 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 89 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25180225 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 6673 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb