شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- مقالات حوزه اجتماعی
از گلایه های معلولان به مدیر مرکز تا دستورآقای رئیس برای لغو انتقال

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/5/26 | 

گزارش از حواشی انتقال دختران معلول جسمی به مرکز نمونه!
از گلایه های معلولان به مدیر مرکز تا دستورآقای رئیس برای لغو انتقال

در حالی مسئولان مرکز نگهداری معلولان جسمی،حرکتی ریحانه در شمال تهران بنا داشتند معلولان این مرکز را به ساختمان جدیدی در احمد مستوفی ببرند که به دلیل گلایه مددجویان از این انتقال، رئیس سازمان بهزیستی کشور دستور داد این کار متوقف شود.

اشاره: مجتمع شهدای هفتم تیردرسال 1354 به عنوان سرای سالمندان تأسیس و سپس در سال 61 با تغییر کاربری به مرکزنگهداری آموزش و توانبخشی معلولان جسمی- حرکتی دختران تحت عنوان بهزیستی به فعالیت خود ادامه داد .

از سال 1370 مرکزتوانبخشی هفتم تیر ایجاد و بازسازی آن در مساحت 7800 مترمربع با ظرفیت یکصد تخت در سال 1380 انجام گرفت.

این مجتمع محل نگهداری دختران معلول جسمی حرکتی است که اکثراً بی سرپرست هستند. هدف ایجاد یک محیط لذت بخشی برای دختران و فراهم کردن فرصتها یا موقعیت‌هایی است که همسالان آنان درجامعه دارند. دختران این مجتمع دارای مشکلات جسمی و حرکتی هستند که تحت درمانهای توانبخشی نظیرفیزیوتراپی قرارمی‌گیرند.

هدف دیگر این مجتمع توانبخشی، فراهم کردن شرایط تحصیل برای دختران معلول است، تا اینکه بتوانند با استفاده از قابلیت هایشان یک زندگی اجتماعی و مستقل و طبیعی داشته باشند و به همین دلیل است که تعداد بسیاری ازآنها موفق به ورود به دانشگاه شده‌اند.

مجتمع درسال 1 خرداد 87 به مؤسسه خیریه و نیکوکاری ریحانه واگذار و از شهدای هفتم تیربه توانبخشی ملائک تغییر نام داده شد و ظرفیت یکصد تخت را دارد.

"مجتمع توانبخشی شبانه‌روزی دخترانه ملائک" مرکز نگهداری دختران معلول جسمی، حرکتی در شمال تهران از جمله مراکزی است که در سال‌های گذشته با حمایت خیرین و نظارت بهزیستی، تلاش کرده خدمات خود را در سطح قابل قبول ارائه کند.

اما این روز، مرکز اشاره شده با حواشی زیادی در خصوص انتقال مددجویان خود(دختران معلول جسمی-حرکتی) همراه بوده، چرا که مدیران این مرکز تصمیم گرفتند تا این افراد را به یکی دیگر از مراکز نگهداری معلولان ذهنی در محله احمد آباد مستوفی ببرند.

اگرچه مسئولان مرکز ریحانه اعتقاد داشتند که این کار برای حمایت بیشتر و ارائه خدمات مطلوب تر به معلولان است،اما این اقدام مورد مخالفت معلولان قرار گرفت و در همین زمینه نیز به دستور همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی کشور این کار متوقف شد.

اقدام اخیر مدیران موسسه ریحانه،جو سنگین و نارحت کننده‌ای را در این مرکز به وجود آورده بودند به طوری که مددجویان این مرکز روزهای سختی را سپری کردند.

ظفرپور یکی از مددجویانی که از داشتن خانواده محروم است، اظهار داشت: بنده از کودکی تحت پوشش بهزیستی قرار گرفته‌ام.

وی با اشاره به طرح جدید مدیران موسسه ریحانه برای انتقال معلولان جسمی-حرکتی به مرکز نگهداری معلولان ذهنی"نمونه" افزود: هر کسی را بخواهند اذیت کنند به مرکز"نمونه" می‌برند و در واقع این مرکز به نوعی تبعیدگاه محسوب می‌شود.

احمدی یکی دیگر مددجویان مرکز ریحانه نیز با ابراز گلایه از مدیر داخلی مرکز و همچنین مدیریت مرکز ریحانه خاطر نشان کرد:بعد از اینکه 21 نفر از دوستان ما را به مرکز نمونه بردند، من و چند نفر از دوستان به این موضوع اعتراض کردیم که و از مسئولان درخواست کردیم از این کار منصرف شوند.

به گزارش فارس گلایه‌های از رفتار نامناسب مدیران مرکز ریحانه به دونفر از معلولان ختم نمی‌شد، و در واقع تمامی بچه‌ها از برخورد آنها ناراحت بودند.

یحیی سخنگویی معاون امور توانبخشی سازمان بهزیستی کشور که به دلیل وجود برخی از مشکلات و در رفع آنها در مرکز حاضر شده بود، اظهار داشت: مرکز ریحانه از جمله مراکزی است که در سال‌های اخیر خدمات خوبی را به معلولان داده است.

وی با اشاره به اینکه مدیر مرکز ریحانه نیز یکی از خیرین و نیکوکاران در کشور محسوب می‌‌شود، اضافه کرد: آقای کاشانی از جمله خیرین است که چندین مرکز نگهداری در کشور دارد و خدمات مختلفی را در حوزه درمان،توانبخشی،حمایتی و... به جامعه هدف می‌دهد.

سخنگویی با اشاره به اینکه سازمان بهزیستی به عنوان متولی معلولان در کشور حاضر نیست که معلولان در شرایط نگران کننده‌ای زندگی کنند، گفت: در همین زمینه و با توجه به مشکلی که در مرکز ریحانه به وجود آمده، جلسه‌ای برگزار شد تا افرادی که ناراضی از این انتقال هستند،دوباره به این مرکز برگردند.

منبع: فارس

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.90.5529.fa.html
برگشت به اصل مطلب