شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- مقالات حوزه اجتماعی
تقویت اعتماد به نفس در معلولان

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/11/9 | 

گزارش از نمایشگاه توانمندی های معلولان
کودکانی که روشنا را می جویند

تقویت اعتماد به نفس در معلولان

 تقویت اعتماد به نفس در معلولانواژه ها برایش به رقص آمدند. همه واژه هایی که باید این سال ها از نهال سبز زندگی خود می شنید و نشنید.لحظه شنیدن واژه مادر از فرزندی که رنگ و بوی دنیا برایش نا آشناست و قلبی به وسعت آبی بیکران آسمان دارد.
 ترنم های عاشقانه کودکانه ای را که باید می دید و ندید.او مادر بود با دلی آشفته از روزگار کودکی فرزند خود. فرزندی که بار بزرگ معلولیت را به دوش می کشید ویک خواسته از همه مردم داشت لطفا به دید یک معلول به من نگاه نکنید من ناتوان نیستم.

علی اکبر سالاری یک کم بیناست و با او به گفتگویی اختصاصی پرداختیم.

وی با بیان اینکه معلولیت او در کودکی بروز پیدا کرده وبه همین دلیل با ۵ سال تاخیر به ادامه تحصیل پرداخته است افزود: پس از طی دوران ابتدایی در مدارس استثنایی برای برقراری ارتباط اجتماعی بهتر در مدارس معمولی به دامه تحصیل پرداختم.

وی با اشاره به اینکه به درس خواندن علاقه داشتم تصریح کرد: در دانشگاه دولتی هم قبول شدم ولی به علت مشکل نابینایی در شهر خود به ادامه تحصیل در رشته حقوق بین الملل پرداختم واکنون نیز کارشناس ارشد این رشته هستم.

این معلول توانمند رمز موفقیت خود را تقویت اعتماد به نفس دانست و گفت: باید برای معلولان در برنامه های صداو سیما فرهنگ سازی شود وما انتظار داریم که همه افرادی که به سطحی از علم رسیده اند به نحو درستی برخورد کنند واگر فرهنگ سازی صحیحی در زمینه برخورد با معلولان صورت بگیرد این موضوع به درستی در جامعه  نهادینه  می شود.

تقویت اعتماد به نفس در معلولان

حنانه یکی دیگر از مبتلایان به سندروم داون بود که در غرفه نقاشی در کنار مادر و مربی خود به ترسیم یک نقاشی از خودش در کنار پدر و مادر پرداخته بود، در بیان احساس خود در گفت گو با تسنیم گفت: پدر و مادرم را خیلی دوست دارم.

مربی این کودک معلول با بیان اینکه همراهی خانواده نقش مهمی در ایجاد تصویر ذهنی مناسب کودک دارد، تصریح کرد: بیشتر نقاشی کودکانی که در کنار خانواده زندگی می کنند، همه حاشیه ها از محیط گرم خانواده و تاثیر محبت و عاطفه اطرافیان در برخورد با این افراد است.

از دیگر معلولان جسمی و حرکتی نیز در غرفه پرورش گل و گیاه در گفت و گو با تسنیم افزود: ما دوست داریم در کنار مردم زندگی کنیم و نباید مردم به ما به عنوان افراد ناتوان نگاه کنند.

تطبیق سازی زندگی کودکان معلول ایرانی با کودکان معلول خارجی

امیر سالاری، کارشناس توانبخشی شرکت کننده در این نمایشگاه نیز بر لزوم تطبیق سازی میان زندگی کودکان معلول ایرانی با کودکان معلول در دیگر کشورها اشاره کرد و نگاه ترحم آمیز در جامعه را مهمترین علت ایجاد کاهش اعتماد به نفس در معلولان دانست.

وی تاکید کرد: از نخستین معیارهای ارتباط با معلول ایجاد ارتباط موثر با او بوده و نباید یک معلول از دیگران بترسند.

سالاری با اشاره به برپایی نمایشگاه های توانمندی معلولان ابراز کرد:این نمایشگاه تاثیر موثری در ایجاد روحیه خودباوری در بین کودکان ونوجوانان معلول دارد و انتقال انرژی مثبت به آنان و تقویت روحیه  ما می توانیم می تواند منجر به خلق آثاری از این کودکان شود که شاید بسیاری از افراد معمولی نتوانند آن را انجام دهند.

برپایی ۳۲ غرفه از توانمندی کودکان کم توان و معلول

برپایی جشنواره توانمندی کودکان معلول کاتی در ساری در حالی گشایش یافت که در این نمایشگاه آثار معلولان در معرض دید مردم و دانش آموزان مدارس از شهرهای مختلف استان قرار گرفت.

الهام محمدی، دبیر اجرایی این نمایشگاه با اشاره به برپایی ۳۲ غرفه از توانمندی کودکان کم توان و معلول اظهار کرد:در برخی غرفه ها که حالت کارگاهی دارند به صورت عملی کار انجام می دهیم وقصه گویی،عروسک سازی،موسیقی زنده ،ارائه  ورزش های ویژه معلولین  مثل یوکا در نمایشگاه اجرا می شود.

وی با اشاره به نامگذاری این نمایشگاه توانمندی با عنوان کاتی خاطرنشان کرد:کوشش ابتکار توانمندی و یکدلی شعار این جشنواره است تا موجب تقویت اعتماد به نفس معلولان و انجام بهتر فعالیت های آنان شود.و کاتی در زبان محلی مازندران نیز به معنای نردبان است و این معنا را می تواند تداعی کند که معلول می تواند از نردبان ترقی بالا برود

وی همچنین به ویژگی این جشنواره اشاره کرد و برپایی غرفه رنگ بافت را از مهم ترین اقدامات تازه معلولان و مربیان دانست که ما به ازای نقاشی معلول عروسک نقاشی هم ساخته می شود.

وی از ثبت  این شیوه یادگیری به عنوان یک  برند خبر داد.

تغییر نگاه مردم به معلولان مهم ترین هدف

محمدی  تصریح کرد: شعار خواستن داشتن است  و یا ترویج دیگر شعارهایی مثبت و سازنده در میان بازدید کنندگان و معلولان می تواند موجی از تغییر نگاه را به این جامعه از مردم کشور فراهم کند.

مصاحبه و گزارش از سمیه فقیه

منبع: تسنیم

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.90.3789.fa.html
برگشت به اصل مطلب