شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- مقالات حوزه اجتماعی
عشق مددکار، به افراد و گروههای مختلف جامعه کمک می‌کند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1390/4/3 | 

عشق مددکار، به افراد و گروههای مختلف جامعه کمک می‌کند

مددکاری یک خدمت حرفه ای است که دانش و مهارت های ویژه ای نیاز دارد و هدف مددکاری، کمک به افراد و گروه هایی از جامعه است، تا بتوانند در مقابل مشکلات خود بایستند و با رضایت خاطر، مسئولیتهای فردی و اجتماعی خود را به درستی انجام دهند. مددکاری اجتماعی امروزه در تمام جهان به شکل رشته دانشگاهی درآمده و به صورت عملی دنبال می‌شود. مددکاری هم مثل خیلی دیگر از افراد تنها به فکر برطرف کردن مشکلات دیگران است. شاید گاهی اوقات خود با ناراحتی و مشکلات زیادی دست به گریبان باشد، اما قسم خورده که رازدار باشد و برای کمک پا به میدان بگذارد. مددکاری از شغل های بسیار حساس و مهم در رابطه با افراد جامعه و به خصوص نیازمندان است. مددکاری مهم است، چون با زندگی و مشکلاتی سر وکار دارد و می‌توانسته فرد یا افرادی را زا ادامه زندگی عادی باز دارد. مدد کاری حرفه ظریفی است و فرد باید برای شروع به کار عشق به انسانی داشته باشند، اگر از روی اجبار و روی جهل و یا نبود پایندی به اصول و ارزش های حرفه ای باشد، ارزش و اعتبار این شغل زیر سوال می‌رود.

*وجود مددکار سرشار از عشق و احساس است
جعفری مددکار اجتماعی در خصوص حرفه خود این چنین می‌گوید: در وجود مدد کار عشق و اشتیاقی وجود دارد و هر گاه قدم خیری برای کسی برمی‌دارم احساس آرامش و راحتی دارم و خود را به خدا نزدیکتر احساس می‌کنم.
وی ادامه داد: مددکاری شغل حساسی است و مراجعه کنندگان به مددکار و به او اعتماد کرده که نباید از آن سو استفاده شود و باید محرم مراجع خودش باشد.
جعفری اظهار داشت: مددکاری مثل کار کارمندان ادارات نیست و شغلی پویاست و با افراد متفاوت سروکار دارد و وظیفه اصلی آن رسیدگی به امور افراد نیازمند است.


*حضور مددکار درنیروی انتظامی برای کاهش جرم
درسال های گذشته نیروی انتظامی هم راه اندازی دفاتر مددکاری اجتماعی را در برنامه های خود قرار داد و هدف خود را از حجم پرونده های ارجاعی به مراجع قضایی و در کل پیشگیری از وقوع بیش از حد جرم در جامعه دانستند.
مددکاران اجتماعی در کلانتری ها تنها مداخله کنندگان در امور اختلاف خانوادگی و ارائه کنندگان خدمات مددکاری در این مورد محسوب می‌شود.
حضور مددکاران اجتماعی در کلانتری های و زندانی ها نقش بسیار مفیدی برای افراد به خصوص کسانیکه ناآگاهانه جرمی را مرتکب شده اند.
آنها می‌توانند کمک مناسبی برای این افراد و همینطور نیروی انتظامی باشند.
از آنجایی که مددکاران نقش مثبتی در جامعه دارند ولادت حضرت علی (ع) را که روز پدر است برای آنها نیز نامگذاری شده و در این روز از زحمات آنها قدردانی می‌شود چون اولین و کاملترین الگوی مردم کشورمان در مسیر مددکاری اجتماعی حضرت علی (ع) است.
بزرگمردی که وصف نوازش های پدرانه اش درد زبان همه بزرگمردان تاریخ از ازل تا ابد خواهد بود به همین علت این روز را برای سپاس از انها تقدیر می‌کنند.
مددکاران آرامش را در روح خود احساس می‌کنند و در وجودشان اشتیاقی به ودیعه گذاشته شده که هر گاه برای دیگران قدم خیری برمی‌دارند آرامش را در عمق روح و روان خود احساس می‌کنند و یک پله به کمال نزدیکتر می‌شوند.
ریشه مددکاری اجتماعی ناشی از تاثیر متقال و نیز بسیار عمیق وضعیت زندگی افراد یک جامعه با یکدیگر است.
مددکار زمانی درکارش موفق خواهد بود که خدمتش را از روی عشق و علاقه عرضه کند و تنها در این صورت است که در کارش هرگز احساس خستگی نخواهد کرد.
مددکاری شغل بسیار با ارزشی است و هدفش خدمت به انسانهاست.

منبع : خبرگزاری باشگاه خبرنگاران

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.90.1910.fa.html
برگشت به اصل مطلب