شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اختصاصی شمعدانی
رانندگی سم اشمیت با سرش در مسابقه اتومبیل رانی

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/4/15 | 

رانندگی سم اشمیت با سرش در مسابقه اتومبیل رانی


زندگی حرفه ای و موفق سم اشمیت 14 سال پیش در سری مسابقات ایندی کار زمانی که ماشین مسابقه او با دیوار برخورد کرد به پایان رسید. اما در طول امادگی برای مسابقات ایندیاناپلیس 500 دوباره پشت فرمان نشست تا آخرین جادوی صنعت خودرو را به نمایش بگذارد.

AWT IMAGE


اشمیت دارای معلولیت از نوع ضایعه نخاعی گردنی است و مالک  قدیمی تیم اتومبیلرانی ایندی کار است, بارها در مسیر مسابقه با سرعت بیش از 160 کیلومتر بر ساعت در کوروت سی 7 استینجری 2014 مسابقه داده است که او هدایت ماشینش را تنها با سر خود انجام داده است. رانندگی یک لحظه رهایی بخش برای اشمیت بود. اشمیت می گوید "بیشترین احساس من در رانندگی از این حقیقت ناشی می شود که به طور فوق العاده ای  طبیعی احساس شد".
در طول نمایش, اشمیت کلاه بیسبالی به سر داشت که دارای سنسورهای مادون قرمز انعکاسی بود که حرکات سر او را بوسیله چندین دوربین داخل ماشین به کامپیوتر منتقل می کرد. اشمیت ماشین را با به راست و چپ بردن سر خود کنترل می کرد و با متمایل کردن سر خود به سمت عقب به ماشین شتاب و سرعت بیشتری می داد. برای متوقف کردن ماشین اشمیت می بایست سنسور داخل دهان خود را گاز می گرفت. سیستم جی پی اس (GPS) قابل حملی با "محدودیت مجازی" با یک متر فاصله از کناره مسیر در ماشین مسابقه اشمیت نصب شده بود که دچار مشکل شده بود و می بایست به صورت جزیی اصلاح می شد.
این کار بی نقص به دور پیست حرکتی تاریخی بود که نقطه عطف زندگی اشمیت را رقم زد. اشمیت می گوید :"برای من این مسابقه به نوعی یک فرصت عالی برای بازگشت به میدان مسابقه، رانندگی در پیست اتومبیلرانی و  برآورده کردن یکی از آرزوهایم بود."
این پروژه بدون همکاری بین شرکت های  الکترونیک ارو (Arrow Electronics) , هوا فضا بال (Ball Aerospace), موتورسواری و اتومبیلرانی اشمیت پترسون (Schmidt Peterson Motorsports), آزمایشگاه تحقیقات نیروی هوایی (Air Force Research Laboratory) و موتورسواری و اتومبیلرانی تطبیقی فالسی (Falci Adaptive Motorsports) امکان پذیر نبود. هنوز امکانات بالقوه ای این تکنولوژی دیده نشده است و باید به آن پرداخته شود اما اشمیت به آینده خوش بین است . او می گوید: "امیدوارم که این تکنولوژی در حمل و نقل، وسایل کمک حرکتی  و ابزارهای پزشکی توسعه پیدا کند و کاربردی شود"
ترجمه: سعیده شجاعی / وافِل

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.87.5246.fa.html
برگشت به اصل مطلب