شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار علمی
ساخت ریز پردازنده شبکیه چشم

حذف تصاویر و رنگ‌ها

ساخت ریز پردازنده شبکیه چشم


محققان موفق به ساخت ریزپردازنده‌ای شدند که زیر شبکیه چشم پیوند خورده و به افراد نابینا توانایی دیدن می‌دهد.
به گزارش خبرگزاری آلمان؛ چشم پزشکان کلینیک دانشگاهی توبینگن آلمان این ریز پردازنده‌ها را به چشم هفت بیمار به مدت چهار هفته پیوند زدند.
بنابراین گزارش؛ دیودهای نوری روی این چیپ یا ریزپردازنده جانشین سلول‌های بینایی نابود شده چشم این افراد نابینا شدند. این دیودهای نوری تحریکات نوری را به سیگنال‌های الکتریکی تبدیل و آن را از طریق سلول‌های عصبی شبکیه هدایت و اطلاعات به بخش بینایی مغز ارسال می‌شود. بیماران با کمک این ریزپردازنده توانستند منابع نوری را مکان یابی و اشیاء را به شکل سایه و شبح تشخیص دهند.
همچنین این ریزپردازنده یک سانتی‌متر طول، سه میلیمتر ارتفاع و یک دهم میلی متر قطر دارد و جنس آن از سیلیسیم است. انرژی لازم برای کار این ریز پردازنده را یک بخش شبکیه به بزرگی یک واکمن بر عهده دارد که دور گردن انداخته می‌شود.
هر هفت بیماری که چیپ به آنها پیوند زده شده وضعیت خوبی دارند و می‌توانند با کمک آن منابع نوری مانند پنجره و المپ‌های قرمز تشخیص دهند و حتی اشیا را بصورت شبح روشنی بر روی زمینه تاریک ببینند.
این گزارش حاکیست؛ پس از هفت هفته تحقیق این ریز پردازنده‌ها از چشم شش نفر از این بیماران خارج می‌شود و نفر هفتم به مسئولیت خودش ریز پردازنده را به مدت 16 ماه نگه می‌دارد.
بر اساس این گزارش؛ هدف از این تحقیق ابتدا جمع‌آوری اطلاعاتی در رابطه با وضعیت تحریک پذیری سلول‌های عصبی و چگونگی امکان باقی ماندن این پروتز بود.
این روش تنها برای افراد نابینایی مؤثر است که در آنها عصب‌های بینایی و منطقه مربوط به بینایی در مغز هنوز فعال باشد.
به گفته محققان این ریز پردازنده برای افراد مبتلا به آب مروارید، تحلیل شبکیه چشم یا نابینایی‌های ناشی از حوادث احتمالا جواب نخواهد داد و تنها برای افرادی که از لحاظ سیستم عصبی بینایی سالم هستند قادر به استفاده از آن هستند.

• باشگاه خبرنگاران جوان

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.85.530.fa.html
برگشت به اصل مطلب