شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار علمی
بی‌توجهی به نوزادان نارس، منجر به معلولیت آنها می‌شود

حذف تصاویر و رنگ‌ها

رییس بخش نوزادان بیمارستان آیت الله موسوی:
بی‌توجهی به نوزادان نارس، منجر به معلولیت آنها می‌شود
در زنجان، تنها 4 تخت ویژه نوزادان نارس وجود دارد

یک فوق تخصص نوزادان گفت: نگرش نسبت به نوزادان نارسی که در اتاق زایمان متولد می‌شوند، بسیار ضعیف است و بی توجهی ناشی از این نگرش موجب می شود نوزادان با عوارض متعددی از جمله معلولیت جسمی و ذهنی مواجه گردند.
اصغر مرزبان در گفت‌وگو با خبرنگار بهداشت و درمان ایسنا - منطقه زنجان، اظهار کرد: عمده‌ترین مشکل پیشروی نوزادان نارس، عدم وجود نگرش صحیح اجتماعی نسبت به آنها می‌باشد، به طوری که مشکلات و مسائل مربوط به آنها از سوی مسئولین، پرسنل بیمارستان، پزشکان زنان و کودکان، خانواده و اجتماع جدی گرفته نمی شود.
وی شایع‌ترین علت تولد نوزادان نارس را عفونت داخل رحم مادر دانست و افزود: اختلالات آناتومیک رحم و لگن مادر، بیماری‌های سیستمیک وی نظیر دیابت، فشار خون، بیماری‌های قلبی، ریوی و کلیوی، همچنین مشکلات ژنتیکی جنین، از عوامل دخیل در تولد این نوزادان می باشد.
مرزبان مشکلات تکامل مغز و خونریزی های مغزی را از دیگر مشکلات پیش روی نوزادان نارس عنوان و ابراز نمود: با تولد نوزاد، ارتباط جفت که شاهراه تغذیه‌ای جنین با مادر می باشد، قطع می گردد و لذا این نوزادان به شدت مستعد سوء تغذیه می باشند.
وی با اشاره به اینکه فقط شیر مادر برای تغذیه نوزادی که وزن کمتر از 500 گرم می باشد، کافی نیست، تصریح کرد: شیر مادر باید با استفاده از پودرهای غذایی ویژه‌ای غنی گردد، در غیر این صورت با گذر زمان، تحلیل انرژی و بافت بدنی نوزاد منجر به نرمی استخوان و عوارض دیگری می گردد.
رییس بخش نوزادان بیمارستان آیت‌الله موسوی زنجان اظهار کرد: باید پس از تولد نوزاد نارس تا جایی که ممکن است، از نظر فیزیکی و عاطفی یک فضا و شرایط داخل رحمی برای نوزاد فراهم گردد.
مرزبان مراقبت آغوشی را از جمله شرایط عاطفی لازم برای تکامل نوزاد نارس دانست و گفت: دراین شرایط با فراهم ساختن کارگاههای مراقبت آغوشی که در استان وجود ندارد، امکان تماس پوست با پوست برای نوزاد در شرایط خاصی در بیمارستان ایجاد می گردد که این امر بر تکامل عصبی مغز نوزاد تأثیر می گذارد.
وی مدت بستری طولانی نوزادان نارس در بخش های ویژه را از دیگر مشکلات پیش روی این نوزادان دانست و گفت: این امر خانواده نوزاد را از لحاظ مادی و معنوی با مشکل مواجه می نماید که در نهایت منجر به سردی روابط خانواده و نوزاد می گردد.
مرزبان با اشاره به اینکه نوزاد رسیده به طورطبیعی پس از گذشت 38 الی 42 هفته متولد می شود، افزود: نوزادانی که پس از 42 هفته متولد می شوند، دیررس و نوزادان زیر 38 هفته، نارس یا زودرس تلقی می گردند.
مرزبان ضمن اشاره به اینکه هر چه سن تولد کمتر باشد، احتمال مرگ و میر افزایش می یابد، گفت: در صورت فراهم بودن تمام تجهیزات و امکانات آموزشی و تغذیه و شرایط مناسب، امکان زنده نگه داشتن نوزادان بالای 24 هفته وجود دارد و حتی در حال حاضر برخی مراکز قادر به زنده نگه داشتن نوزادان بالای 27 هفته می باشند.
وی تصریح کرد: میزان تولد نوزادان نارس، بسته به امکانات موجود در محل‌های زایمان مختلف، متفاوت می باشد. اما به طور کلی در سراسر دنیا 10 الی 12 درصد از زایمان‌ها منجر به تولد نوزاد نارس می گردد.
مرزبان ادامه داد: امروزه در بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا با پیشرفت در تجهیزات، تعداد دفعات دستکاری نوزادان کاهش یافته و حمل و نقل آنها توسط یک تیم انتقال آموزش دیده و کارآمد، همچنین آمبولانس ویژه نوزادان صورت می گیرد که این امکانات در استان وجود ندارد. وی ضمن تأکید بر لزوم وجود امکانات و تجهیزات درمانی متناسب با سن و وزن نوزاد، تصریح کرد: کیفیت زندگی نوزاد تازه متولد شده بسته به عملکرد بهینه دقایق اول زندگی وی دارد، به طوری که چنانچه حتی در 30 ثانیه ابتدای تولد اقدامات احیای نوزاد، ویژه نوزاد نارس جدی گرفته نشود، نوزاد تا پایان عمر با معلولیت ذهنی و جسمی درگیر خواهد بود.
مرزبان با اشاره به کمبود امکانات موجود در استان، اظهار کرد: در حال حاضر فقط 4 تخت ویژه نوزادان در استان وجود دارد. در حالی که برای ارائه خدمات بیشتر، بیش از 25 تخت مورد نیاز می باشد.

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.85.1360.fa.html
برگشت به اصل مطلب