شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
دولت هنوز پیوستن به کنوانسیون جهانی حقوق معلولان را تصویب نکرده‌ ‌است

حذف تصاویر و رنگ‌ها

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفت و گو با فارس:

دولت هنوز پیوستن به کنوانسیون جهانی حقوق معلولان را تصویب نکرده‌ ‌است

استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: با گذشت 6 ماه از تصویب کنوانسیون جهانی حقوق معلولان در سازمان ملل و امضای آن توسط 117 کشور جهان هنوز پیوستن ایران به این کنوانسیون در دولت ایران تصویب نشده است.
محمد کمالی افزود: آخرین اخباری که ما از پیگیری پیوستن ایران به کنوانسیون جهانی حقوق معلولان داریم این است که موضوع از سازمان بهزیستی به وزارت رفاه ارجاع شده و وزارت رفاه نیز پیوستن ایران به این کنوانسیون را در هیئت دولت مطرح کرده است اما هنوز در دولت مصوب نشده است.
وی ادامه داد: جلسه‌ای نیز در همین مورد در وزارت امور خارجه با حضور نمایندگان سازمانهای دولتی و غیر دولتی مرتبط تشکیل شد و وزارت امور خارجه نیز در این مورد نظر موافق خود را اعلام کرده است.
کمالی گفت: کمیسیون حقوق بشر اسلامی نیز با حضور برجسته‌ترین صاحبنظران حقوق کشور در این مورد تشکیل جلسه داد و پس از بررسی موضوع به این نتیجه رسید که هیچ مشکلی در پیوستن ایران به این کنوانسیون وجود ندارد و حداقل می‌توان با حق تحفظ و اعلام بیانیه در مورد متن آن کنوانسیون را امضا کنیم.
معاون اسبق توانبخشی سازمان بهزیستی کشور افزود: فرصتهای زیادی برای امضای این کنوانسیون از دست رفته است و اکنون با گذشت 6 ماه از 10 فروردین ماه که زمان تصویب این کنوانسیون در سازمان ملل بوده است، 117 کشور جهان این کنوانسیون را امضا کرده اند، حتی 66 کشور پروتکل الحاقی آن را پذیرفته‌اند و 7 کشور نیز پیوستن به این کنوانسیون را به تصویب مجالس قانونگذاریشان رسانده اند.
وی گفت: گر چه ما در ایران قانون جامع حمایت از معلولان را داریم اما این قانون یک فضای اجرایی دارد و مباحثی ماند بلیت نیم بها برای معلولان، با پرداخت کمک هزینه تحصیلی آنان را پوشش می‌دهد در حالی که کنوانسیون جهانی حقوق معلولان فضایی کاملاً متفاوت دارد و هدف اصلی آن این است که دولتها را متعهد کند در تمام شئون و قوانین جامعه حقوق معلولان مانند افراد عادی رعایت شود و تبعیضی علیه آنها اعمال نشود.
کنوانسیون بین المللی حقوق معلولان در 50 ماده به تصویب مجمع عمومی سازمان ملل متحد رسیده است که مطابق آن دولتهای عضو تضمین و تعهد می‌کنند که در کشورشان افراد معلول از حق مادرزادی حیات و سایر حقوق مادی و معنوی مساوی با دیگر مردم، زنان و کودکان برخوردار باشند و دولتها موظف به حمایت از حقوق آنان هستند.
بر این اساس همچنین کودکان معلول نباید بر خلاف میلشان از والدینشان جدا شوند و معلولان از حق مالکیت، ارث، دسترسی مساوی به وامها برخوردارند و دولتهای عضو باید از اجرای این حقوق اطمینان پیدا کنند، همچنین دولتها باید از اجرای عدالت برای معلولان مساوی با دیگران اطمینان پیدا کنند، افراد معلول باید از آزادی و امنیت برخوردار باشند و نباید تحت شکنجه تحقیر و مجازات بی رحمانه قرار گیرند.
کنوانسیون جهانی حقوق معلولان همچنین در بندهای دیگر خود تاکید می‌کند که دولتهای عضو باید موانع زندگی عادی معلولان را شناسایی و حذف کنند همچنین از کشورها خواسته شده است که حق استاندارد مناسب زندگی و حمایت اجتماعی شامل اسکان دولتی، تسهیلات خدمات عمومی، دسترسی به اطلاعات برای معلولان گسترش یابد.
بر اساس این کنوانسیون همچنین تبعیض در ازدواج و روابط شخصی و خصوصی برای معلولان حذف می‌شود، معلولان از حق انواع خدمات آموزشی، سلامت و بهداشت با کیفیت و رایگان مانند سایر افراد برخوردار می‌شوند و پیگیری این حقوق وظیفه دولتهاست.

• خبرگزاری فارس

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.847.fa.html
برگشت به اصل مطلب