شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
تولد سالانه40هزار کودک معلول در کشور

حذف تصاویر و رنگ‌ها

مسوول گروه ژنتیک دفتر پیشگیری از معلولیت‌های بهزیستی خبرداد:
تدوین طرح اجباری شدن مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج‌های فامیلی
تولد سالانه40هزار کودک معلول در کشور


مسوول گروه ژنتیک دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی از تدوین طرح اجباری شدن مشاوره ژنتیک پیش از ازدواج‌های فامیلی خبر داد.

دکتر سوسن اکبر اوغلی افزود: با توجه به این که آمار ازدواج‌های فامیلی در کشور بالاست و همچنین 67 درصد مراجعان به مراکز مشاوره ژنتیک، ازدواج فامیلی داشته و یا قصد ازدواج فامیلی را دارند، این طرح تدوین شده است.

وی تصریح کرد: بروز بیماری‌های ژنتیک در میان فرزندان ازدواج‌های فامیلی دو برابر ازدواج‌های دیگر است.

مسوول گروه ژنتیک دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی افزود: برنامه‌های کشوری در راستای پیشگیری از معلولیت‌های ناشی از اختلالات ژنتیک از سال 76 آغاز شد و در حال حاضر سالانه حدود 30 تا 40 هزار کودک معلول در کشور متولد می‌شوند.

وی یادآور شد: شبکه مشاوره ژنتیک در تمامی استان‌های کشور راه اندازی شده است، به گونه‌ای که هم اکنون 121 مرکز مشاوره ژنتیک در سراسر کشور فعال است که 69 مرکز آن خصوصی و 52 مرکز دولتی است و تمامی این مراکز تحت نظارت سازمان بهزیستی فعالیت می‌کنند.

اکبر اوغلی خاطر نشان کرد: در این مراکز پس از انجام روند تشخیص و برآورد خطر تکرار بیماری و راهنمایی افراد برای انتخاب بهترین راه، مراجعان برای درمان به سطح بالاتر ارجاع داده می‌شوند.

وی با اشاره به موارد لزوم انجام مشاوره ژنتیک گفت: نگرانی از بروز مکرر یک بیماری فامیلی، وجود سابقه عقب‌ماندگی ذهنی در خانواده یا بستگان نزدیک به دلیل انجام ازدواج‌های فامیلی، نقایص متعدد مادرزادی، کوتولگی و اختلال رشد، سابقه اختلالات سوخت و ساز مواد در افراد خانواده مانند بیماری فنیل‌کتونوری (بیماری متابولیک ارثی)، شکل و قیافه غیرطبیعی، ناشنوایی و نابینایی ژنتیک، ابهام تناسلی و اختلال در بلوغ و نازایی، سقط‌های مکرر و مرده‌زایی از جمله مواردی است که در این شرایط لزوم مراجعه به مشاوره ژنتیک احساس می‌شود.

دکتر اکبر اوغلی خاطرنشان کرد: همچنین در صورت حاملگی در سن بیش از 35 سال، رویارویی با عوامل محیطی ناهنجار در دوران بارداری مانند اشعه، دارو، مواد شیمیایی و عوامل عفونی، اختلالات عصبی، عضلانی، بیماریهای عصبی و پیش‌رونده مانند سرطان، دیابت و بیماری‌های قلبی، لزوم کسب اطمینان از ناقل نبودن یک بیماری ژنتیکی شایع در جمعیت مثل تالاسمی، هموفیلی، کم‌خونی داسی شکل و غیره و تشخیص و تقاضا و احساس نیاز شخص برای مشاوره زوج‌ها، باید به مراکز مشاوره ژنتیک مراجعه کنند.

مسوول گروه ژنتیک دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی تاکید کرد: مشاوره ژنتیک به معنای ایجاد رابطه دو طرفه است که در آن مشاور به مراجعه‌کننده در زمینه‌های مختلف کمک می‌کند که از آن جمله توضیح درباره واقعیات پزشکی موجود شامل تشخیص چشم‌انداز بیماری و مراقبت‌های مداوم بیماری، توضیح درباره روش به ارث رسیدن بیماری و خطر تکرار در بین سایر افراد، توضیح درباره روش‌های موجود برای تشخیص قبل از تولد، کمک به انتخاب موثرترین راه برای حل مشکل که با فرهنگ، عقاید و باورهای خانوادگی مراجعان نزدیکی دارد، توضیح درباره راه‌های درمانی صحیح و روش‌های حمایتی موجود است.

وی افزود: این برنامه جامع با هدف ارائه خدمات مشاوره ژنتیک به عموم مردم با هزینه کم و دسترسی بالا در حال اجراست و هدف نهایی آن کاهش بروز و شیوع ناتوانی‌های ژنتیکی و مادرزادی در سطح کشور است.

مسوول گروه ژنتیک دفتر پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی با اشاره به پرداخت یارانه به مراکز خصوصی مشاوره ژنتیک، گفت: با توجه به بودجه استانی بهزیستی در استان‌ها، نسبت به پرداخت یارانه به مراکز ژنتیک اقدام می‌شود که در این صورت تعرفه‌های خدمات این مراکز نزدیک به تعرفه‌های مراکز دولتی است.

• خبرگزاری دانشجویان ایران ـ کد خبر: 8604-15400

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.583.fa.html
برگشت به اصل مطلب