شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
"جلال" راه نمی‌رود اما موتور می‌سازد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/3/31 | 

"جلال" راه نمی‌رود اما موتور می‌سازد


مادر یک جوان مبتکر ناشنوا گفت: امروز به داشتن فرزند معلولم بیشتر افتخار می‎کنم.

زینب کرمی، مادر "جلال محمدی" که توانسته موتور نقلیه ویژه معلولان را طراحی و تولید کند، منطقه زنجان، اظهار کرد: در سال 65 و زمانی که فقط 20 ساله بودم اولین فرزندم جلال به دنیا آمد که پس از مدتی متوجه شدیم پسرم نه می‌شنود و نه قادر به راه رفتن است.

وی افزود: همسرم کارگر ساده است و تا جایی که توان مالی داشتیم پسرم را برای درمان به شهر بردیم ولی پزشکان از بهبودی پسرم قطع امید کردند. اینکه می‎دیدم پسرم و اولین تجربه من از مادر شدن یک فرزند معلول است برایم خیلی سخت بود، ولی با حمایت‎های همسرم و اینکه به من دلگرمی می‌داد و وجود جلال را امتحان الهی می‌دانست باعث شد تا بتوانم در نگهداری از فرزندم بیشتر تلاش کنم.

این مادر تاکید کرد: با توجه به اینکه جلال ناشنوا بود و نتوانست صداها را بشنود، در حال حاضر قادر به صحبت کردن نیست، ولی با توجه به اینکه همیشه سعی کردیم در محیط خانواده با ایما و اشاره مفاهیم را به او منتقل کنیم به خوبی می‎تواند منظور خود را برساند و با من و پدرش و حتی با خواهر و برادرش نیز ارتباط برقرار کند و حتی در بگو بخند و بحث‌های خانوادگی نیز شرکت می‎کند و نظر خود را ابراز می‌کند و در بسیاری مواقع از هم‌فکری او استفاده می‎کنیم.

مادر جلال با اشاره به اینکه جلال نتوانست درس بخواند، گفت: جلال فقط در کلاس اول که در روستا برگزار می‌شد شرکت کرد، ولی نتوانست درس بخواند، هر چند خیلی دوست داشت به مدرسه برود، اما به دلیل عدم توانایی مالی نتوانستیم او را به مدرسه استثنایی در شهر ببریم و جلال دیگر درس نخواند.

کرمی در خصوص علاقه پسرش به کارهای فنی، خاطرنشان کرد: جلال در کودکی یک دوچرخه داشت که همیشه به جای اینکه دوچرخه‌سواری کند پیچ و مهره‎های دوچرخه‎اش را باز می‎کرد و وقتی به او اعتراض می‎کردم که دوچرخه‎ات خراب می‌شود اشاره می‌کرد که می‎توانم درستش کنم و همیشه دوچرخه‌اش را مثل روز اول درست می‎کرد و من از اینکه می‌دیدم پسرم از این کار لذت می‌برد دیگر مزاحم کارش نمی‌شدم.

وی افزود: جلال که بزرگتر شد از پدرش یک موتور درخواست کرد که پدرش این کار را برای او انجام داد و همین باعث شد تا جلال در زمینه تعمیر موتور سررشته پیدا کند.

کرمی گفت: در همسایگی‎مان یک مغازه جوشکاری بود که جلال علاقه زیادی داشت که کار استاد جوشکار را تماشا کند و یک روز گفت که می‎تواند جوشکاری کند و با علاقه‌ای که داشت برایش وسایل جوشکاری فراهم کردیم و جلال از کارش لذت می‌برد.

مادر جلال با بیان اینکه به دلیل مشکل حرکتی جلال، رفت و آمد یکی از دغدغه‎های پسرم بود، تصریح کرد: جلال برای اینکه بتواند درآمد بیشتری داشته باشد به روستاهای هم‌جوار رفت و آمد کرده و جوشکاری می‎کرد که به فکر طراحی یک موتور برای رفت و آمد خودش بود که بتواند بدون نیاز به پا موتور را هدایت و کنترل کند که با حمایت‎های بهزیستی موفق به ساخت این موتور شد.

"جلال محمدی" به عنوان جوان برتر شهرستان خدابنده از جشنواره علی‌اکبر، در شهرستان خدابنده انتخاب شد که به نقل از مادرش این امر در روحیه جلال بسیار اثرگذار بوده و با روحیه بیشتری به کارش می‌پردازد.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.5094.fa.html
برگشت به اصل مطلب