شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
جامعه به دانش آموزان استثنایی به دیده ترحم نگاه می کند

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/11/11 | 

جامعه به دانش آموزان استثنایی به دیده ترحم نگاه می کند

رییس آموزش و پرورش استثنایی استان همدان گفت: جامعه به دانش آموزان استثنایی به دیده ابهام، تردید و ترحم نگاه می کند.
ایرج بصیری" ، با بیان اینکه جامعه شناخت کافی از توانمندیهای دانش آموزان استثنایی یا به عبارت دیگر دانش آموزان با نیازهای ویژه ندارد، افزود: باید نگاه جامعه از ابهام، تردید و ترحم تغییر کند و به آنان به دیده تکریم نگاه شود چرا که این دانش آموزان از استعداد، قابلیت و توانمندیهای بالایی برخوردارند.

وی ادامه داد: اگر زمینه و بستر لازم برای این دانش آموزان فراهم شود استعدادهای آنان به فعلیت در می آید و بروز پیدا می کند. به عنوان مثال یک دانش آموز یا آسیب دیده بینایی که اصطلاحا نابینا تلقی می شود قابلیت و توانمندیهای ادامه تحصیل تا دوره دکتری را دارد.

وی خاطرنشان کرد: با فرهنگ سازی از طریق رسانه ها می توانیم به دیده تکریم به دانش آموزان نگاه کنیم چراکه آنان از استعداد و توانمندیهای بالایی برخوردارند.

بصیری کمبود نیروهای توانبخشی را از دیگر مشکلات مدارس آموزش و پرورش استثنایی استان دانست و گفت: کمبود نیروهای توانبخشی از جمله فیزیوتراپ، کار درمان و گرفتار درمان یکی از چالش های اساسی است هر چند در سالهای گذشته در آزمونهای استخدامی آموزش و پرورش استثنایی افرادی در این زمینه جذب شده است که لازم بوده اما کافی نیست.

وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۶۵۳ نیروی توانبخشی داریم، تصریح کرد: این افراد بدون استثنا آموزشهای خاص دیده اند و اگر هم مرتبط با آموزش استثنایی نبودند در دوره های خاص در قالب ضمن خدمت و کارگاه های آموزش دوره هایی را گذرانده اند.

وی ادامه داد: به علت کمبود نیرو با مراکز توانبخشی آزاد هماهنگی هایی انجام شده است که مدارس استثنایی برای دانش آموزان نیازمند به خدمات توانبخشی اعتباری با عنوان کمک سرانه توانبخشی تخصیص دهد تا به خانواده ها کمک کنند که بیرون از مدرسه و در این مراکز آزاد خدمات دریافت کنند هر چند این اقدام اساسی محسوب نمی شود.

رییس آموزش و پرورش استثنایی استان همدان پائین بودن اعتبار سرانه دانش آموزان استثنایی را از دیگر مسائل و مشکلات عنوان کرد و افزود: باید حداقل اعتبار سرانه مورد نیاز یک دانش آموز استثنایی حداقل ۵ برابر دانش آموز عادی باشد و شورای عالی آموزش و پرورش استثنایی نیز مصوباتی در این زمینه داشته که اجرایی نشده است اما امیدواریم اعتبارات مورد نیاز در اختیار مدارس استثنایی قرار گیرد.

وی در بخش دیگری با بیان اینکه مدارس استثنایی استان تا حدودی از امکانات مورد نیاز برخوردارند، اظهار کرد: مدارس نوساز تاحد زیادی با توجه به فیزیک خاص دانش آموزان ساخته شده است اما مدارس قدیمی شرایط لازم را ندارند و تا آنجایی که نیاز داشته متناسب سازی انجام شده است.

بصیری اعلام کرد: در آینده ای نزدیک پروژه هایی در حال احداث در شهرهای همدان، اسدآباد و خزل بهره برداری می شود.

وی ادامه داد: مناطق محروم نیز نیازمند توجه خاصی هستند هر چند تا آنجایی که مقدور بوده و در حد توان خدمات ارائه می شود

منبع: پانا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.3817.fa.html
برگشت به اصل مطلب