شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
پاسخ بهزیستی به گزارش "نگهداری 120 معلول در 2 سوله"

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/8/26 | 

پاسخ بهزیستی به گزارش "نگهداری 120 معلول در 2 سوله"

پیرو درج گزارشی در خصوص مرکز نگهداری از معلولین امید سروستان واقع در استان فارس در تاریخ ششم آبانماه در روزنامه شرق و بازانتشار آن در ایسنا، سازمان بهزیستی کشور به این گزارش پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، در پاسخ بهزیستی آمده است: «مرکز امید سروستان 120 معلول ذهنی پسر بالای 14 سال را تحت پوشش دارد که به تازگی مورد بازدید کارشناسان معاونت توانبخشی سازمان قرار گرفته و پس از بازدید در ارتباط با برخی از مشکلات مطرح‌شده در خصوص مناسب نبودن سرویس‌های بهداشتی، نگهداری افراد روانی مزمن در کنار معلولین ذهنی و مکفی نبودن تعداد مراقبین، تذکرات لازم به مرکز فوق و بهزیستی استان فارس داده شده است.

1- تعرفه تعیین شده برای نگهداری هر یک از معلولین در سال گذشته پنج میلیون و 300 هزار ریال تا پنج میلیون و 600 هزار ریال است که از این میزان دو میلیون و 400 هزار ریال آن سهم سازمان بهزیستی و مابقی سهم مشارکت خانواده برای نگهداری معلولین ذهنی است. بدیهی است با وضعیت تورم اقتصادی، کمبود دارو، بالا رفتن هزینه درمان و ... این رقم کافی نیست و در بسیاری از موارد نیز به علت فقر مالی خانواده توانخواهان، این مبلغ اصلا پرداخت نمی‌شود.

2- بسیاری از افراد ساکن در مراکز، مجهول‌الهویه هستند که با حکم قضایی و در بسیاری از موارد بدون در نظر گرفتن امکانات بهزیستی پذیرش می‌شوند که این موضوع طبقه‌بندی خاص روانپزشکی را بر اساس استانداردهای موجود به هم می‌ریزد و باعث بروز مشکلات می‌شود؛ ضمن اینکه افراد مجهول‌الهویه بار مالی زیادی را بر دوش سازمان بهزیستی می‌گذارند.

3- درخصوص پرخاشگری در معلولین ذهنی یادآور می‌شود کنترل کامل پرخاشگری افراد دارای معلولیت ذهنی اگر چه اجتناب‌ناپذیر است اما تلاش می‌شود این امر تا حد امکان توسط روانپزشکان و روانشناسان مرکز کنترل شود.

4- ساختمان مرکز مذکور متعلق به سازمان بهزیستی کشور بوده و به منظور حمایت از بخش غیر دولتی و هیات امنایی در اختیار مدیر مرکز قرار گرفته است. ساختمان مرکز از سه سالن جداگانه با 120 تخت تشکیل شده است که معلولین بر اساس میزان و سطح معلولیت ذهنی در سالن‌های مجزا نگهداری می‌شوند.

5- مرکز دارای 3 هکتار مساحت شامل باغ و زمین کشاورزی است که معلولان (تحت نظر مددکاران) آموزش باغبانی و کشت انواع صیفی‌جات می‌بینند که این کار یکی از پروسه‌های درمانی است و با هدف کمک به زندگی مستقل این افراد انجام می‌شود.

6- مرکز علاوه بر داشتن مشکلات مورد اشاره نقاط قوت بسیاری نیز دارد؛ از جمله وجود بخش آموزشی و هنری مخصوص توانخواهان، بهره‌مندی از آمبولانس جهت اعزام به‌موقع مددجویان به مراکز درمانی در صورت وجود مشکل درمانی، ارتباط‌گیری خوب و موثر پرسنل با توانخواهان، برخوردار بودن از فضای باز مناسب جهت ورزش و اشتغال توانخواهان به کشاورزی به منظور توانبخشی آنها و رعایت بهداشت انبار مواد غذایی، سردخانه و انبار دارویی و ... که به دلیل حساسیت رسانه و دقت نظر اصحاب رسانه به مشکلات، مغفول مانده است.

بدیهی است بیان مطالب فوق به معنی پذیرش هیچ نوع اهمالی در ارائه خدمات سازمان بهزیستی کشور نبوده و این سازمان پذیرای نقد سازنده رسانه‌ها ومردم عزیز برای رسیدن به اهداف متعالی خود است.»

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.3131.fa.html
برگشت به اصل مطلب