شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
چرا روبان بزرگترین مجتمع آموزشی استثنایی خاورمیانه قیچی نمی‌شود؟

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/8/6 | 

چرا روبان بزرگترین مجتمع آموزشی استثنایی خاورمیانه قیچی نمی‌شود؟

در حالی بزرگترین مجتمع آموزشی دانش‌آموزان استثنایی خاورمیانه با هزینه میلیاردی احداث شده است که به علت نبود برق، امکان افتتاح آن وجود ندارد و دانش آموزان استثنایی که نیازهای متعددی دارند چشم انتظار بازگشایی این مرکز آموزشی مجهز هستند.

علی‌رغم آنکه مجتمع صیاد شیرازی که در منطقه 4 در زیربنایی به وسعت 5300 مترمربع احداث شده و برای این مجتمع دومیلیارد و 640 میلیون تومان هزینه شده، اما مشکل انشعاب برق مانع از افتتاح این مجتمع استاندارد آموزشی شده است.

 علی نبییان، مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران درباره علت تاخیر در افتتاح این پروژه، گفت: از نظر سازمان نوسازی این پروژه کاملا به اتمام رسیده و آماده بهره‌برداری است، اما به علت مشکلی که در انشعاب برق آن وجود دارد، هنوز نتوانسته‌ایم از این مجتمع بهره‌برداری کنیم.

 وی افزود: برای این مجتمع که نخستین مرکز آموزش استاندارد ویژه دانش‌آموزان استثنایی در خاورمیانه است، اعتباری معادل 2 میلیارد و 640 میلیون تومان هزینه شده و دارای امکاناتی همچون آسانسور و ریل برای جابجایی دانش‌آموزان معلول است و تمام استانداردهای یک مرکز آموزشی ویژه افراد معلول در این ساختمان تعبیه شده است.

 مدیرکل نوسازی مدارس استان تهران تصریح کرد: چنانچه مشکل انشعاب برق این مجتمع برطرف شود، هیچ‌گونه مشکلی برای افتتاح این مرکز آموزشی وجود ندارد و دانش‌آموزان استثنایی تهران می‌توانند صاحب یک مرکز کاملا استاندارد شوند.

 همچنین سید علی یزدیخواه، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران نیز دراین باره گفت: در حال برطرف کردن مشکل انشعاب برق این مجتمع آموزشی ویژه دانش‌آموزان استثنایی هستیم و با توجه به هزینه سنگینی که برای آموزش و پرورش منطقه ایجاد کرده، در حال تامین اعتبار برای حل مشکل و بهره‌برداری از مجتمع هستیم.

 همچنین وجیه‌الله پرویزی رییس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران نیز درباره آخرین وضعیت مجتمع آموزشی و پرورشی شهید صیاد شیرازی، گفت: این پروژه از سال 85 کلید خورده و در سال 90 پیگیری‌ها برای افتتاح آن صورت گرفت و با هزینه 500 میلیون تومان دو رمپ در این مجتمع نصب شد.

 وی با بیان اینکه حدود 95 درصد این پروژه تکمیل شده و دارای رمپ برقی و آسانسور جهت تردد دانش‌آموزان است، گفت: هدف از احداث این مرکز، خدمات‌دهی به دانش‌آموزان جسمی حرکتی است و تاکنون 10 کلاس این مدرسه به طور کامل هوشمند شده است و بنابر قول‌هایی که سازمان نوسازی مدارس داده، در زمان تحویل همه کلاس‌های آن باید هوشمند شده باشد.

 پرویزی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این مرکز، تجهیز عمده بخش‌های آب درمانی، کار درمانی، فیزیوتراپی و سالن اجتماعات است و مقرر شده پس از افتتاح، نوبت بعدازظهر این مجتمع جهت ارائه خدمات به سایر مدارس استثنایی جسمی حرکتی برای ارائه خدمات آب درمانی، کار درمانی و فیزیوتراپی باشد.

 وی ادامه داد: مشکلی که برای افتتاح این مرکز وجود دارد، برق سه فاز است، چرا که به علت نصب رمپ‌های برقی، نمی‌توان از برق معمولی استفاده کرد و با توجه به اینکه باید در کنار این ساختمان یک دکل برق احداث شود، تا زمانی که این دکل تکمیل نشده امکان افتتاح مدرسه وجود ندارد.

 رییس آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران تصریح کرد: هزینه ساخت این دکل حدود 200 میلیون تومان است که مساعدت نوسازی استان تهران این اعتبار تامین و به پیمانکار طرف قرارداد پرداخت شده است و این دکل در حال آماده‌سازی است.

 وی اذعان کرد: چنانچه مشکلی در ادامه اجرای این پروژه ایجاد نشود، در صدد هستیم تا همزمان با روز جهانی معلولان (12 آذرماه) این مجتمع آموزشی، پرورشی و توانبخشی افتتاح شود.

 به گفته پرویزی، این مجتمع ویژه دانش‌آموزان پسر جسمی حرکتی است و 120 تا 150 دانش‌آموز معلول را از مقطع آمادگی تا متوسطه تحت پوشش قرار خواهد داد.

 پس از افتتاح هر مجتمع آموزشی و پرورشی،‌ تجهیز فضای جدید یک نیاز است و به نظر می‌رسد در صورت تامین اعتبارات لازم، این مرکز که با هدف توانبخشی برای دانش‌آموزان معلول در نظر گرفته شده، بتواند در کنار نیازهای آموزشی و پرورشی، بخش عمده‌ای از خدمات توانبخشی را به دانش‌آموزان استثنایی تهرانی ارائه دهد.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.2965.fa.html
برگشت به اصل مطلب