شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
دردم از خاموشی چشمان نیست/ اپراتوری ادارات هم از نابینایان گرفته شد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/7/25 | 

مهر بررسی می کند/

دردم از خاموشی چشمان نیست/ اپراتوری ادارات هم از نابینایان گرفته شد

سالهاست که دیگر نابینایان دردشان از خاموشی چشمان نیست بلکه از بی توجهی، نابرابری، تبعیض و فراموشی در حال رنج کشیدن هستند.

نداشتن کتابهای مناسب آموزشی، نامناسب بودن معابر، اجرایی نشدن قانون جامع حمایت از معلولان و نادیده گرفتن حق جذب معلولان از جمله مشکلاتی است که برخی روشندلان مازندرانی در گفتگو با مهر به آن اشاره کرده اند.

بیش از دو هزار و 700 نابینا در استان مازندران شناسایی شده است و در حال حاضر اندک مشاغلی از جمله اپراتوری تلفن در کشور وجود دارد که طبق قانون باید به معلولان بویژه نابینایان سپرده شود که متاسفانه در بیشتر ادارات این مشاغل نیز در تصاحب افراد بینا و غیرمعلول قرار دارد.

ابوالفضل محمودی 14 ساله یک معلول کم بینا، که علاقه زیادی به خواندن کتاب و آموزش دارد اما می گوید: هنوز کتابهای درسی مورد نیاز به مدرسه ارسال نشده است.

وی با بیان اینکه برای تهیه کتابهای ویژه مشکل مالی نیز دارم، خواهان توجه ویژه مسئولان امر در این زمینه شد.

سیده مریم مسلمی دیگر نابینای استان با بیان اینکه بزرگترین مشکل معلولان تردد از خیابانهاست گفت: موانع متعدد از جمله سد معبرها، کنده کاریها سبب می شود تا تردد معلولان با مشکل مواج شود.

فاطمه مهدوی نابینای بابلی با بیان اینکه از نظر کتاب و تجهیزات درسی با مشکل و کمبود مواجه هستیم، گفت: عصای سفید نیز جنس خوبی ندارد و مرغوب نیست.

حمایت ضعیف از معلولان

 وی با اشاره به اینکه حمایت ها از معلولان ضعیف است، یادآورشد: مسئولان هیچ حمایتی نمی کنند درحالیکه این قشر نیازمند حمایت و توجه هستند.

 سید مهدی مسلمی دیگر کم بینای مازندران، نامناسب سازی معابر برای معلولان و نابینایان را از جمله مشکلات فراروی بیان کرد و گفت: تنها شهرهایی که دارای معابر خوب و مناسبی برای مددجویان است ساری و قائمشهر است و در برخی معابر آن مناسب سازی صورت گرفته است.

تلفنچی و اپراتوری احیا شود

وی مشکل اشتغال را دیگر دغدغه فرارو بیان کرد و گفت: با آنکه در جلسه شورای اداری استان مصوب شد که هیچ دستگاه اداری استان نباید اپراتور بینا داشته باشد، ولی در برخی دستگاهها شاهد زیرپا گذاشتن و اجرا نشدن این مصوبه هستیم.

وی خواستار احیای پست تلفنچی برای مددجویان نابینا شد و گفت: امیدواریم معاونت توسعه و پشتیبانی نیروی انسانی رئس جمهور این پست را دوباره احیاء کند تا مددجویان روشندل از مزایای آن بهره مند شوند.

AWT IMAGE

جعفر عباسی رئیس سابق کانون نابینایان شهر بابل نیز با اشاره به تنظیم اصلاحیه برای اصلاح حقوق حمایت از معلولان گفت: امیدواریم با اصلاح این قانون و اجرای آن بتوانیم به برخی از حقوق از دست رفته نابینایان دست یابیم.

علی اکبر سالاری کارشنان ارشد حقوق بین المللی نیز با بیان اینکه نگرش جامعه نسبت به نابینا و نگرش نابینا نسبت به خودش متاثر از فرهنگ جامعه است و بسته به جامعه دارد و خانه، مدرسه و جامعه در این امر بسیار موثر هستند.

 حقوقی که فراموش می شود

 وی اظهار داشت: وجود الگوهای رفتاری سازنده در قبال نابینایان نقش مهمی در تحقق حقوق نابینایان دارد زیرا نابینایان هرگز مانع رشد خود نمی شود و اگر فرد خود را باور داشته باشد، می تواند با وجود این مشکل کوچک به این مهم دست یابد.

 وی تصریح کرد: در صورتیکه نابینایان از طرف خانواده و جامعه هدایت شوند می توانند به اهداف بلند خود برسند.

 این کارشناس ارشد حقوق بین الملل افزود: در ماده 2 قانون جامع حمایت از معلولان، مناسب سازی معابر بیان شده ولی مسئولان این مهم را جامه عمل نپوشانده اند.

 وی یادآورشد: همچنین در بند الف، جذب حداقل سه درصد از هر استخدامی در هر ارگان باید به معلولان اختصاص داده شود و در بند واو ماده 7 نیز باید سه درصد یا تلفنچی و یا در تلفن خانه مشغول بکار باشند.

 سالاری افزود: بر اساس تبصره 4 ماده 7، آموزش در مراکز فنی و حرفه ای برای معلولان انجام نشده و باید در این زمینه برنامه ریزی شود.

 وی با اشاره به اینکه در دیگر کشورها 136 شغل برای نابینایان وجود دارد، افزود: این درحالیست که در ایران دو یا سه شغل برای این قشر وجود دارد که معلمی، اپراتوری از جمله آن است.

 مدیرعامل کانون نابینایان مازندران نیز عنوان کرد: هر ماه جلسه ای با صاحب نظران برای اشتغال نابینایان داریم و سه درصد کارمندان ادارات نیز باید از معلولان باشند که متاسفانه توجهی به این بخش نمی شود.

 وی خواهان تلاش و برنامه ریزی متولیان امر برای رفع مشکلات فراروی این قشر شد.

 مدیرکل بهزیستی مازندران گفت: دو هزار و 720 نابینا و روشندل استان دارای پرونده بوده و شناسنامه دار هستند.

 روح الله ردایی افزود: از این تعداد حدود 300 نفر تحت پوشش نیستند و بقیه دارای پرونده هستند و در نیمه اول امسال 12 هزار و 600 نوزاد تست بینایی انجام شده است.

 وی با گرامیداشت روز جهانی نابینایان افزود: معتقدیم که معلولین هم مانند افراد عادی نیاز به مسکن، شغل، ازدواج و تحصیلات دارند و باید این نیازها تامین شود.

 ردایی با اشاره به مفهوم عصای سفید که به معنی " من با تو برابرم " گفت: این مفهوم یعنی آنکه معلول توانمند است و باید شرایطی ایجاد تا نیازهایش برآورده شود.

 پیاده روهای مازندران برای معلولان نامناسب است

 مدیرکل بهزیستی مازندران به مناسب سازی معابر و مبلمان شهری اشاره کرد و گفت: پیاده روهای شهر برای نابینایان نامناسب بوده و چاله ها و کنده کاریها برایشان مشکلاتی به همراه دارد.

 وی درباره موضوع اشتغال نابینایان با ابراز تاسف گفت: با آنکه قوانین در این بخش وجود دارد اما رعایت نمی شود درحالیکه قانونگذار ما را موظف کرده که فرصت برابر برای همه افراد جامعه ایجاد کنیم.

 مدیرکل بهزیستی مازندران با انتقاد از حذف پست های اپراتوری و تلفنچی برای نابینایان گفت: در ورزش نیز به معلول بها داده نمی شود و باید مسائل این قشر برطرف شود.

 منبع: مهر

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.2856.fa.html
برگشت به اصل مطلب