شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
پیام مدیرکل یونسکو به مناسبت روز بین‌المللی کاهش بلایا

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1392/7/22 | 

/ زندگی کردن با معلولیت و بلایای طبیعی /

                پیام مدیرکل یونسکو به مناسبت روز بین‌المللی کاهش بلایا

مدیرکل یونسکو به مناسبت روز بین‌المللی کاهش بلایا پیامی را با عنوان "زندگی کردن با معلولیت و بلایای طبیعی" (13 اکتبر 2013) ارائه کرده است.

  ایرینا بوکووا در این پیام آورده است: همه می‌دانیم که بلایا از نظر تعداد، پیچیدگی، دامنه و ظرفیت تخریب رو به افزایش است. به علاوه، همه می‌دانیم که با وجودی که نمی‌توانیم از بلایا پیشگیری کنیم، اما می‌توانیم میزان تأثیرگذاری آنها را کاهش دهیم.

 وی گفت: لازمه این کار، تفکر بلندمدت است. در راه دستیابی به این هدف، سیستم‌های هشدار به موقع و تلاش‌های انسانی اهمیت زیادی دارد، اما با وجود این برای تقویت و تحکیم مقاومت باید بر آسیب‌ها و مخاطرات مربوط نیز تمرکز کنیم. لازم است تا موضوع کاهش خطر بلایای طبیعی در طرح‌های توسعه و راهبردهای مشارکت‌محور گنجانده شود، ضمن این‌که باید به مسئله آموزش و پرورش نیز توجه بیشتری شود زیرا آموزش نقش مؤثری را در حفظ و نگهداری جان‌ها در شرایط پس از بروز حالت‌های فوق‌العاده دارد.

 مدیرکل یونسکو در ادامه آورده است: در این مورد، افراد معلول باید در همه برنامه‌ریزی‌ها همواره در ذهن ما باشند. این زنان و مردان که حدود 650 میلیون نفر هستند و به طور تقریبی ده درصد از کل جمعیت جهان را شامل می‌شوند، اغلب در چرخه مدیریت بلایا، به‌ویژه در یا مرحله رویارویی با بلایا، نادیده گرفته شده‌اند و به ندرت آنها را عناصری تأثیرگذار و قابل اهمیت می‌دانند و این در حالی است که معلولان اغلب بیش از دیگران در معرض خطرند. در این مسیر باید از کنوانسیون سازمان ملل در مورد حقوق افراد معلول راهنمایی بگیریم و بهره ببریم. به موجب این کنوانسیون این حق برای معلولان در نظر گرفته شده که در امور امدادرسانی پس از وقوع حادثه، امدادهای فوری و راهبردهای کاهش خطر بلایا همواره مد نظر باشند، مشارکت داده شوند و از مزایای این اقدام‌ها بهره گیرند.

وی تاکید کرد که بلایا را باید به عنوان فرصتی برای به چالش‌کشاندن و رویارویی با تعصب و تبعیض دانست، ضمن آن‌که با تضمین مشارکت‌دادن همه زنان و مردان، باید آن را فرصتی برای تحکیم پیوندها و ایستادگی در مقابل خطرها نیز دانست. بزرگسالان و کودکان معلول، نقشی مهم در تقویت و تحکیم مقاومت در شرایط قبل و بعد از بروز بلایا دارند.

 بوکووا گفت: فعالیت‌های یادشده باید حمایت از میراث و بیان‌های فرهنگی را هم شامل شود. تجربه یونسکو در حمایت از کارناوال Jacmel در هائیتی در شرایط پس از زلزله نشان از قدرت میراث معنوی به عنوان منبعی از قدرت و استقامت در کمک به بهبود جوامع دارد. علم، فن‌آوری و مهندسی هم نقشی مهم در بسیج دانش مورد نیاز برای حمایت بهتر از معلولان دارد. رسانه‌ها نیز برای تسهیل جریان اطلاعات میان افراد معلول و عاملان فعالیت‌های بشردوستانه در شرایط بروز بلایا نقشی مهم دارند. به مناسبت این روز جهانی، یونسکو در کنیا اقدام به ایجاد مجمعی ملی از رادیوهای محلی نموده است تا زمینه را برای تعامل میان کارگزاران رسانه‌ای محلی و فعالان اجتماعی برای به اشتراک‌گذاردن دانش و تجربیات فراهم کند.

وی اضافه کرد: آموزش باید به عنوان اولویتی راهبردی در نظر گرفته شود. به همین دلیل است که یونسکو به دنبال بهینه‌سازی و فراگیرساختن برنامه‌های مربوط به کاهش خطر بلایا در مدارس جهان است. علاوه بر اینها، یونسکو به ایجاد یک پورتال اینترنتی اقدام کرده است تا به واسطه آن به معلولان امکان استفاده از حق خود برای دسترسی به بهترین دانش ممکن را برای حفظ جانشان بدهد. به عنوان مثال، یونسکو در پاکستان برنامه‌های عمل ایمنی استان- ویژه‌ای را برای مدارس طرح‌ریزی نموده که برمبنای نیازهای معلولان تدوین شده است. لازمه اجرای این برنامه‌ها، تدارکات سازمانی ویژه‌ای است تا به واسطه آنها بتوان خطر بلایا را در سراسر نظام آموزشی کشور به یک میزان کاهش داد.

 وی در ادامه تاکید کرد: جوامع اگر فراگیر نباشند نمی‌توانند مقاوم باشند. در این روز بین‌المللی کاهش خطرهای بلایا، من از همه دولت‌ها و فعالان مربوط می‌خواهم تا برای ادغام مسئله معلولیا و توجه به نیازهای آنان در همه فعالیت‌های مرتبط با کاهش خطرهای بلایا تشریک مساعی کنند.

منبع: ایسنا

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.2832.fa.html
برگشت به اصل مطلب