شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
100هزار دانش‌آموز معلول در کشور وجود دارد

حذف تصاویر و رنگ‌ها

مشاور رییس‌جمهوری در امور تعلیم‌وتربیت:
100هزار دانش‌آموز معلول در کشور وجود دارد
فقرفرهنگی، جزو انواع معلولیت است./ خیران امکانات آموزشی معلولان را توسعه

مشاور رییس‌جمهوری در امور تعلیم و تربیت و رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور گفت: 100 هزار دانش‌آموز معلول کشور تحت پوشش سازمان آموزش و پرورش استثنایی قرار دارند.
سوسن کشاورز در همایش پیشگیری از معلولیت‌ها که با همکاری سازمان بهزیستی کشور و دانشکده روانشناسی دانشگاه تهران با حضور جمعی از اندیشمندان، پژوهشگران و آموزشگران حوزه آموزش و پرورش استثنایی برگزار شد، هدف از برگزاری این همایش را ارتقای آگاهی عموم جامعه به ویژه خانواده‌ها و نیز کارشناسان و مدیران نسبت به نیازهای افراد معلول به ویژه آن‌ها که در سنین ویژه و دارای نیازهای ویژه هستند، عنوان کرد.
وی افزود: هدف دیگر از برگزاری این همایش، ایجاد حساسیت در زمینه ضرورت برنامه‌ریزی درست و جامع برای معلولان کشور و افزایش تعامل مراکز علمی و اجرایی فعال در این حوزه است که قطعا تمرکز بر این محورها می‌تواند دستاوردهای خوبی از برگزاری همایش پیشگیری از معلولیت‌ها در کشور حاصل کند. ضمن این که اهمیت انجام اقدامات مشابه در این حوزه نیز نباید از نظر دور بماند.
مشاور رییس‌جمهوری در امور تعلیم و تربیت همچنین به نقش رسانه‌ها در پیشگیری از معلولیت‌ها و اهمیت ایفای جامع و صحیح این نقش در کشور اشاره و تصریح کرد: رسانه‌ها را می‌توان بزرگ‌ترین تاثیرگذاران خارجی بر فرد و جامعه توصیف کرد که با این اوصاف کاملا مشهود است که رسانه‌های کشور چه نقش عمده‌ای می‌توانند در آگاهی رسانی به جامعه و در پیشگیری هرچه بیشتر از ایجاد معلولیت‌ها در خانواده‌ها داشته باشند.
وی در ادامه پیشگیری را به معنای عام، مداخله مثبت و اندیشمندانه برای مقابله با شرایط مضر پیش از آن که آن شرایط به اختلال یا ناتوانی منجر شود، تعریف و بیان کرد: پیشگیری از معلولیت‌ها امروز در جامعه یک ضرورت است که در این زمینه، علاوه بر نقش عمده‌ای که نهادها و سازمان‌های اجرایی و برنامه‌ریز مسوول از جمله سازمان بهزیستی و سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور در این زمینه ایفا می‌کنند، نقش تک تک اعضای جامعه در این زمینه نیز حائز اهمیت است.
معاون وزیر آموزش و پرورش در ادامه اظهار کرد: بطور کلی بحث معلولیت در کشور جزو وظایف سازمان بهزیستی است، اما با توجه به ضرورت ارائه آموزش‌های لازم و کافی به افراد استثنایی و دارای نیازهای ویژه، به ویژه آن‌ها که به سنین تحصیل رسیده‌اند، سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نیز رسالت‌های عمده‌ای را دنبال می‌کند، به طوری که از بین مجموع معلولان کشور درصدی از آن‌ها که در واقع نوع معلولیتشان به صورتی است که از نظر هوشی یا جسمی امکان ارائه خدمات آموزش و پرورش عادی به آن‌ها وجود ندارد و آن‌ها باید با دریافت آموزش‌های خاص تحت برنامه‌های توانبخشی قرار گیرند، در مجموعه آموزش‌های سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور پوشش داده می‌شوند.
کشاورز همچنین با اشاره به آمارهای کنونی از شمار معلولان و نیز دانش‌آموزان معلول اعلام کرد: در آمارهای جهانی، میزان معلولیت در کشورها عمدتا دو تا سه درصد از مجموع جمعیت هر کشور عنوان شده است.
وی افزود: اما در کشور ما تعیین دقیق آمار معلولان کشور بستگی به نوع تعریفی که از معلولیت انجام می‌شود دارد، چرا که معلولیت هم می‌تواند معلولیت‌های جسمی یا ذهنی را شامل شود و هم می‌توان تعریف آن را در مواردی چون «فقر فرهنگی» و موارد مشابه آن گنجاند، لذا در معنای وسیع معلولیت مجموعه‌ای از این شاخص‌ها را تحت پوشش قرار می‌دهد که در ارائه آمار کلی از معلولان کشور باید تمامی این شاخص‌ها مورد توجه قرار گیرد.

این مقام مسوول آموزش و پرورش در عین حال با تاکید بر این که توانمندسازی کودکان معلول و دانش‌آموزان دارای نیازهای ویژه، صرفا با پذیرابودن و پاسخگو بودن نظام آموزشی کشور تقویت می‌شود، خاطرنشان کرد: تامین آموزش پایه و کارآموزی حرفه‌ای نقش بسیار مهمی در تقویت توانمندسازی معلولان در جامعه دارد.
وی در ادامه «مشارکت ملی»، «ایجاد اشتغال» و «فرصت‌های شغلی» را از مهمترین راه‌های رفع تنگناهای معلولان ذکر کرد و با افزودن این مطلب که سرعت تحقق اهداف، رفع موانع و مسایل معلولان از طریق تعامل سازمان‌های غیردولتی، بخش خصوصی و ملی بیشتر می‌شود، یادآور شد: آموزش و حرفه‌آموزی موجب اتکا به نفس، اطمینان به خود و منزلت دانش‌آموزان معلول می‌شود که این موضوع باید مورد توجه آموزشگران و فعالان این حوزه قرار گیرد.
رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور همچنین ضمن درخواست حمایت بیشتر دستگاه‌های اجرایی برای بهبود وضعیت کودکان و دانش‌آموزان با انواع معلولیت‌ها در کشور، تصریح کرد: ورود خیران کشور به توسعه امکانات آموزشی و پرورشی دانش‌آموزان استثنایی ضرورتی برای جامعه امروز کشور است.
کشاورز در پایان اشاره‌ای نیز به برخی اقدامات سازمان متبوعش برای ارائه آموزش‌های لازم به دانش‌آموزان استثنایی کرد و اجرای طرح «حرفه‌آموزی برای دانش‌آموزان کم توان ذهنی» را یکی از اقدامات مناسب سازمان آموزش و پرورش استثنایی برای توانمندسازی و بهبود مهارت‌های زندگی دانش‌آموزان معلول برشمرد.

منبع : خبرگزاری دانشجویان ایران

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.1544.fa.html
برگشت به اصل مطلب