شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
تنها 5 درصد جانبازان نابینا از خط بریل استفاده می‌کنند

حذف تصاویر و رنگ‌ها

رئیس مرکز گروه‌های خاص جانبازان بنیاد شهید و امور ایثارگران:
تنها 5 درصد جانبازان نابینا از خط بریل استفاده می‌کنند

رئیس مرکز گروه‌های خاص جانبازان معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: به علت مشکلات حسی در دست جانبازان نابینا، فقط 5 درصد آنها از خط بریل می‌توانند استفاده کنند.
به گزارش مهدی معصومی در سمینار «توانبخشی در نابینایان» که امروز در تالار ابن‌سینا دانشکده علوم پزشکی دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، اظهار داشت: در امر خدمت‌رسانی به نابینایان از استاندارد جهانی عقب هستیم و هنوز یک مرکز نابینایی استاندارد در کشور نداریم که به سن سالمندی و سلامت جسمانی این عزیزان بپردازد.
وی ادامه داد: هدف اصلی از برگزاری این سمینار، افزایش کیفیت زندگی در نابینایان است که حدود 40 مقاله در این خصوص به دبیرخانه سمینار ارائه شد و بیشترین مقالات مربوط به تجهیزات و وسایل کمکی بوده که شامل 9 مقاله بوده است.
رئیس مرکز گروه‌های خاص جانبازان معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در خصوص توانبخشی روانی ـ اجتماعی 5 مقاله، سلامت عمومی 5 مقاله و مدیریت توانبخشی و توانمندسازی 5 مقاله ارائه شد.
وی افزود: در خصوص سالمندی و فعالیت روزمره زندگی هیچ مقاله‌ای ارائه نشد و جامعه پزشکی به خصوص در تخصص‌های مربوطه مشارکت فعالی نداشت.
معصومی بیان داشت: اخلاق پزشکی و نابینایی، رویکرد اسلام به نابینایی، زیباسازی چشم‌های نابینا، نابینایی در تاریخ و ادبیات، بار اقتصادی نابینایی، نابینایی و سلاح‌های شیمیایی و نقش NGO در توانبخشی نابینایی موضوعات جدید و قابل توجه بود که در مقالات مطرح شد.
وی خاطرنشان کرد: وجود 2 شورای مشورتی و تخصصی جهت تصمیم‌سازی و مشارکت فعال در کلیه امور مربوط به نابینایان، قرار گرفتن همه جانبازان نابینا در طرح پایش سلامت، پوشش خوب توسط بیمه همگانی و بیمه تکمیلی، ارائه تجهیزات توانبخشی اولیه موجود در کشور و ارتباط با جامعه بین‌المللی و حضور گروه هدف در نمایشگاه خارج از کشور از جمله الگوی ارائه خدمات در بنیاد بوده است.
رئیس مرکز گروه‌های خاص جانبازان معاونت بهداشت و درمان بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: طی نتایج طرح‌های پژوهشی در جانبازان نابینا کم‌تحرکی، چاقی و مشکلات مربوطه، مشکلات تغذیه‌ای، نبود امکانات ورزشی، مشکلات عضلانی و اسکلتی، سالمندی از مشکلاتی است که در نتیجه سبب شده که سن سالمندی جانبازان به 50 سال برسد.
وی افزود: تحت پوشش قرار دادن خدمات توانبخشی توسط بیمه‌ها یا تعریف بیمه جدید برای این موضوع، توجه به آموزش طب معلولان و جانبازان در رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی، ساخت و استانداردسازی تجهیزات وسایل کمکی نابینایی در داخل و واردات آن تجهیزات در جهت ایجاد تنوع، رقابت و افزایش قدرت انتخاب، ایجاد بستر مناسب جهت ساخت مراکز اختلالات بینایی استاندارد حداقل در مراکز استان‌ها از جمله پیشنهادات توانبخشی به جانبازان است.
معصومی بیان داشت: در16 کشور دنیا تبدیل فضای مجازی به صورت گفتاری انجام گرفته و ما در این زمینه عقب بودیم که خوشبختانه ورژن یک «پارس آوا» برای جانبازان آماده شده است.

 منبع : خبرگزاری فارس

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.1419.fa.html
برگشت به اصل مطلب