شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
بخش دوم اخبار روز جهانی معلولین 1386

حذف تصاویر و رنگ‌ها

نشست فراکسیون حمایت از معلولان با دبیران سازمان‌های مردم نهاد (NGO) معلولان

اعضاء فراکسیون حمایت از معلولان مجلس شورای اسلامی به مناسبت روز جهانی معلولان با دبیران سازمان‌های مردم نهاد (NGO) معلولان دیدار کردند .

در این جلسه فاطمه آلیا رییس فراکسیون حمایت از معلولان با اشاره به عمر سه ماهه‌ی این فراکسیون، گفت: معلولیت یک ناتوانی جزیی جسمی است که خداوند از روی حکمت برای آدمی مقدر کرده است؛ در حالی که درهای بسیاری از نبوغ و هوش را برای شخص معلول گشوده است .

نماینده تهران با اشاره به خواست نهادهای مردمی حمایت از معلولان برای برداشتن محدودیت‌های معلولین در کاندیداتوری مجلس شورای اسلامی، گفت: امروز 13 درصد از نمایندگان دنیا از معلولان هستند، اما با توجه به حساسیت امر نمایندگی، برای کاندیدا شدن معلولان منع قانونی وجود دارد .

در این جلسه مشکلات و کاستی‌های جامعه معلولان و هم‌چنین لایحه حمایت از معلولان مطرح گردید.

• خبرگزاری دانشجویان ایران

گزارشی از روز جهانی معلولان در شهرری روز واقعی معلولان‌

12 آذر ماه هرسال، فرصت مناسبی است برای معلولان تا به مناسبت بزرگداشت روزی که به نام آنها جهانی شده است، در مراکز و مراسم مختلف گردهم آیند تا باور حضورشان را به عنوان عضوی از جامعه بار دیگر یادآور شوند.

ساعت 30/9 صبح دیروز، سالن همایش ولی عصر در فرهنگسرای ولاء واقع در شهر ری، پذیرای بیش از 400 تن از معلولان و خانواده‌های آنان بود تا توانمندی‌های معلولان موفق این منطقه را در گرایش‌های مختلف هنری و فرهنگی به‌نظاره بنشینند.

به گفته منیرالسادات سیدی مدیر عامل انجمن حمایت از معلولان ری (احمر) که متولی اصلی برگزاری این مراسم بود، نگاه به معلولان، نگاه به ناتوانی آنهاست، نه نگاه به توانمندی‌هایشان و این حرکت‌های کوچک در راستای این تغییر نگاه انجام می‌‌شود.

براساس آمارهای موجود در سازمان بهزیستی منطقه ری، هم‌اکنون 13 هزار معلول در این سازمان پرونده دارند اما برآوردها نشان می‌‌دهد که تعداد معلولان منطقه بیش از 20 هزار نفر است.

باتوجه به شرایط منطقه و محرومیت بسیاری از معلولان و خانواده‌های آنان، لزوم تشکیل انجمن‌های خاص حمایت از معلولان در کنار سازمان بهزیستی بیش از پیش احساس می‌‌شده است. انجمن حمایت از معلولان ری (احمر) با این هدف در سال 1380 تشکیل شد و از دو سال پیش، با مستقر شدن در خانه <سلامت مشق>، فعالیت رسمی خود را آغاز کرد. تا به امروز، 45 معلول در گروه‌های مختلف با هدف خودکفایی در رشته‌های مختلف هنری تحت آموزش قرار گرفته‌اند.

قبل از آنکه معلول باشیم...

‌ما قبل از آنکه معلول باشیم، تابلوی مصلحت تقدیریم.

این جمله‌ای است که در آغاز گفتگو با حسن فقیهی، دیدگاه او را به عنوان یک معلول نسبت به معلولیت نشان می‌‌دهد. فقیهی یکی از معلولان منطقه که در کودکی براثر تب فلج اطفال از ناحیه دو پا فلج شده است، سالهاست به عنوان کارمند در شرکت واحد اتوبوسرانی مشغول به خدمت‌رسانی است. او و همسرش <امینه بهرامی نیاکان> از جمله میهمانان این مراسم بودند. تجربه زندگی مشترک دو معلول در کنار هم بسیار متفاوت از ازدواج‌ها و زندگی‌های دیگر است.

به همین دلیل است که <همدلی> بهترین توصیفی است که در تعامل این گونه زوج‌ها به وضوح دیده می‌شود. فقیهی ونیاکان از همان زوج‌هایی هستند که 20 سال است دردهای مشترک خود را در سایه همراهی با یکدیگر التیام بخشیده وناامیدی‌ها را به امید تبدیل کرده‌اند.

وقتی قرار شد از زندگی در جامه معلولیت سخن بگویند، مهم‌ترین موضوع مشترک و مورد تاکیدشان، قانون جامع حمایت از معلولان بود که سالها پس از تصویب، چنان در عمل رنگ باخته که وزیر رفاه به تازگی در این باره گفته است: <وقتی قانون 16 ماده‌ای حمایت از معلولان در 15 سال تدوین شده، اجرای آن 1500 سال طول می‌‌کشد!>‌هرچند این گفته وزیر، دل خیلی‌ها را به درد آورده، اما فقیهی پس از یادآوری این سخن، کمی سکوت می‌‌کند و بعد ادامه می‌‌دهد: <خیلی حرفها با تمام گزندگی، واقعیت‌های تلخی هستند که درحال تکرارند. ما معلولان دوست نداریم در این روز برایمان دست بزنند، تبریک بگویند و سال بعد دوباره روز جهانی معلولان به سراغمان بیایند.>

اگر روزی نگاه مسئولان و مردم نسبت به جهان معلولیت تغییر کند، اگر بسترهای مناسب برای زندگی، فعالیت، اشتغال و حضور معلولان آن چنان که در بسیاری کشورها اتفاق می‌‌افتد، فراهم شود، آن روز، روز جهانی معلولان است.

• روزنامه اطلاعات

یک مسئول:

درساماندهی افکارعمومی نسبت به معلولان عملکرد موففی نداریم

 

مدیرکل بهزسیتی استان قزوین گفت:درساماندهی افکار عمومی جامعه نسبت به معلولان عملکرد قابل توجهی نداشته‌ایم .

دکتر "حسین افشارمقدم درهمایش "حقوق اجتماعی شهروندان معلول " اظهارداشت:متاسفانه عزم عمومی برای مناسب‌سازی فضاهای شهری برای استفاده از معلولان نیز تحقق پیدا نکرده است .

وی افزود:دراین رابطه باید رویکرد جدیدی بصورت یک نهضت عمومی در افکار عمومی مطرح وتغییر نگرش منفی نسبت به این قشر را ازخودمان به عنوان متولی آغاز کنیم.

این مسئول با تاکید بر اینکه تلاش سازمانهایی مثل بهزیستی به تنهایی تاثیرگذارنخواهدبود،تصریح کرد:تلاش منسجم وبرنامه ریزی شده‌ای باید برای تغییررویکردجامعه به موضوع معلولیت ازسوی همه دستگاه‌ها ومردم صورت گیرد.

افشارمقدم ادامه داد:متاسفانه تصویب قانون ‪ ۱۶ ماده‌ای جامع معلولان نیز زمینه تغییر دروضعیت این قشر به وجود نیاورد و تحقق این قانون نیز همکاری همه دستگاه‌های اجرایی را می‌طلبد.

وی بااعلام اینکه ‪ ۱۳ مرکزغیردولتی خدماتی معلولان در سال ‪ ۸۵ به ‪ ۲۰ مرکز درسال جاری افزایش یافته است ،افزایش حضور بخش خصوصی دراین رابطه را خواستارشد.

مدیرکل بهزسیتی استان قزوین اعلام کرد: هم اکنون ‪ ۴۵ هزار معلول در این استان زندگی می‌کنند که ‪ ۱۰ هزارنفر آنان زیر پوشش بهزیستی و دارای پرونده هستند که کمک‌های موردی و مستمر دریافت می‌کنند.

این مسوول یادآور شد:این سازمان به دو هزار و ‪ ۵۰۰ نفر از معلولان استان قزوین خدمات توانبخشی ارایه می‌دهد.

رییس کانون معلولان توانا قزوین نیز دراین همایش گفت:اداره کل بهزیستی به تنهایی پاسخگوی نیاز و مشکلات معلولان نیست.

سید"محمد موسوی"افزود:معلولیت،عارضه‌ای اجتماعی اجتناب ناپذیر است ، بنابراین باید برای رفع مشکلات این قشر و بخصوص در زمینه مناسب‌سازی شهری اقدامات گسترده‌ای اجرا شود.

در ادامه این همایش پنج تن از معلولان که موفق به دریافت مدرک کارشناسی شده بودند مورد تقدیر قرار گرفتند.

• خبرگزاری جمهوری اسلامی

یک مسوول بهزیستی:

روز معلولان بهترین فرصت برای معرفی توانمندی این قشراست

رییس سازمان بهزیستی استان کرمان گفت: روز جهانی معلولان بهترین فرصت برای معرفی توانمندی این قشر به جامعه و مسوولان است.

دکتر " عباس صادق زاده" در همایش گرامیداشت روز جهانی معلولان در خانه شهر کرمان، افزود: بسیاری از توانمندیهای معلولان ناشناخته باقی است و بایستی زمینه فراهم شود تا این قشر توانمندی خود را در جامعه بروز دهند.

او گفت: برای حضور پررنگ معلولان در جامعه نیاز به همکاری و توجه بیش از گذشته مسوولان دستگاهها است.

دکتر صادق زاده ادامه داد: یکی از دغدغه‌های اصلی معلولان برای حضور در جامعه، عدم مناسب‌سازی محیط است.

وی با اشاره به این که بر فراهم نمودن حقوق مساوی برای همه شهروندان تاکید شده است، گفت: حقوق معلولان در این زمینه نادیده گرفته شده است و ضروری است حقوق این قشر لحاظ گردد.

او افزود: یکی دیگر از مشکلات معلولان، مسکن است و برای بروز توانمندیهای آنان نیازمند توجه ویژه نسبت به رفع این مشکل می‌باشد.

رییس سازمان بهزیستی استان کرمان گفت: دولت نهم نگاه ویژه‌ای برای رفع مشکلات این قشر از جمله مسکن دارد و در این استان ‪ ۲۵۰ واحد مسکونی برای معلولان واجد شرایط ساخته شده است.

او افزود: هم‌اکنون جمعیت زیادی از معلولان این استان نیاز به مسکن دارند که ضروری است مسوولان اعتبار ویژه به این امر اختصاص دهند.

دکتر صادق زاده، اشتغال معلولان را از دیگر مشکلات مهم این قشر برشمرد و گفت: بسیاری از آنها به دلیل عدم اشتغال از عدم بروز توانمندیهای خود در جامعه رنج می‌برند.

وی از مسوولان استانی مرتبط با اشتغال خواست در رفع مشکل اشتغال این قشر سازمان بهزیستی کرمان را بیش از گذشته یاری دهند.

مدیر آموزش و پرورش استثنایی استان کرمان نیز در این همایش بر رفع مشکلات معلولان این استان تاکید کرد.

" محمود بنی اسد" افزود: خوشبختانه در دولت نهم برای رفع مشکلات معلولان توجه ویژه می‌شود که نمونه بارز آن را می‌توان در بخش آموزش و پرورش این قشر مشاهده کرد.

مدیر کل دفتر اموراجتماعی و انتخابات استانداری کرمان نیز با تبریک روز جهانی معلولان، گفت: یکی از مسوولیت مهم ما مسوولان این است که زمینه‌های حضور جدی معلولان را در جامعه فراهم کنیم.

" حسین شمس الدینی " افزود: معلولان از توانایی‌های بالایی برخوردارند که متاسفانه برای باروری آنها بسترسازی مناسب صورت نگرفته است.

او گفت: چند سالی است که برای حضور جدی معلولان در جامعه اقدامات موثری صورت گرفته است که نمونه بارز مصوبات نمایندگان مجلس شورای اسلامی برای این قشر است.

در حاشیه همایش معلولان کرمانی نمایشگاهی از دست ساخت‌های این قشر به نمایش گذاشته شده بود.

در استان کرمان، شش هزار ‪نفر معلول تحت پوشش سازمان بهزیستی این استان است.

• خبرگزاری جمهوری اسلامی

بزرگداشت روز جهانی معلولان در تهران

مراسم بزرگداشت روز جهانی معلولان با عنوان " روایت پرواز " عصر یکشنبه 11 آذر با حضور جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی / هنرمندان و خانواده های انان در تالار اندیشه تهران برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ما،دراین مراسم که عزت الله انتظامی هنرمندپیش کسوت سینماوتئاتر کشورمان نیز حضور داشت از هنرمندان موفق کشورمان که در عرصه مسابقات جهانی خوش درخشیده اند ،تجلیل شد.

بهاره هنرپروربامعلولیت جسمی، حرکتی در زمینه علمی، ترانه میلادی با معلولیت جسمی، حرکتی در رشته تجسمی؛ محمد وطنی نابینا در رشته موسیقی، ارش رزقی با معلولیت جسمی ، حرکتی دررشته نقاشی/اعتضاد با معلولیت جسمی،حرکتی در رشته هنری، نیره عاکف با معلولیت جسمی، حرکتی دررشته ورزشی، مجید یاری با معلولیت جسمی، حرکتی در رشته ورزشی و لادن صحرایی ناشنوا در رشته فیلمسازی موفق به دریافت جایزه ویژه روز جهانی معلولان شدند.

در این مراسم همچنین ازچند تن ازفرزندان شهدا که در زمینه های علمی و هنری موفق بوده اند نیز تجلیل شد.

اجرای سرود "امام رضا (ع)" و "ای ایران" ازسوی گروه موسیقی ناشنوایان دستان گویا، اجرای موسیقی سنتی توسط گروه موسیقی نابینایان و قرائت دکلمه با اجرای یکی از کودکان معلول به نام الاله کاظمی از دیگر برنامه های روز جهانی معلولان بود.

• همشهری آنلاین

شعار روز جهانی معلولان:

کار آبرومند

سوم دسامبر هر سال "روز جهانی معلولان" نامیده شده است. شعاری که برای روز جهانی معلولان امسال انتخاب شده است، "کار آبرومند برای معلولان" است.

در هر جامعه‌ای تنها معدودی از افراد دچار معلولیت به شغل با درآمد مناسبی دست پیدا می‌کنند. در واقع در اغلب کشورها افراد دچار معلولیت در سن اشتغال بیکار هستند.

بسیاری دیگر از آنها مشاغل پاره‌وقت دارند یا هرگز به بازار کار دسترسی ندارند.

در همه جا شکافی بزرگ میان شرایط کاری و روند‌های شغلی معلولان و افراد بدون معلولیت وجود دارد. معلولان در بسیاری از کشورها برای ادامه زندگی به گدایی، صدقات، و کمک‌های اجتماعی متکی هستد و نه به اشتغالی با معنا.

دریغ‌کردن فرصت‌ها و نگرش‌های منفی دلایل اصلی برای غیبت نامتناسب معلولان از نیروی کار هستند.

شعار امسال روز بین‌المللی معلولان بر چگونگی تضمین کار آبرومند برای معلولان و راه‌های به کار گرفتن توانایی‌های این مجموعه‌ استعدادهای در حاشیه قرار گفته، معطوف شده است.

کارفرمایان اغلب در برابر استخدام اشخاص معلول مقاومت می‌کنند با این اعتقاد که آنها نمی‌توانند نقش شغلی خود را انجام دهند و یا استخدام آنها را مقرون به صرفه نمی‌دانند.

این نگرش ناشی از ترس و کلیشه‌پردازی و توجه به ناتوانی‌ها به جای توانایی‌های افراد است.

شواهد تجربی نشان می‌دهد که معلولان نه تنها دارای میزان‌های بالای کارکرد و حفظ شغل هستند، بلکه نسبت به افراد غیرمعلول سابقه بهتری از حضور در محل کار دارند. به علاوه هزینه تطابق‌دادن محیط کار با معلولیت‌های افراد مشغول بسیار اندک است و در بسیاری موارد اصولا تطبیق‌دادن خاصی مورد نیاز نیست.

در مقابل بررسی‌ها نشان داده ‌اند که حضور معلولان در محیط کاری باعث بهبود روحیه نیروهای کاری و افزایش نیکوکاری مشتریان می‌شود.

تضمین‌کردن دسترسی معلولان به کار آبرومند از کشوری به کشور دیگر و از موقعیتی به موقعیتی به موقعیت دیگر متفاوت است. گروه‌های تجاری، دولت‌ها و افراد معلول باید با هم کار کنند تا هم به فقدان فرصت‌های شغلی برای معلولان که مانع ورود آنها به نیروی کار می‌شود، و هم به نگرش‌های کارفرمایان در این مورد بپردازند.

برای بسیاری از معلولان در کشورهای در حال توسعه این خویش‌فرمایی تنها گزینه برای اشتغال است. کشورها باید راه‌هایی را مورد ملاحظه قرار دهند که از افراد معلول در این زمینه حمایت شود، از جمله وارد کردن معلولان به برنامه‌های دادن اعتبارات خرد و وام‌های کوچک.حتی در کشورهای توسعه‌یافته‌تر، معلولان هنوز میزان بالایی از بیکاری را تجربه می‌کنند.

کشورها باید به تلاش در زمینه برطرف‌کردن شکاف‌ میان افراد دچار معلولیت و افراد غیر معلول ادامه دهند.

• همشهری آنلاین

معلولان مازندرانی خواهان تغییر نگرش نسبت به خود شدند

تعدادی از معلولان مازندرانی خواهان فرهنگسازی و تغییر نگرش غلط برخی از شهروندان نسبت به خود شدند.

این افراد افزودند: متاسفانه نگاه برخی از مردم در جامعه به آنان ترحم‌آمیز است واین امر تاثیر بسیار بدی در روحیه آنان می‌گذارد.

این افراد اضافه کردند: هنوز معلولان به چشم اغلب مردم موجودات عاجز و ناتوانی می‌آیند که قادر به انجام بسیاری از کارهای روز مره خود نیستند.

"فاطمه رسولی" دختر ‪ ۱۵ ساله‌ای که دچار معلولیت سمی حرکتی است، می‌گوید:

مردم باید به توانایی‌های ماایمان بیاورند و بدانند در صورت داشتن امکانات و آموزش‌های مناسب، قادر به انجام بسیاری از کارها هستیم که شاید از افراد عادی برنمی‌آید.

"علی رسولی" نابینای ‪ ۲۶ ساله می‌گوید: برخورد اجتماع با آنان همراه با بی‌تفاوتی یا ترحم‌آمیز است که هر کدام آنها اثر نامطلوبی در روحیه معلولان می‌گذارد.

وی با بیان اینکه معلولان در سایر مقاطع زندگی موثرند، گفت: دوره‌های آموزشی باید در این راستا برای مردم گذاشته شوند تا با روحیه آنان آشنا شوند.

این نوازنده ویلن می‌گوید: دوره فراگیری ویلن، سنتور وکیبورد را در آموزشگاه‌های عادی، سریع‌تر از سایرهنرجویان گذرانده است.

وی همچنین نبود امکانات متناسب با وضعیت معلولان را از مشکلات این افراد دانست و افزود: به کرات دیده شده که آنان در کوچه، خیابان و معابر عمومی صدمه دیده و در برخی از مواقع حتی جان خود را از دست می‌دهند.

"حمید احسان‌زاده" معلول جسمی حرکتی می‌گوید: معلولان جزو افراد تاثیرگذار اجتماع بوده و باید با واگذاری مسوولیت، به آنان اعتماد به نفس داد.

دانشجوی مقطع کارشناسی افزود: به رغم وجود قانون به کارگیری سه درصد از معلولان در استخدام‌ها، ادارات دولتی و بخش خصوصی تا حد امکان از به کارگیری آنان سرباز می‌زنند.

وی گفت: تاکنون نقص و کوتاهی از معلولانی که اشتغال به کار دارند دیده نشده بلکه در بسیاری از مواقع کارایی بالاتری نسبت به افراد عادی دارند.

"نسرین حشمتی" مربی ناشنوایان اعتقاد دارد،تعلیم و تعامل با معلولان در زندگی فردی واجتماعی او اثر مطلوب گذاشته است.

وی افزود: کرامت انسانی بالایی در وجود معلولان است که قابل ستایش است و نشانگر بزرگی روح آنان است.

حشمتی گفت: به رغم وجودبرخی ناتوانی‌هایی در معلولات آنان از توانایی‌های شگفت‌آوری در زمینه‌های دیگر برخوردارند که باشناسایی و کشف این استعدادها می‌توان به بهترین وجه ممکن از آنان استفاده کرد.

وی همچنین تاکید کرد: کلیه افراد اجتماع و نهادهای گوناگون باید رعایت شخصیت این افراد را کرده و تسهیلات ممکن را برایشان به وجود آورند.

وی با اشاره به روز ‪ ۱۲ آذر (روز جهانی معلولان) گفت:این روز حالت نمادین داشته و باید در سایر ایام سال هم آنان را باور داشت و با رفتار مناسب از انزوای آنان جلوگیری کرد.

مدیر کل بهزیستی مازندران نیز ضمن تبریک روز جهانی معلولان گفت : ‪ ۶۰ مرکز توانبخشی ، ‪ ۴۰ حوزه پیشگیری و ‪ ۶۵۰ مهد کودک شهری و روستایی تحت پوشش این اداره کل فعالیت دارند.

"اسماعیل محمدزاده" همزمان با جشن روز جهانی معلولان همچنین گفت: ‪ ۱۳۰ هزار نفر معلول در استان تحت پوشش قرار دارند و متاسفانه سالانه دو هزار نفر به آمار معلولان استان اضافه می‌شود.

وی ایجاد اشتغال و ساخت مسکن برای معلولان را از دغدغه‌های مهم خواند و اظهار داشت: براساس برنامه امسال برای معلولان سه هزارو ‪ ۸۰۰ شغل از سوی بهزیستی ایجاد خواهد شد.

"محمدزاده" به افزایش کمک‌های مردمی به بهزیستی در سال جاری اشاره کرد و ادامه داد: در هشت ماهه امسال ‪ ۳۳ میلیارد ریال کمک مردمی به بهزیستی استان ارائه شده است.

مدیر کل بهزیستی مازندران اعتبار امسال برای ساخت مراکز معلولان استان را ‪ ۱۲ میلیارد ریال اعلام کرد.

• خبرگزاری جمهوری اسلامی

معلولان سمنان خواستار حمایت بیشتر از حقوق خود شدند

معلولان استان سمنان همزمان با روز جهانی معلولان با انجام راهپیمایی در این استان بر ضرورت حمایت بیشتر از حقوق معلولان در جامعه تاکید کردند.

معلولان سمنان به‌همین مناسبت با حرکت از میدان معلم تا تالار هلال احمر این شهر توجه به اشتغال، تامین حقوق معلولان و رفع مشکلات خود را خواستار شدند.

آنها در این حرکت معلولیت را محدودیت ندانستند و افزودند: نگاه مردم و جامعه به معلولان نباید نگاه همراه با ترحم باشد.

به مناسبت روز جهانی معلولان همچنین نمایشگاهی از آثار و دست ساخته‌های معلولان استان سمنان افتتاح شد.

در این نمایشگاه که در تالار هلال‌احمر سمنان ترتیب یافته است واحدهای مختلف معلولان در این استان تولیدات و هنرهای دستی معلولان را در معرض دید مردم و مسوولان قرارداده‌اند.

در استان سمنان قریب ‪ ۲۵ هزار نفر معلول وجود دارد که از این تعداد شش هزار نفر آنها تحت پوشش بهزیستی هستند.

• خبرگزاری جمهوری اسلامی

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.1187.fa.html
برگشت به اصل مطلب