شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار حوزه معلولیت
اخبار 12 آذر 1386 بخش اول

حذف تصاویر و رنگ‌ها

همزمان با روز جهانی معلولان

زنگ مهرورزی نواخته شد

زنگ نمادین مهرورزی همزمان با روز جهانی معلولان توسط رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نواحته شد .

زنگ نمادین مهرورزی به مناسبت روز جهانی معلولان (سوم دسامبر) در تالار حرکت تهران نواخته شد .

محسن غفوریان، مدیر آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران در این مراسم که با حضور تعدادی از دانش‌آموزان استثنایی شهر تهران، معلمان و خانواده‌های آن‌ها برگزار شد، گفت: در زمینه استانداردسازی فضاهای آموزشی و ساخت مدارس مستحکم، مقاوم و استاندارد برای دانش‌آموزان استثنایی، 8 پروژه در شهر تهران تعریف شد ضمن اینکه 17 مدرسه نیز در سال‌جاری در پروژه‌های اداره کل نوسازی مدارس برای تعمیر قرار دارد .

وی به طرح آموزش فراگیر برای دانش‌آموزان استثنایی اشاره کرد و اظهار داشت: امسال طرح آموزش فراگیر در 2 منطقه شهر تهران به صورت آزمایشی اجرا می‌شود .

غفوریان به توسعه و تجهیز اتاق‌های ورزش مراکز آموزشی اشاره کرد و ادامه داد: کیفیت بخشی و تشکیل گروه‌های آموزشی در مدارس استثنایی، ارتقای سطح علمی معلمان، کیفیت بخشی به دوره‌های ضمن خدمت، گسترش IT در سطح مراکز شهر تهران و توسعه مراکز فنی و حرفه‌ای از اقدامات انجام شده در این سازمان است .

وی اضافه کرد: تأسیس نخستین مهد قرآن برای مجتمع آموزشی نابینایان نرجس و توسعه کلاس‌های 4 تا 6 سال از دیگر اقدامات انجام شده است .

مدیر آموزش و پرورش استثنایی شهر تهران به کمبود‌های این سازمان اشاره کرد و گفت: کمبود نیروی انسانی از مشکلات جدی آموزش و پرورش استثنایی است ضمن اینکه نیازمند تزریق اعتبار از سوی وزارت آموزش و پرورش هستیم .

بر اساس این گزارش، دانش‌آموزان نابینا ، ناشنوا و معلول شهر تهران اقدام به اجرای هنرنمایی شامل اجرای سرود، نوازندگی و خواندن مقاله کردند که مورد تشویق حاضران قرار گرفت. خبرگزاری فارس

همزمان با 12 آذر روز معلولین؛

تسهیلات ویژه راهنمایی رانندگی برای جانبازان و معلولان

سردار رویانیان گفت: برای حمایت از جانبازان و معلولان اقداماتی چون تحویل پلاک ویژه، حذف خلافی های پارک در محل ایستادن ممنوع و همکاری پلیس در جاده ها با معلولان و جانبازان انجام خواهد شد.

سردار محمد رویانیان فرمانده راهور ناجا در گفتگو با خبرنگار باشگاه خبرنگاران گفت: اختصاص پلاک ویژه جانبازان و معلولان به منظور شناسایی این افراد و همکاری بیشتر پلیس انجام خواهد شد.

وی افزود: افرادی که پلاک ویژه معلولان و جانبازان به آنها اختصاص می یابد می تواند در محل های توقف ممنوع توقف کرده و به محدوده طرح ترافیک وارد شوند.

فرمانده راهنمایی و رانندگی در ادامه از ارائه گواهینامه ویژه راهنمایی و رانندگی به معلولان و جانبازان خبر داد و افزود: این گواهینامه امتیازاتی را برای رانندگان معلول و جانباز فراهم می کند و امکان نصب تجهیزات اضافی بر روی خودرو را به آنان می دهد.

سردار رویانیان خاطر نشان کرد: این پلاک ها و گواهینامه ها امتیازاتی را از طرف پلیس در جاده ها فراهم می کنند که درنوع خود بی نظیر است.

بیانیه انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران به مناسبت روز جهانی معلولان:

 

از تکرار حرف‌های گذشته بیزارم و از نگفتن بیزارتر

از تکرار حرف‌های گذشته بیزارم و از نگفتن بیزارتر.

معلول و خسته‌ام از بیان حقایقی گویا.

شاید انتظار بیهوده‌ای است، آنان که باید ببینند، نمی‌بینند و آنان که باید بشنوند، نمی‌شنوند.

باید فریاد کشید و سیلی محکمی زد به هر چه جهالت و کج فهمی است.

در اجتماعی زندگی می‌کنیم که باید برای اثبات بدیهی‌ترین حقوق انسانی نیز جنگید.

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آن چه در پی می‌آید دست نوشته‌های دختر 24 ساله‌ با معلولیت میوپاتی شدید است که با عنوان بیانیه انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران به مناسبت روز جهانی معلولان با مضامین زیر منتشر شده است.

معلول ایرانی موفقیتش را مرهون همت و تلاش خود و حمایت خانواده‌آش می‌داند، چرا که آن چنان که شایسته است، از خدمات و حمایت‌های دولتی برخوردار نیست.

این بیانیه می‌افزاید: ارائه خدمات ناکافی در عرضه توانبخشی بدون شناخت نوع و طبقه‌بندی معلولیت چه نتیجه‌ای جز صرف هزینه‌های واهی در پی خواهد داشت؟ در زمینه مناسب‌سازی اماکن و فضاهای عمومی، فرهنگی، ورزشی، آموزشی و غیره حرکتی عینی و مملوس را شاهد نبوده‌ایم تا حضور معلول را در اجتماع اعلام و مردم را آگاه کنیم. آیا تحرکات جزئی می‌تواند ساختار و روند مناسب‌سازی را دچار تحول کند؟ یا نیازمند حرکتی عظیم با برنامه‌ریزی دقیق برای اجرای مستمر و دراز مدت آن هستیم؟ به معلول نه ماهی می‌دهیم و نه ماهیگیری می‌آموزیم.

مهرورزی را وارونه معنا می‌کنیم و کرامت انسانی معلول را با بی‌اعتنایی به اشتغال او به مسخره می‌گیریم. در حالی که در جوامعی دیگر حتی در بخش‌های نظامی و پشتیبانی از وجود افراد معلول به عنوان نیروی کار استفاده می‌شود، چرا که به درستی دریافته‌اند توسعه جوامع انسانی در گروه اندیشه انسانی است.

بیانیه مذکور ادامه می‌دهد: نه تنها گره‌ای نگشوده‌ایم بلکه با عدم بهره‌مندی از وسایط نقلیه عمومی و هزینه‌های سرسام آور مانع ورود و حضور معلولان در اجتماع شده‌ایم. غافل از این‌که معلول جزئی جدا از دیگر شهروندان جامعه نیست. او حقانیتی همگام و همراه با دیگران است. زیرا در گام نخست حقوقی همسان با دیگران دارد.

بیانیه انجمن دفاع از حقوق معلولان ایران تصریح می‌دارد: ایرانی تو میراث‌دار تمدنی باشکوه و پرچمدار صلح و دوستی در جهان جنگ و خشونت هستی. پس بگذار آنان که در جهت منافع خویش تو را محکوم به نادیده انگاشتن حقوقت می‌کنند، ببینند چگونه فرزندان ناشنوا هنوز هم در کوچه‌ها مورد تمسخر قرار می‌گیرند. یا چگونه دختران نابینا در روستاها به جرم ندیدن به عقد پیرمردان سالخورده درمی‌آیند!! چگونه در عصر ارتباطات و فنآوری اطلاعات، معلول کز کرده در خانه با آمال و آرزوهای دراز انتظار معجزه از آسمان خدا را دارد!!! چگونه معلول میوپاتی برای درک دیگران از محدودیت‌های جسمیش بی‌صدا فریاد می‌کند!!! چگونه زخم‌های عمیق معلول نخاعی روح و جان فرزندان، همسر و مادر او را آزرده می‌کند!!!! چگونه معلول CP برای اثبات قوه تعقل و ادراک خود مظلومانه تو را می‌نگرد!!! چگونه .... این چگونه‌ها نه، این حقایق چه تلخند؟!

بپذیریم در کشوری با سرمایه‌ها و ذخایر بسیار زندگی می‌کنیم. روی طلا راه می‌رویم. مبادا پایمان به آب طلا بخورد.

مشکل نبود اعتبارات و فقر بودجه نیست، بلکه ریشه در عدم باور و پذیرش مسوولان نسبت به توانمندی‌های معلولان در نتیجه آن ملزوم نکردن بودجه کافی در این راستا و از سوی دیگر ناآگاهی معلولان نسبت به حقوق خود دارد.

شاید آن روز که سهراب نوشت:

تا شقایق هست زندگی باید کرد، خبر از دل پردرد گل یاس نداشت.

باید این طور نوشت:

هر گلی هم باشی چه شقایق چه گل میخک و یاس زندگی زیباست. خبرگزاری دانشجویان ایران

کوتاه از رادیو

روز جهانی معلولان در شبکه سلامت و ایران...دوشنبه سفارشی در صدای آشنا...وزیر رفاه در رادیو تهران

**رادیو سلامت

این شبکه به مناسبت روز جهانی معلولان (12 آذر ماه) شش برنامه‌ی فراسو، شکوفه‌های سلامت، مردم و سلامت، پزشک خانواده نقد سلامت و زیر ذره‌بین را به این روز اختصاص داد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، «فراسو» عنوان برنامه‌یی از گروه صبحگاهی رادیو سلامت است که همه روزه به یکی از موضوعات پزشکی و روانشناسی می‌پردازد. در برنامه روز دوشنبه با حضور دکتر محبوبه خلوق (رییس انجمن معلولان و ضایعات نخایی ایران) به روز جهانی معلولان پرداخته می‌شود.

«مردم و سلامت» عنوان برنامه‌ گروه نیم روزی رادیو سلامت است که به مسائل و مشکلات مردم در حوزه‌های مختلف سلامت می‌پردازد و مخاطبان می‌توانند در زمینه سلامت و محیط اجتماعی خود با این برنامه تماس بگیرند. این برنامه روز دوشنبه به روز جهانی معلولان می‌پردازد. این برنامه هر روز ساعت 10 پخش می‌شود.

«پزشک خانواده» عنوان برنامه‌یی است که هر دوشنبه ساعت13 از رادیو سلامت پخش می‌شود. این برنامه روز دوشنبه به روز جهانی معلولان می‌پردازد.

«نقد سلامت» عنوان برنامه‌یی است که عملکرد حوزه بهداشت را مورد نقد و بررسی قرار می‌دهد. این برنامه روز دوشنبه به روز جهانی معلولان می‌پردازد. نقد سلامت روزهای دوشنبه ساعت 15 پخش می شود.

«زیر ذره‌بین» عنوان برنامه‌یی است که به موضوعات، بیماری‌ها و رویدادهای جدید پزشکی می‌پردازد. این برنامه به مناسبت روز جهانی معلولان به صورت ویژه پخش می‌شود . برنامه زیر ذره‌بین هر روز ساعت 16 پخش می‌شود.

** رادیو ایران

برنامه «سلام ایران» کاری از گروه ایران و جامعه رادیو ایران است که این هفته موضوع سهم آدم‌ها از مشکلات دیگران در آن بررسی می‌شود.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در روز دوشنبه که روز جهانی معلولین است مدیر عامل بنیاد حمایت از معلولین رئیس جمهور در خصوص مشکلات و مصائب معلولین به ویژه کودکان معلول صحبت می‌کند. خبرهای بخش ورزشی را محمدرضا احمدی، اینترنت اعظم لک، فرهنگی دکتر هنری و مطبوعات را احسان غفاری اجرا می‌کنند. همچنین آیتم خواب وبیدار را امیر جوشقانی اجرا می‌کند.مهرداد صادقی سردبیر و تهیه‌کننده و فاطمه آل عباس گوینده این برنامه است. سلام ایران از ساعت 6 و30 دقیقه تا 8 صبح پخش می‌شود.

** رادیو تهران

شبکه رادیویی تهران از حضور مصری، وزیر رفاه و تامین اجتماعی در برنامه «بحث روز» خبر داد.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، «بحث روز» به مناسب روز جهانی معلولان نظر دارد ضمن بررسی مراحل اجرایی طرح جامع حمایت از معلولان به اطلاع رسانی از برنامه‌های آتی وزارت رفاه و تامین اجتماعی در خصوص تامین تسهیلات رفاهی معلولان بپردازد.

گفتنی است در این برنامه که از ساعت 13 به صورت زنده پخش می‌شود، محمدی (معاون اجتماعی بهزیستی)، محمودنژادی (انجمن دفاع از حقوق معلولان) و ثروتی (نماینده مجلس عضو و فراکسیون اجتماعی) مهمان استودیو پخش زنده خواهند بود. وزیر رفاه نیز در استودیو مجازی این شبکه در وزارت رفاه و تامین اجتماعی به همراه دیگر مهمانان پاسخگوی سوالات درسی خواهند بود.«بحث روز» با موضوع روز جهانی معلولان از صدای پایتخت شنیده می‌شود. ایسنا

زنگ مهرورزی همزمان با روز جهانی معلولان نواخته شد

رییس آموزش‌وپرورش استثنایی:

گنجاندن دهه معلولان در تقویم کشور برای ماندگاری توجه به این قشر ضروری است

زنگ نمادین مهرورزی همزمان با روز جهانی معلولان(سوم دسامبر) توسط رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور نواخته شد.

برای جلب توجه مسوولان به معلولان، باید «دهه معلولان» در کشور داشته باشیم

برای تحقق عدالت برای معلولان باید فرصت‌های برابر آموزشی، رفاهی و اشتغال برای آن‌ها فراهم شود

ساختار جسمی ـ حرکتی، شیوه‌نامه اوتیسم و شیوه‌نامه چند معلولیتی معلولان پس از16سال هنوز تصویب نشده است

محمد طباطبایی در این مراسم، توجه بیشتر مسوولان به حقوق معلولان و رفع مشکلات آن‌ها را خواستار شد و با تاکید بر این که نوع نگاه به معلولان عامل اصلی در تعیین نحوه تعامل مسوولان با معلولان است، گفت: اگر به معلولان به عنوان نیروهای خلاق، کارآمد و مستعد نگاه شود، قطعا برنامه‌ریزی‌های مسوولان برای تقویت بیشتر این نیروها جهت خواهد گرفت.

وی با اذعان به این که تحقق عدالت برای معلولان جز با فراهم کردن فرصت‌های برابر در زمینه‌های آموزشی، رفاهی و اشتغال میسر نخواهد بود، افزود: در حال حاضر چهار نگاه به معلولان اعم از نگاه اقتصادی بر اساس محاسبات سود و هزینه، نگاه ترحمی که تحقیر شخصیت آن‌ها را در پی دارد، نگاه سودجویانه در سودجویی از نقص جسمی آن‌ها از راه‌هایی مانند تکدی‌گری و حمل مواد مخدر یا سوءاستفاده‌ و همچنین نگاه انسان دوستانه مبنی بر تعالیم دینی وجود دارد که باید مسوولان در جهت تقویت نگاه چهارم در جامعه تلاش کنند.

طباطبایی یادآور شد: در حال حاضر هزینه نیروهای معلول در کشور چهار تا پنج برابر نیروهای عادی است و اگر قرار باشد که مسوولان با نگاه اقتصادی به این نیروها نگاه کنند، قطعا بهره‌گیری لازم از توانمندی‌های آن‌ها مغفول خواهد ماند.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی در ادامه بر گنجاندن دهه معلولان در تقویم کشور برای ماندگاری توجه عمومی به این افراد تاکید کرد و گفت: در سال‌های گذشته آمار پذیرش دانش‌آموزان معلول در دانشگاه‌های سراسری حدود 450 نفر بود که این تعداد در سال 1385 به یک‌هزار و 200 نفر و امسال با در نظر گرفتن مجموع دانشگاه‌ها به سه هزار و 200 نفر رسید.

وی همچنین با بیان این که معلمان مراکز آموزشی استثنایی باید چند مهارت در تدریس را بیاموزند، از تشکیل شورای سازمان آموزش و پرورش استثنایی خبر داد و نسبت به تصویب نشدن ساختار جسمی ـ حرکتی معلولان، شیوه‌نامه اوتیسم و همچنین شیوه‌نامه چند معلولیتی پس از 16 سال اظهار تاسف و در پایان تاکید کرد: باید در بعد معیشتی و رفاهی معلولان اقدامات بیشتری انجام دهیم.

در کرج

باران و مسوولان علیه معلولان متحد شدند

نمایشگاه دستاوردهای هنری معلولان کرجی در روز جهانی معلولان به نحوی برگزار شد که به دلیل بی برنامگی دست اندرکاران، تولیدات هنری این افراد زیر باران آسیب دید.

نمایشگاه دستاوردهای دانش آموزان معلول کرجی روز گذشته در محوطه سالن شهیدان نژاد فلاح کرج در حالی افتتاح شد که بارش شدید باران باعث نفوذ آب به داخل چادرهای محل برپایی نمایشگاه شد.

خبرنگاران دعوت شده به برنامه نیز در زیر بارش باران با تصور دایر بودن نمایشگاه در داخل سالن نژادفلاح، وارد محوطه تالار شدند اما با راهنمایی مسئولان متوجه شدند که افتتاحیه زیر بارش باران در بیرون تالار برگزار خواهد شد.

به هر حال به رغم اعتراضات معلولان با معلولیتهای مختلف به خیس شدن مصنوعات هنری، نمایشگاه زیر بارش افتتاح شد و هنوز زمان اندکی از افتتاح این نمایشگاه نگذشته بود که بخش قابل توجهی آثار هنری دانش آموزان معلول شامل نقاشی، سفال، عکاسی، کتیبه دوزی با سرمه و.. زیر باران خیس شدند!

به گزارش خبرگزاری مهر ، قبل از افتتاح نمایشگاه در حالیکه سقف چادری نمایشگاه لبریز از آب بود شرکت کنندگان نگران خیس شدن و تخریب آثار خود بودند که با همکاری یکی از دست اندرکاران این موضوع عملی شد و با پاره شدن طناب متصل به داربستها و چادر بخشی از آثار نصب شده روی چادر به طور کامل خیس شدند، سایر آثار نیز از خیس شدن بی بهره نماندند.

وضعیت به گونه ای بود که در زمان افتتاح برنامه، خبرنگاران حاضر در زیر چادر با چکه های آب بر روی سر خود احساس قرار گرفتن در زیر باران را داشتند و وزش باد و سرما حتی داد میهمانان و معدود مسئولان حاضر در مراسم را درآورده بود.

این در حالی است که پیش بینی بارش باران در چنین روزها و فصلی کار سختی نبود. از سوی دیگر نمایشگاه در مکانی برگزار شد که یکی از مجلل ترین سالنهای اجتماعات کشور در کنار آن واقع شده است.

یکی از دانش آموزان معلول در اعتراض به این روند گفت: بی توجهی مسئولان امر در حدی است که حتی در روز جهانی معلولان نیز برای ما و آثارمان ارزشی قائل نیستند و با بی برنامگی موجب تخریب آثاری می شوند که هر یک با زحمت فراوان تهیه شده اند.

فاطمه جعفری افزود: پیش بینی بارش باران در این فصل کار چندان سختی نبود که برگزار کنندگان از آن غفلت کردند در حالیکه سالن همین تالار که در چند قدمی محوطه مذکور وجود دارد با توجه به تعداد آثار عرضه شده برای برپایی نمایشگاه کفایت می کرد اما مسئولان نخواستند معلولان را به تالار دعوت کنند.

نمایشگاه معلولان کرجی قبل از بارش باران

مسئول واحد فرهنگی آموزش و پرورش ناحیه 3 اظهار داشت: علت عدم برپایی نمایشگاه در فضای مسقف این تالار به دلیل انجام تعمیرات در داخل تالار شهیدان نژاد فلاح بود و فضای دیگری هم برای برگزاری این نمایشگاه در نظر گرفته نشده بود.

زهرا ثابت افزود: در ایران متاسفانه به قشر معلول توجه چندانی نمی شود و تنها چند سالی است که مباحثی چون بهبود فضای شهری و ایجاد شرایط حضور بیشتر این افراد در جامعه مورد توجه قرار گرفته است و امکانات موجود در شهرها پاسخگوی نیاز این افراد نیست و حتی در بسیاری از موارد عدم ایجاد زمینه ها و بسترهای مناسب مانع استفاده درست این افراد از امکانات در نظر گرفته شده برای آنها می شود.

به طور قطع برگزار کنندگان این برنامه هدفی جز خدمت رسانی به قشر معلول و معرفی توانمندیهای این افراد به جامعه نداشته اند اما یک بی توجهی کوچک می تواند اثر مخربی بر روحیه شرکت کنندگان در این نمایشگاه بگذارد.

به نظر می رسد برگزاری این قبیل برنامه ها در فضایی نامناسب علاوه بر کاهش انگیزه های معلولان برای حضور پررنگتر در اجتماع، موجبات نارضایتی و دلسردی این افراد را فراهم می کند.

چه بسا لطمات روحی جبران ناپذیری نیز به این افراد وارد شود و لازم است در موقعیت کنونی جامعه که شرایط مطلوب برای این قشر فراهم نیست در برپایی برنامه ها هرچند کوچک تمهیدات لازم اندیشیده شود تا برخی دلخوریها منجر به سرخوردگی نشوند.

این نمایشگاه در 12 غرفه از محصولات تولیدی معلولان مدارس استثنایی شهرستان کرج شامل معرق، عروسک سازی، چرم سازی، سفال، نقاشی، کلاژ، تکه دوزی و.... برپا شده بود. جام جم آنلاین

در حوزه هنری برگزار شد

تقدیر از معلولان افتخار آفرین

مراسم تقدیر از هنرمندان معلول با عنوان «روایت پرواز» دیروز همزمان با روز جهانی معلولان در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار ‌شد.

در این مراسم عزت‌الله انتظامی به عنوان رئیس انجمن تئاتر معلولان کشور حضور یافت و درباره راه های بالقوه کردن استعدادهای بالفعل هنرمندان معلول سخنرانی کرد.

در مراسم «روایت پرواز» گروهی از هنرمندان معلول ضمن اجرای برنامه‌های هنری استعداد و توانایی خود را به نمایش گذاشتند. گروه‌های مختلف معلولان از ناشنوایان، نابینایان، کم‌توانان ذهنی و حرکتی و معلولان جسمی از جمله حاضران در این برنامه بودند.

رییس آموزش وپرورش‌استثنایی کشور:

معلولان آموزگاران اراده و استقامت هستند

رییس آموزش وپرورش استثنایی کشور گفت:معلولان بزرگترین آموزگاران اراده، استقامت، شکیبایی و مقاومت برای ما هستند.

"سید محمد طباطبایی" در همایش روز جهانی معلولان در ساری افزود: این افراد در جامعه با مشکلات فراوانی روبه‌رو هستند که بخشی از آنان می‌تواند با توجه و عنایت عمومی و مردمی مرتفع شود .

رییس سازمان آموزش وپرورش استثنایی کشور اشتغال را از نگرانی ،دغدغه ها و مشکلات این دسته از دانش آموزان دانست و افزود: آموزش و پرورش مسوولیت حرفه آموزی و زمینه‌سازی اشتغال آنان را باید به عهده داشته باشد.

وی طرح حرفه آموزی و دوره حرفه آموزی متوسطه را از اقدامات این بخش از آموزش و پرورش برشمرد و افزود : این طرح در هفت استان کشور در حال اجرا است که مازندران در اجرای این طرح سرآمد است.

"طباطبایی" همچنین اجرای طرح عادی‌سازی مدارس را از اقدامات آموزش و پرورش استثنایی کشور دانست و گفت : هم اکنون چهار مدرسه در مازندران در حال اجرای این طرح است.

وی تعداد دانش آموزان استثنایی کشور را بیش از یکصد هزار نفر برشمرد و گفت: تعامل این تعداد با ‪ ۱۵ میلیون دانش آموز عادی می‌تواند اثرات مثبت آموزشی در پی داشته باشد.

وی گفت: وزارت آموزش وپرورش در راستای خدمات رسانی به دانش آموزان استثنایی اقدامات قابل توجهی کرده ولی هنوز تا رسیدن به هدف فاصله زیادی داریم.

"طباطبایی" افزود: تغییرنگرش منفی به معلولان از اهم وظایف مسوولان است و باید این فرهنگ‌سازی در آحاد مردم شکل گیرد.

وی با بیان اینکه نیم درصد از معلولان تحت پوشش این وزارتخانه قراردارند گفت: این تعداد با ارایه خدمات مناسب باید به ده درصد افزایش یابد.

رییس سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور تاکید کرد: تمام مسوولان و مدیران آموزشی باید از اینگونه مدارس بازدید کنند و با مشکلات آنان آشنا شوند.

وی از مازندران به عنوان استان نمونه در این زمینه یاد کرد و افزود:

نسبت به شاخصهای امروزی این استان از مدارس استثنایی مناسبی برخوردار است.

وی تصریح کرد : به رغم افزایش بودجه در سال جاری به دلیل کمبود سوخت این مدارس به لحاظ سرویس ایاب و ذهاب با مشکل مواجه شدند که این امر با پیگیری مسوولان و خانواده‌ها حل خواهد شد.

وی تعداد قبولی معلولان در کنکور سراسری در سطح کشور را بیش از سه هزار نفر برشمرد.

رییس سازمان آموزش و پرورش مازندران نیز با ذکر اینکه سه هزار و ‪ ۲۰۰ دانش آموز استثنایی در ‪ ۵۳ مدرسه استان به تحصیل اشتغال دارند گفت : سرانه امسال دانش آموزان استثنایی نسبت به سال مشابه افزایش یافته ولی هنوز برای خدمات و سرویس دهی با آنان با مشکلات مالی روبه رو هستیم .

"عبدالوحید فیاض" افزود: قصد نداریم تعداد این مدارس را در سطح استان افزایش دهیم بلکه هدف این است که این دانش آموزان در حد امکان در مدارس عادی به تحصیل اشتغال یابند.

وی تصریح کرد: تحصیل برخی از دانش آموزان استثنایی در مدارس عادی می تواند الگوی مناسبی برای اراده و انگیزه ‪ ۵۶۰ هزار دانش آموز مازندرانی باشد.

وی با بیان اینکه ‪ ۷۵ درصد معلولان در کشورهای در حال توسعه زندگی می کنند،افزود:قوانین مربوط به آنها ارشادی و توصیه‌ای بوده و از این منابع انرژی و پویایی بهره برداری درستی به عمل نمی‌آید.

وی مناسب‌سازی نشدن مدارس را آغاز بی‌عدالتی دانست و افزود: کلیه ادارات ونهادهای گوناگون، رسانه ملی، مطبوعات، خبرگزاری‌ها و سازمانهای و جمعیت‌های غیردولتی" ‪ " NGO با تمام قوا باید در پیشگیری و فراهم‌سازی امکانات برای معلولان مداخله داشته باشند.

همایش روز جهانی معلولین در مازندران امروز با پیام استاندار این استان در ساری برگزار شد.

"ابوطالب شفقت" در این پیام گفت:بدون شک رابطه درونی کودکان استثنایی و معلولین محترم با خداوند بزرگ خلاصه‌کننده توکل،اعتقاد و اعتماد آنها به ذات بی‌منتهای اوست.

در بخش دیگری از این پیام آمده : هر چند از نقطه نظر توانهای فیزیکی استثنایی هستیداما اعتقاد راسخ دارم در برخورداری از خلق وخوی اخلاقی و رفتاری نیز در زمره انسانهای استثنایی و خارق‌العاده قرار دارید، حیا و شرم را که نشانه نجابت است را برگزیدید . ایرنا

 

نمایشگاه توانایی معلولان قشم برگزار شد

نمایشگاه توانایی معلولان قشم به مناسبت روز جهانی معلولان، روز دوشنبه در این شهرستان برگزار شد.

در این نمایشگاه، بروشورهایی در زمینه آموزش و پیشگیری از معلولیت و نیز فعالیت کاری معلولین در اختیار حاضرین قرار گرفت.

رییس اداره بهزیستی شهرستان قشم درحاشیه این نمایشگاه به خبرنگار ایرنا گفت:با طرح توانمندی معلولان ( ‪ ،( CBR سعی در مناسب‌سازی محیط برای معلولان تحت پوشش خود داریم.

سیروس شمس‌اللهی افزود: با اجرای طرح ( ‪ ،( CBR بسیاری از مشکلات تردد معلولان در ساختمان‌های اداری و زندگی شخصی آنان برطرف می‌شود.

وی گفت: طرح‌های آموزشی این اداره برای پیشگیری از معلولیت در منطقه، با همکاری نهضت سوادآموزی و مربیانی که در روستاها مستقرهستند، در اختیار خانواده‌ها قرار می‌گیرد.

شمس اللهی، درخصوص اشتغال معلولان گفت:برای اشتغال این افراد، وام خود اشتغالی بدون بهره با توجه به نوع فعالیت درخواستی آنان، از ‪ ۵۰ میلیون ریال تا ‪ ۲۰۰ میلیون ریال در اختیار معلولان قرار می‌گیرد.

وی، از وام بلاعوض ‪ ۴۰ میلیون ریالی خانه‌سازی معلولان و پرداخت کمک‌های بلاعوض تحصیلی در مقاطع مختلف تحصیلی و خرید جهیزیه، موتورسیکلت، ویلچر، عصا، کفش، سمعک و دیگر نیازهای معلولان، به‌عنوان کمک‌هایی یاد کرد که اداره بهزیستی شهرستان قشم به افراد زیر پوشش خود اختصاص می‌دهد.

شمس‌اللهی، تعداد افراد تحت پوشش اداره بهزیستی را ‪ ۱۶۴ خانوار اعلام کرد و گفت: ‪ ۲۲۰ خانواردیگرنیزدر نوبت پوشش این اداره قرار دارند که با دریافت اعتبار، آنان نیز از حمایت‌های این اداره برخوردار خواهند شد.

وی افزود: اداره بهزیستی شهرستان قشم هر شش ماه یک بار مبلغ ‪ ۳۲۰ هزار ریال برای هر معلول و برای افراد معلول سرپرست خانوار، به تعداد نفرات تحت تکفل هر یک ‪ ۳۲۰ هزار ریال، بن مواد غذایی به آنان می‌دهد.

رییس اداره بهزیستی شهرستان قشم، طرح آموزش مهارت‌های زندگی به معلولین بویژه نابینایان برای بالا بردن توانایی‌های زیستی، روانی و اجتماعی آنان را در این منطقه، از دیگر فعالیت‌های این اداره اعلام کرد.

وی گفت که اداره بهزیستی قشم، یک تیم پزشکی از افراد خیر و نیکوکار در اختیار دارد که بطور رایگان مددجویان بهزیستی را درمان می‌کنند و در زمینه طرح مبارزه‌باتنبلی چشم نیز این اداره فعالیت‌های مناسبی را به اجرا گذاشته است. خبرگزاری جمهوری اسلامی

نمایشگاه هنرهای دستی معلولان و نابینایان کرج گشایش یافت

بمناسبت روزجهانی معلولان،نمایشگاه هنرهای دستی معلولان و نابینایان آموزش و پرورش شهرستانهای استان تهران درمحوطه تالار شهیدان نژادفلاح کرج گشایش یافت.

کارشناس مسئول تشخیص و توانبخشی و امور فرهنگی اجتماعی سازمان دانش آموزان استثنایی آموزش وپرورش شهرستانهای استان تهران درگفت وگو باایرنا، آشنایی هرچه بیشتر جامعه باتوانمندیها و نیازهای این دانش آموزان و نیز حقوقی که جامعه درقبال آنان دارد را از اهداف این نمایشگاه برشمرد.

"بهرام فکری " افزود: هرچند این دانش آموزان توانایی خود را در بخشهای مختلف هنری ثابت کرده‌اند اما باوجود تمام محدودیت ها، جامعه نیز باید فرصت شغلی مناسبی برای آنان ایجاد کند

وی تصریح کرد: جامعه باید توانمندی این افراد را باور داشته باشد و از هیچ کوششی برای دستیابی آنان به حقوق اجتماعی خود دریغ نورزد.

در این نمایشگاه آثار دانش آموزان استثنایی ‪ ۹ آموزشگاه شامل نابینایان ناشنوایان و کم توانان ذهنی به نمایش گذاشته شده است .

این نمایشگاه شامل غرفه‌های معرق،عروسک‌سازی ،چرم‌سازی ،سفال،نقاشی، صنایع برق ، کلاژ، تکه دوزی ، عکاسی ، بافتنی ، کتیبه دوزی با سرمه تا پایان هفته جاری دایر است . خبرگزاری جمهوری اسلامی

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.83.1165.fa.html
برگشت به اصل مطلب