شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران- اخبار
آغاز طرح سنجش سلامت از اول خرداد

حذف تصاویر و رنگ‌ها  | تاریخ ارسال: 1393/2/20 | 

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی:
آغاز طرح سنجش سلامت از اول خرداد


رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی از آغاز طرح سنجش سلامت و آمادگی تحصیلی نوآموزان از اول خرداد به مدت سه ماه خبر داد.
 نامدار عبدالهیان رئیس آموزش و پرورش استثایی در نشست خبری خود که در خصوص طرح سنجش سلامت گفت: برنامه سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی نوآموزان بدو ورود به دبستان از اول خرداد ماه به مدت سه ماه در 895 پایگاه سنجش و نزدیک به 900 شهر و منطقه و همچنین بیست هزار روستا اجرا می شود.

وی ادامه داد: این برنامه با همکاری وزارت‌ آموزش و پرورش ، بهداشت و درمان و آموزش پزشکی توسط سازمان آموزش و پرورش استثنایی  اجرا می شود.

عبدالهیان با اشاره به این مطلب که سنجش سلامت جسمانی و آمادگی تحصیلی شامل دو مرحله ارزیابی است گفت: مرحله مقدماتی شامل ارزیابی بینایی، ارزیابی دید رنگ، ارزیابی شنوایی، گفتاری ،‌آمادگی تحصیلی،‌ اندازه گیری توده بدنی، وزن و قد، اختلالات دهان و دندان ، جلدی و اوتیسم است.

وی ادامه داد: مرحله معاینه بالینی و تخصصی جهت بررسی دقیق تر بخش دیگری است که در صورت ضرورت و برحسب نوع ارجاع نو آموز به منظور بررسی دقیقتر به نیروهای تخصصی جهت معاینات بینایی ، شنوایی و... ارجاع داده خواهد شد.

عبدالهیان اظهار داشت:نوآموزانی که نیاز به ارزیابی تخصص نداشته باشند پس از دریافت معاینه سلامت به دبستان مورد تقاضای ثبت نام معرفی می شوند اما نوآموزانی که در مرحله مقدماتی مشکوک به مشکل تشخیص داده شوند پس از اجرای آزمونهای تخصصی مورد نیاز و تعیین جایگاه آموزشی به واحدهای آموزشی مربوطه معرفی خواهند شد.

وی همچنین اضافه کرد: ارزیابی تخصصی آمادگی تحصیلی، بینایی، شنوایی و اوتیسم صرفاً در مراکز و کلینیک‌های وابسته به آموزش و پرورش استثنایی به صورت رایگان انجام می پذیرد.


رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی ادامه داد: از اول خرداد نوآموزان دارای 6 سال تمام می‌توانند به نزدیکترین محل سکونت خود مراجعه کنند تا مدیر مدرسه نزدیکترین پایگاه را به آنها معرفی کند.

عبدالهیان همچنین افزود: تستهای انجام  شده از 45 سوال به 50 سوال افزایش یافته و نوآموزان در صورتی که نتوانند نمره لازم برای قبولی را در مدرسه عادی را کسب نمایند به پایگاه‌های تخصصی ارجاع داده می شوند و مورد ارزیابی تخصصی‌تری قرار می گیرند  که درصورت عدم کسب نمره قبولی برچسب دانش آموز با نیازهای ویژه برای آنها زده می‌شود ،همچنین دانش آموزان از لحاظ اوتیسم با 150 سوال مورد ارزیابی قرار می‌گیرند.

عبدالهیان اظهار داشت : سال گذشته از حدود 1میلیون و 270 هزار دانش آموز که شرایط ورود به پایه اول را داشتند یک میلیون و 250 هزار نفر از فیلتر غربالگری رد شده و حدود 8 هزار و 750 نفر از آنان در مدارس استثنایی مشغول به تحصیل شدند.

وی اظهار داشت: 4صدم درصد دانش آموزان ناشنوا، 6 صدم درصد نابینا، 4 دهم درصد کم توان ذهنی ،‌4 صدم درصد اوتیسم ، 3 دهم درصد دانش آموزان استثنایی با بیش از یک مشکل و 4 صدم درصد دانش ‌آموزان تلفیقی می‌باشند.

عبدالهیان ادامه داد: بیش از 80 درصد از نوآموزانی که سابقه مهد کودک دارند در کسب نمره موفق‌تر بوده و این نشان از این دارد که اولیا می‌بایست به پیش دبستانی بیشتر اهمیت دهند.
همچنین حدود 50 درصد نوآموزان دچار پوسیدگی دندان هستند که وزارت بهداشت دراین عرصه باید حضور جدی داشته باشد.
بحث چاقی دانش ‌آموزان مسئله دیگری است که رقم بالایی را در حال حاضر نشان می‌دهد.

وی افزود: بین سطح تحصیلات والدین و تعداد فرزندان کمتر با موفقیت دانش آموزان در تست هوش رابطه مستقیمی وجود دارد.

عبدالهیان با اشاره به اینکه امسال 1 میلیون و سیصد هزار نوآموز شرایط تحصیل را دارند افزود: از کل دانش آموزانی که در سطح کشور غربالگری شده‌اند 6 دهم درصد استثنایی بوده‌اند.

رئیس سازمان آموزش و پرورش استثنایی همچنین گفت: از سال 1385 به بعد مورد غربالگری واقع شده که هزار  و ششصد و پنجاه نفر در سه چهار سال اخیر تشخیص داده شدند.

همچنین حدود 35 هزار نفر دانش آموز تلفیقی هستند و همچنین سی تا چهل هزار نفر از دانش‌‌ آموزان دیر آموز در مدارس عادی تحصیل می کنند.

عبدالهیان در ادامه از تفاهم نامه همکاری با سازمان نهضت سواد آموزی سخن گفت و افزود: سازمان آموزش و پرورش استثنایی با جدیت به دنبال فراهم کردن ایاب و ذهاب دانش آموزان ویژه است. به همین جهت بحث سطح بندی ارائه خدمات را مطرح کرده به این ترتیب که خانواده‌های  که از نظر مالی وضعیت بهتری دارند از لیست حذف شده و دانش آموزان نیازمند در لیست قرار می‌گیرند ، البته بنیاد شهید و امور ایثارگران 50 درصد از هزینه‌های ایاب و ذهاب فرزندان شهید و جانباز بالای 25 درصد را تقبل کرده است.

وی در خصوص اشتغال دانش آموزان استثنایی نیز خاطر نشان کرد: سازمان آموزش و پرورش استثنایی متولی آموزش است و بحث اشتغال به سازمان دیگری مربوط می‌باشد اما ما در این حوزه بحث مهارتهای حرفه‌ای را برای بیست هزار دانش آموز در نظر گرفته ایم.

عبدالهیان در ادامه درباره کمبود نیروی انسانی در سازمان نیز گفت: کشور جمهوری اسلامی در مقایسه با کشورهای اطراف و خاور میانه وضعیت مناسبی دارد یعنی در ازای هر 4 دانش آموز استثنایی یک معلم است که این رقم خوبی است منتها در بحث نیروی تخصصی جز برای چند رشته نیازی نداریم.

در صحبتی که با دانشگاه فرهنگیان صورت گرفت تصمیم بر این شد برای کلیه معلمان پذیرفته شده چند واحد اختصاصی مربوط به دانش‌آموزان استثنایی گنجانده شود.

علاوه بر این اکنون در دانشگاه فرهنگیان پذیرش رشته کارشناسی کودکان استثنایی وجود دارد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

نشانی مطلب در وبگاه شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران:
http://shamdani.com/find-1.114.4667.fa.html
برگشت به اصل مطلب