ساختمانی به نام معلولان و به کام معتادان

 | تاریخ ارسال: 1393/5/11 | 

ساختمانی به نام معلولان و به کام معتادان

 دسته گلی که در احداث یک بنای اداری به آب داده شد


پلدختر - احداث یک ساختمان اداری بر روی خاک دستی و در منطقه مستعد زمین لغزش بدون توجه به مطالعات کارشناسی دسته گلی است که توسط مسئولان امر به آب داده شده تا ساختمان بهزیستی پلدختر پس از 23 سال انتظار برای تکمیل تنها دو سال مورد بهره برداری قرار گرفته و سپس به خاک سیاه بنشیند و تبدیل به پاتوق معتادان شود.

مجتمع بهزیستی شهرستان پلدختر واقع در کوی پاسداران چند سالی است که به دلیل تخریب و رانش زمین به مکانی غیر قابل استفاده تبدیل شده و معلولان زیر پوشش بهزیستی این شهرستان را با مشکلات عدیده ای روبرو کرده است.

AWT IMAGE

این مجتمع عظیم مسکونی که انتظار می رفت پس از بهره برداری به مکان مناسبی برای پوشش فعالیت های اداری، فیزیوتراپی، فرهنگی، ورزشی و سرگرمی معلولان زیر پوشش بهزیستی شهرستان پلدختر تبدیل شود توسط متولیان امر به بوته فراموشی سپرده شد و همچنان در وضعیت تخریبی به سر می برد.

دسته گلی که در اداره کل مسکن و شهرسازی به آب داده شد

این ماجرای تاسف بار حکایت پروژه 23 ساله ای است که علی رغم طولانی شدن تکمیل آن تنها دو سال مورد بهره برداری قرار گرفت تا با نشست خاک دستی زیر پروژه شاهد تخلیه ساختمان و در نهایت تبدیل ساختمان بهزیستی به پاتوق معتادان باشیم.

این در حالیست که مطابق اعلام نظر شورای فنی استان لرستان از ابتدای احداث این پروژه هیچ گونه آزمایش مکانیک خاکی برای ارزیابی مقاومت خاک این منطقه انجام نشده و عدم رعایت نکات فنی در احداث این ساختمان موجب ایجاد ترک های بزرگ و نشست آن شده است.

AWT IMAGE

این پروژه که در سال 69 از سوی اداره کل مسکن و شهرسازی وقت آغاز شده بود در سال 78 به بهره برداری رسید و به دلیل مشکلات یاد شده دو سال بعد تخلیه و تبدیل به محل امنی برای معتادان شد، موضوعی که مدیر کل بهزیستی لرستان از آن اینگونه یاد می کند: مایه تاسف است ساختمانی که قرار بود برای پیشگیری از آسیبهای اجتماعی احداث شود حال خود تبدیل به جای افراد معتاد شده است!

ساختمان بهزیستی به مامن معتادان تبدیل شد

یکی از معلولان ضایعه نخاعی بهزیستی با یادآوری اینکه معلولان اقشاری هستند که شایسته خدمات رسانی مطلوب و بهینه هستند گفت: مجتمع بهزیستی پلدختر می توانست فضای مناسبی برای فعالیت های اجتماعی معلولان از جمله فعالیت های فرهنگی باشد که متاسفانه به دلایلی به مکانی متروکه تبدیل شده ات.

وی ادامه داد: سفرهای متعدد مسئولان بهزیستی وقت کشور و استان و استاندار وقت و معاون استانداری و وعده های آنها دال بر بازسازی هرچه سریعتر به مسئولان شهرستان و معلولان تنها در حد حرف مانده و معلولان را با مشکلاتی مواجه کرده است.

AWT IMAGE

یک مددجوی زیر پوشش بهزیستی پلدختر نیز گفت: هر ساله بهزیستی خانه به دوش در فضاهای غیر استاندارد و غیر اداری و مناطق مسکونی استقرار می یابد که در شان و جایگاه این نهاد نیست اما متاسفانه به علت بی اهمیتی مجتمع بهزیستی از دید مسئولان این مکان به جایی متروکه و امن برای افراد معتاد تبدیل شده است.

علی نیکزاد: مجتمع بهزیستی پلدختر فاقد استحکام و غیر قابل بازسازی است

علی نیکزاد معاون وقت عمرانی  استانداری لرستان و وزیر راه و شهرسازی دولت نهم در حاشیه سفر به پلدختر در زمستان سال 1383 ضمن بازدید از آخرین وضعیت مجتمع بهزیستی پلدختر گفت: این مجتمع به دلیل عدم رعایت نکات مهندسی ساخته شده و فاقد استحکام لازم بوده است.

وی عنوان کرد: همچنین به توپوگرافی و بافت خاک توجهی نشده و پیمانکار پروژه باید پاسخگوی خسارت ناشی از رانش ساختمان مجتمع بهزیستی باشد ضمن اینکه با پیگیری های انجام گرفته هر چه سریعتر مراحل تخریب ساختمان فعلی با توجه به این که معتقدم غیر قابل بازسازی است شروع خواهد شد.

AWT IMAGE

رئیس اداره بهزیستی وقت پلدختر با بیان این که مجتمع بهزیستی این شهرستان چهار هزار متر مربع مساحت دارد که از این میزان 450 متر زیر بنای ساختمان اداری آن است گفت: این پروژه در سال 1378 به بهره برداری رسید و در این مجتمع خدمات بهزیستی از جمله فعالیت های اداری، فرهنگی، شیرخوارگاه و فیزیوتراپی به مددجویان زیر پوشش بهزیستی ارائه می شد.

عبدالرضا پاپی الوار افزود: یک سال بعد از بهره برداری مجتمع شروع به رانش نمود و نشست کرد و سرانجام در سال 1382 بنا بر نظرات کارشناسان ذی ربط مبنی بر عدم استحکام بنا و غیر استفاده بودن آن، این مکان تخلیه شد.

متولی ساخت مجتمع اداره کل راه و شهرسازی بوده است

با نگاهی اجمالی به نظرات مسئولان ذی ربط و همچنین مطلعین امر می توان فهمید که علی رغم اینکه اعتبارات هنگفتی در این ساختمان عظیم صرف شده هم اکنون با گذشت 11 سال از اعلام غیر قابل استفاده بودن مجتمع به علت عدم توجه مسئولان و عدم نظارت دستگاه متولی ساخت بر پیمانکار پروژه و در حد شعار ماندن تمامی وعده ها دال بر بازسازی، مجتمع بهزیستی پلدختر به بوته فراموشی سپرده شده است.

AWT IMAGE

پاپی الوار رئیس اداره بهزیستی وقت پلدختر می گوید: مکاتبات و پیگیری های متعددی در راستای بازسازی این مجتمع صورت گرفته و در چند جلسه شورای فنی استانداری لرستان، ضمن بررسی موضوع اعضای شورای فنی به این نتیجه رسیدند که تلفیقی از رانش و نشست در بلا استفاده بودن این پروژه دخیل بوده است.

وی افزود: متولی ساخت مجتمع اداره کل راه و شهرسازی بوده و بهزیستی تنها دستگاه بهره بردار است بنابر این در مقابل متروک بودن این پروژه هیچگونه مسئولیتی ندارد ضمن این که نمی  توانیم به راحتی از کنار هزینه های صرف شده و عدم توجه پیمانکار به رعایت اصول مهندسی ساخت بگذریم.

اداره بهزیستی پلدختر از سال  1382 اجاره نشین است

رئیس اداره بهزیستی شهرستان پلدختر نیز در این رابطه به مهر گفت: ساختمان بهزیستی این شهرستان در 1382در اثر رانش زمین تخریب شده و شرایط به گونه ای بود که اعلام کردند این ساختمان اداری را تخلیه کنید زیرا شدت خرابی آن افزایش پیدا کرده است.

منوچهر امیری افزود: اداره بهزیستی شهرستان پلدختر از سال  1382 تا کنون اجاره نشین است و در این مدت پنج مکان عوض کرده است یعنی هر دو سال در یک مکان اجاره ای به سر برده و مستقر شده است.

AWT IMAGE

وی با بیان اینکه در و پنجره های ساختمان تخریبی اداره  بهزیستی به سرقت رفته است، افزود: با این جابجایی وسایل اداره  اینقدر جابه جا  شده اند که بیشتر آنها از بین رفته و هرسال برای کابل کشی شبکه و خط تلفن و نصب کولر هزینه هایی پرداخت می شود که این برای اداره واقعا سنگین است.

امیری یکی از مشکلات ساختمانهای اجاره ای را عدم مناسب سازی عنوان کرد و افزود:  این موضوع همیشه مشکلاتی برای معلولان به وجود آورده است.

مشکل کمبود اعتبار برای احداث ساختمان جدید

وی گفت: اداره بهزیستی پلدختر برای این که صاحب ساختمان شود در سال 1391زمینی به مساحت یکهزار و 500 مترمربع  از شهرداری خریداری کرد ولی متاسفانه به علت نبود اعتبار همچنان به حالت خود رها شده و هیچگونه پیشرفت فیزیکی ندارد.

امیری افزود: در سال گذشته و امسال 200 میلیون تومان اعتبار اختصاص دادند ولی تاکنون هیچگونه پیشرفت فیزیکی حتی یک درصد هم نداشته که مجری طرح راه و  شهرسازی استان و بهره بردار اداره بهزیستی پلدختر است.

وی به یکی دیگر از مشکلات ساختمان در حال  تخریب اداره بهزیستی پلدختر اشاره کرد و گفت: این ساختمان به مکانی برای آسیب های اجتماعی تبدیل شده است و معاون عمرانی استاندار از این مکان بازدید به عمل آورده و خواستار تعیین تکلیف  ساختمان اداره بهزیستی شده است.

AWT IMAGE

رئیس اداره بهزیستی پلدختر گفت: عمده اعتبارات این اداره صرف پرداخت اجاره بهای ساختمان می شود و ماهیانه بهزیستی این شهرستان 15 میلیون ریال کرایه پرداخت می کند.

هدر دادن هزینه بیت المال

امام جمعه پلدختر نیز به مهر گفت: ساختمان بهزیستی که به منظور استقرار این اداره ساخته شده و قرار بود برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی احداث شود هم اکنون به پاتوق معتادان و ولگردان تبدیل شده است.

حجت الاسلام علی محمد لروند افزود: ساختمان مربوط به بهزیستی علاوه بر آن که هزینه بیت المال در آنجا صرف شده و این نقد بر کارشناسان احداث و ساختمانی وجود دارد در حال حاضر محل اجتماع افراد معتاد و نوعا افراد خلافکار شده که این امر قابل توجیه نیست.

امام جمعه پلدختر گفت: انتظار است این مکان ساماندهی شود و چنانچه قابل استفاده نیست تخریب شود که مورد سوء استفاده افراد ولگرد و خلافکار واقع نشود.

پروژه 23 ساله دو سال دوام نیاورد

فرماندار پلدختر نیز به خبرنگار مهر گفت: عملیات اجرایی پروژه ساختمان بهزیستی این شهرستان در سال 1369 یعنی 23 سال پیش در دامنه یک تپه در پایین دست اداره هواشناسی احداث و در سال 1378 به بهره برداری رسید.

AWT IMAGE

قدرت الله ترابی نژاد افزود: این پروژه به دلیل مشکلات فراوان، عدم رعایت نکات فنی و عدم استحکام بعد از دو سال استفاده با ایجاد شکاف ها و ترک های عمیق دچار نشست شد که با آزمایش خاک، این ساختمان غیر استاندارد و غیر قابل استفاده تشخیص داده شد.

وی تصریح کرد: با وجود این مشکلات دستور تخلیه آن صادر و از سال 1380 تاکنون به جال خود رها شده و به یک مخروبه تبدیل شده است.

ترابی نژاد با بیان اینکه مقرر شده شورای فنی استانداری برای بازدید از ساختمان بهزیستی به شهرستان سفر کند و نظر خود را اعلام کند، گفت:  سعی می کنیم در کوتاه ترین زمان آن را تعیین تکلیف و ساختمان را تخریب کنیم.

به هر روی از آنجایی که مدیران مختلفی از جمله چهار استاندار و پنج معاون عمرانی و مدیر کل بهزیستی لرستان و رئیس و معاونان سازمان بهزیستی کشور و وزیر وقت رفاه و تامین اجتماعی از این مجتمع بازدید کردند و بر پیگیری و حل مشکل آن قول مساعد دادند انتظار جامعه معلولان شهرستان پلدختر از مسئولان استان و شهرستان این است که اگر ساختمان کنونی امکان بازسازی ندارد در راستای تخصیص اعتبارات مناسب برای ساخت مجتمع جدید و تخریب مجتمع بهزیستی کنونی این شهرستان برای رفع معضل معتادان ولگرد اقدام شود.

منبع: مهر


دفعات مشاهده: 2933 بار   |   دفعات چاپ: 1076 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 3 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 63 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25175305 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 3455 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb