معرفی کتاب «راهی به سوی اشتغال سریع»

 | تاریخ ارسال: 1396/12/23 | 

معرفی کتاب «راهی به سوی اشتغال سریع»


کتاب «راهی به سوی اشتغال سریع» از جمله‌ کتاب‌های بسیار ارزشمند ویژه توان‌یابان است. این کتاب توسط منصوره پناهی، مدیر­عامل مجتمع آموزشی نیکوکاری رعد نوشته شده است. نویسنده در این کتاب، مفاهیم مرتبط با روش اشتغال­ حمایت ­شده را در قالبی بسیار روان و ساده (اما همچنان دقیق)‌ بیان کرده است. البته شایان ذکر است مقدمه کتاب «راهی به سوی اشتغال سریع» را دکتر انوشیروان محسنی بندپی، رئیس سازمان بهزیستی کشور نوشته و این کتاب توسط انتشارات آن سازمان، به تعداد 500 نسخه و در 136 صفحه چاپ شده است.
 

کتاب، می‌کوشد با معرفی کردن روش اشتغال حمایت شده یا  Supported Employment که به اختصار SE  نامیده می­شود، با تغییر نگرش فرد توان‌یاب، خانواده و کارفرما، شرایط حضور مؤثر و پایدار فرد را در شغل انتخابی تحکیم بخشد.

مطابق با آن­چه در کتاب «راهی به سوی اشتغال سریع» آمده، روش اشتغال حمایت شده روشی کارآمد است که کارایی آن در اقصی نقاط جهان به اثبات رسیده و برخلاف دیگر روش‌های موجود، با نگاه دقیق به علائق و توانمندی‌های فرد توان‌یاب و ظرافت‌های وی، به دنبال بستری مناسب برای ایجاد اشتغال و به دنبال آن حضور فعال و پررنگ افراد توان‌یاب در جامعه است. در این کتاب، با توجه به روش SE، ابزارهایی که نیاز است تا یک فرد توان‌یاب در مسیر درست آگاهی از مهارت­ها و شناخت فردی خود قرار گیرد، عنوان شده است. کتاب «راهی به سوی اشتغال سریع» به شما می‌آموزد که منشأ اکثر روش­ها و ابزارهای کار، علایق و خواسته­‌های فرد توان‌یاب هستند.

اولین مبحثی که نگارنده در کتاب خود به آن پرداخته، «حق اشتغال» است. تاریخ نشان می‌دهد افراد دارای معلولیت، مدت زمان مدیدی از بدنه جامعه به خصوص از فضا ومحیط‌‌های شغلی عمومی دور بوده‌اند. این کتاب با اشاره به مطلب فوق و اعتقاد به حق شهروندی فرد توان‌یاب، تاکید می‌کند فرد دارای معلولیت به عنوان یک انسان، در تلاش برای دسترسی به اهداف، آرزوها و زندگی مستقل است؛ پس همچون دیگر افراد جامعه حق زندگی و اشتغال دارد.   

اما تأکید خاص این کتاب بر کلمه «همیار شغلی» نیاز به توضیح دارد. Job Coach یا همان «همیار شغلی»، فردی آموزش‌دیده با مهارت­‌های چندگانه است که به صورت گام‌به‌گام و با طی مراحل پنج­گانه، فرد توان‌یاب را برای رسیدن به شغل مورد علاقه اش یاری می‌کند و با پی‌گیری­‌های مستمر فرآیند کار، در تثبیت و موفقیت فرد توان‌یاب نقش مؤثری ایفا می‌کند. از ویژگی­‌های همیار شغلی که در کتاب «راهی به سوی اشتغال» آمده است، می­توان به داشتن شخصیت مثبت و پرانررژی، قدرت حل مشکل، مدیریت زمان، جذب افراد، اجتماعی بودن، خلاق و از همه این­ها مهم­تر، شفاف‌اندیشی اشاره کرد. پناهی در کتابش این نگرش ­را به گونه­‌ای معرفی می­‌کند که در آن نه دلسوزی و ترحم جایی دارد و نه انتظار پاداش و منفعت شخصی.   

یکی از نکات کلیدی این کتاب، باور داشتن به توانایی تمام انسان­ها، فارغ از انواع معلولیت‌هاست. نویسنده، این مقوله را اصلی­‌ترین پایه«حمایت شغلی» می‌داند و در ادامه به این مطلب اشاره می­کند که هر شخصی بخواهد با روش اشتغال حمایت شده کار کند، باید در ابتدا به این باور رسیده باشد که انسان­‌هایی که واقعا طالب یافتن کار با دستمزد هستند، با حمایت‌های لازم می‌توانند به این مهم دست پیدا کنند.

دفعات مشاهده: 2538 بار   |   دفعات چاپ: 462 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 0 بار   |   0 نظر



CAPTCHA

همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 58 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25116002 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2173 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb