لویی بریل

  لویی بریل

AWT IMAGE

   

لویی بریل نخستین واضع و مبتکر خط مخصوص نابینایان که آنرا به شیوه قابل آموزش عرضه کرد در چهارم ژانویه 1809 در شهر کوچکی در نزدیکی پاریس بنام کاوپ وری متولد شد . پدرش کارگاه کوچکی داشت که در آنجا به ساختن زین اسب مشغول بود و خانواده کوچک خود را اداره میکرد. متاسفانه هوش سرشار لویی برایش بسیار گران تمام شد . تنها سه سال داشت که هنگام کنجکاوی زیاد در مورد ابزار کار پدرش ، در اثر برخورد یک درفش به یکی از چشمانش دچار کم بینایی شدید شد وبه خاطر گسترش عفونت ، یکسال بعد بکلی نابینا شد .

 

  با اینحال ، کودکان نابینایی که از الفبای بریل اطلاع داشتند ، مجبور بودند این الفبا را نزد خود فرابگیرند زیرا به خاطر عدم اعتماد عموم مردم و مسئولین ، این الفبا هنوز اجازه آن را نیافته بود که بطور رسمی تدریس شود و تنها در سال 1868 یعنی دقیقا 16 سال بعد از مرگش ، بصورت یک الفبای جهانی از طرف همه کشور های دنیا پذیرفته شد .

   لویی بریل که برای همیشه نامش برروی الفبای ساده و ابداعیش به یادگار ماند ، در سال 1852 ، در سن 43 سالگی درگذشت .

    امروز لویی بریل ، در معبد پانتئون که در واقع آرامگاه بزرگان فرانسه محسوب میشود ، در کنار جاودانانی همچون ویکتور هوگوو دخترش ادل هوگو، ژان ژاک روسو ، امیل زولا و میرابو، سرمست افتخار ، آرمیده است .

    لویی بریل در چهارم ژانویه 1809 در شهر کوچکی در نزدیکی پاریس بنام کاوپ وری متولد شد . پدرش کارگاه کوچکی داشت که در آنجا به ساختن زین اسب مشغول بود و خانواده کوچک خود را اداره میکرد .متاسفانه هوش سرشار لویی برایش بسیار گران تمام شد . تنها سه سال داشت که هنگام کنجکاوی زیاد در مورد ابزار کار پدرش ، در اثر برخورد یک درفش به یکی از چشمانش دچار کم بینایی شدید شد وبه خاطر گسترش عفونت ، یکسال بعد بکلی نابینا شد .

    این حادثه تاثیر بسیار بدی بر زندگیش گذاشت بشکلی که مسیر منطقی زندگی خانوادگیش دستخوش تغییرات اساسی شد . هنگامی که نابینا شد ، مادرش با گریه به پدرلویی گفت : او هم مانند گدای کور دهکده خواهد شد . اما پدرش که مردی خودساخته و قوی بود گفت : من دوبرابرکار میکنم . سه برابر کار میکنم . گدای کور دهکده پدر ومادر نداشت اما لویی پدری مثل من و مادری مثل تو دارد . از این گذشته لویی دارای هوش سرشاریست .

 

  درمورد هوش لویی ، اشتباهی صورت نگرفته بود . در سن 6 سالگی هنگامی که پدرش او را برای سرگرمی به کارگاهش برد ، از او خواست قطعات چرمی کوچک و بزرگ و متوسط را از هم جدا کند . اما هنگامی که برای سرکشی نزد پسرش آمد ، نتوانست آنچه را که میدید باور کند . پسر بچه 6 ساله ، علاوه بر جدا کردن قطعات کوچک و بزرگ و متوسط ، رنگها را هم از هم جدا کرده بود . وقتی در این مورد از پسر توضیح خواست ، لویی گفت : سیاه ها زبر ترند . قرمز ها برآمدگی های منظم دارند و قهوه ای ها نرمترند . پسرک انگار با انگشتانش میدید وهنگامی که یکی از همسایگانش از او پرسید چرا همیشه موقع راه رفتن آواز میخواند ، لویی گفت : وقتی به دیوار نزدیک میشوم صدایم تغییر میکند . آواز خواندن راهیست برای جلو گیری از برخوردنم به موانع . این دقت باعث میشد که مغز لوییس به دقت و تمرکز عادت کند . واین لازم بود . زیرا میلیونها کودک نابینا در تمام سالهای قبل و بعد از او چشم انتظار اراده خستگی ناپذیر او بودند .

    بخاطر نابینایی دیگر نتوانست در مدرسه شهر کوچکش درس بخواند . لذا در 10 سالگی وارد انستیتوی رویال که مخصوص کودکان نابینا بود شد . این انستیتو سالها پیش توسط شخص خیر خواهی تاسیس شده بود . اما تنها امکانات آن ، 14 کتاب به زبان فرانسوی بود که تنها حروفش برجسته بودند و استفاده از آنها برای کودکان نابینا بسیار خسته کننده و زجر آور بود . از طرف دیگر مقررات خشک و غیر انسانی این موسسه و رفتار معلمین بی سوادش ، به انزوای کامل کودکان نابینا کمک شایانی میکردند .

خط بریل

   

 لویی مطمئن بود که باید راه بهتری وجود داشته باشد . اما شروع چنین کار بزرگی برای یک نوجوان نابینا ، به ظاهر غیر ممکن می نمود. شاید طبیعت منتظر تولد این مرد آهنین بود تا بدون اهمیت دادن به محدودیتهای جسمانیش پای در راهی بگذارد که تمامی نابینایان تاریخ را در روشنایی شریک کند .

    نخستین جرقه اختراع بزرگ او ، ملاقات یک کهنه سرباز فرانسوی بنام کارلوس باربیر بود . کارلوس باربیر بخاطر ارائه روشی بنام نوشتن در شب تا حدی شهرت کسب کرده بود . این روش استفاده از 12 نقطه برجسته بود که سربازان را در برقراری ارتباط در مواقع بحرانی جنگ ، کمک میکرد . ترتیب های مختلف این دوازده نقطه در واقع یک سیستم کد گذاری سری بود که تنها افرادی که از رمز آن باخبر بودند میتوانستند پیامش را درک کنند .

    اما مشکلی که لوییس داشت این بود که یاد گیری ترکیبهای مختلف 12 نقطه برای کسانی که نابینا به دنیا آمده بودند بسیار سخت بود . این بود که با تلاشی خستگی ناپذیر 12 نقطه را به شش نقطه کاهش داد . لوییس در این هنگام تنها 15 سال داشت. هنگامی که در 1829 نخستین کتابش را با الفبای ابداعی خود نوشت ، هرچند مخالفت های زیادی از جانب کهنه پرستان موسسه های نابینایان صورت گرفت ، اما به سهولت جریان آب راه خود را در میان نابینایان تشنه علم و دانش باز کرد. در واقع اولین کاربران روش لویی بریل ، همکلاسی های باهوش و بی امکاناتش بودند . لویی تنها به الفبا قانع نبود . این بود که در 1837 علایم مربوط به ریاضیات و نت های موسیقی را هم به الفبای خود اضافه کرد .

    شاید تیر خلاص بر پیکر تفکر متحجرانه مسوولین شکم پر معاصر لویی ، نکوداشتی بود که در زمان حیاتش برای او گرفته شد . در این مراسم ، لویی از یک دختر بچه نابینای 6 ساله خواست که سالن را ترک کند . بعد از یکی از حضار خواست متنی را با صدای بلند بخواند وهمزمان کودک نابینای دیگری متن را با الفبای بریل بازنویسی کرد . بعد از اتمام متن ، لوییس از دختر بچه نابینا خواست که وارد سالن شود و متن تهیه شده را بخواند . دختر با اعتماد به نفس کامل وارد سالن شد و متن را با شیوایی کامل از روی الفبای بریل بدون هیچ مکث یا اشتباهی خواند . اینجا بود که صدای کر کننده تشویق حضار ، اعتراضات جاهلانه مخالفین را برای ابد خاموش کرد .

    با اینحال ، کودکان نابینایی که از الفبای بریل اطلاع داشتند ، مجبور بودند این الفبا را نزد خود فرابگیرند زیرا به خاطر عدم اعتماد عموم مردم و مسئولین ، این الفبا هنوز اجازه آن را نیافته بود که بطور رسمی تدریس شود

    دو سال بعد از مرگ بریل ( 1854) طح ابتکاری او در تمام موسسات تعلیم و تربیت نابینایان فرانسه به رسمیت شناخته شد و به یادبود وی به نام خود او معروفیت یافت .

    و در سال 1868 یعنی دقیقا 16 سال بعد از مرگش ، بصورت یک الفبای جهانی از طرف همه کشور های دنیا پذیرفته شد .

    لویی بریل که برای همیشه نامش برروی الفبای ساده و ابداعیش به یادگار ماند ، در سال 1852 ، در سن 43 سالگی درگذشت .


دفعات مشاهده: 12298 بار   |   دفعات چاپ: 2928 بار   |   دفعات ارسال به دیگران: 558 بار   |   1 نظر



CAPTCHA

نظرات کاربران

نظر ارسال شده توسط hamed در تاریخ 1390/4/6
خدايش بيامرزد


همراه شویم







   

شمعدانی کیست؟

  • پایگاه اینترنتی معلولان ایران ـ شمعدانی ـ به منظور اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به تک تک افراد جامعه کشورعزیزمان ایران راه اندازی شده است.
    شمعدانی به یک درد مشترک می پردازد.
  • درد قریب به بیست میلیون شهروند ایرانی یعنی " معلولیت " ؛ شهروندانی که با موضوع معلولیت دست به گریبانند حال یا خود عضوی دچار معلولیت دارند یا یکی و شاید دو یا سه یا ... نفر از اعضای خانواده اشان معلولیت دارند یا عضو تیم بزرگ و دلسوز توانبخشی ایران می باشند.
  • در شمعدانی می توانید از اهم اخبار معلولان، مناسب سازی محیط های شهری ( چه در همین تهران خودمان و چه در روستای خود شما)، بحث و جدلهای دولتمردان درباره معلولان، ورزش، قوانین و مقرارت کشوری و بین المللی، مقاله های مفید و سودمند و هر مطلبی مرتبط با معلولیت آگاه شوید.

اشتراک در خبرنامه

لطفاً نشاني پست الكترونيك خود را برای دريافت اطلاعات و اخبار پايگاه در كادر زير وارد كنيد.

آمار سایت

  • كل کاربران ثبت شده: 53 کاربر
  • کاربران حاضر در وبگاه: 0 کاربر
  • ميهمانان در حال بازديد: 159 کاربر
  • تمام بازديد‌ها: 25116866 بازدید
  • بازديد 24 ساعت قبل: 2673 بازدید

شمعدانی حمایت می کند


کلیه حقوق این وب سایت متعلق به شمعدانی | پایگاه اینترنتی معلولان ایران می باشد.

طراحی و برنامه نویسی : یکتاوب افزار شرق

© 2024 All Rights Reserved |

Designed & Developed by : Yektaweb